Με το φιάσκο του Eurogroup ασχολούνται, στην πλειοψηφία τους, σήμερα οι εφημερίδες.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ο πράκτορας «σκιά» του Καραμανλή
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «ο άνθρωπος που πρωταγωνίστησε στις υποκλοπές σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, ανακοινώθηκε ότι «ζει και βασιλεύει» και νέους πράκτορες εκπαιδεύει στην Βαλτιμόρη, των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόκειται για έναν Ελληνοαμερικανό πράκτορα από την Κάρπαθο, ο οποίος ήταν ουσιαστικά εμπνευστής των περιβόητων υποκλοπών, επί κυβέρνησης Καραμανλή».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πλάκα μας κάνουν!
Η εφημερίδα γράφει ότι: «πολιτική έγκριση για την εκταμίευση δόσης ύψους 10,3 δισ. ευρώ, η οποία θα δοθεί σε δύο τμήματα, έδωσε το χθεσινό Eurogroup (σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες), αλλά τη συνόδευσε με πολλά προαπαιτούμενα «αγκάθια» που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα».

ΕΘΝΟΣ: «Πλήρης συμφωνία για δόση-χρέος»
Η εφημερίδα σημειώνει: «πράσινο φως για την εκταμίευση 10,3 δισ. ευρώ σε δύο φάσεις. Παραμένει στο πρόγραμμα το ΔΝΤ. Οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους σε τρία στάδια. Ποια θα είναι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, ποια παραπέμπονται για το 2018».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Τουρκία «δίνει» το Κουρδιστάν και «παίρνει» τα Δωδεκάνησα
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «κυκλοφόρησε ένας χάρτης αμερικανικής αλλά και ένας άλλος ισραηλινής παραγωγής, σύμφωνα με τον οποίο τελικά πραγματοποιείται το σχέδιο ίδρυσης ανεξάρτητου κουρδικού κράτους μέχρι το 2023, το οποίο θα αποτελέσει την θρυαλλίδα για την οριστική διάσπαση της Τουρκίας. Εντυπωσιακό είναι πως ο χάρτης αυτός προβλέπει μέχρι το 2023, εκτός από το κουρδικό κράτος, την επέκταση της Αρμενίας στα εδάφη που είχαν χάσει οι Αρμένιοι στις ανατολικές επαρχίες μέχρι την πόλη του Ερζερούμ».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Έρχεται νέο σοκ για τους δικαιούχους ΕΚΑΣ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «στην Τρόικα για έγκριση η εγκύκλιος που θα επιβάλλει δυσμενέστερα κριτήρια με αποτέλεσμα περισσότεροι χαμηλοσυνταξιούχοι να χάσουν το 2017 και το 2018 το βοήθημα. Άγνωστο πότε θα κατατεθεί η τροπολογία που θα ακυρώνει την επιστροφή 6 μηνών ΕΚΑΣ από όσους το χάνουν φέτος».

ΕΣΤΙΑ: «Ο «θατσερισμός» του κ. Τσίπρα»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: ««ο Τσίπρας ξεκίνησε βάζοντας το καπέλο του Τσάβες και κατέληξε με την περούκα της Θάτσερ». Τάδε έφη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επί κεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σε χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξη».

Η ΑΥΓΗ: «Έκλεισε η αξιολόγηση-Οδικός χάρτης για το χρέος»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «εκταμίευση δόσης 10,3 δισ. ευρώ σε δύο φάσεις: Ιούνιο και Σεπτέμβριο. Σταθεροποίηση επιτοκίων, εξομάλυνση δόσεων αποπληρωμής, επιστροφή κερδών από ομόλογα που κατέχουν κεντρικές τράπεζες, αγορά δανείων του ΔΝΤ από τον ESM είναι ορισμένα από τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα για τη βιωσιμότητα του χρέους».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Δόση Vs Αξιολόγηση… Χρέος?»
Η εφημερίδα γράφει ότι: η αξιολόγηση «μισόκλεισε», η συζήτηση για το χρέος στον αέρα, η δόση εκταμιεύεται σε δύο μέρη. Ως τις πρώτες πρωινές ώρες το κρίσιμο Eurogroup συνεχιζόταν, με τρία ζητήματα να παραμένουν ανοιχτά («κόκκινα» δάνεια, Ελληνικό, διόδια Εγνατίας) για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τον Β. Σόιμπλε να επιμένει ότι η συζήτηση για το χρέος πρέπει να ξεκινήσει το 2018».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Θρίλερ για το χρέος, όροι για τη δόση»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «το «πράσινο φως» για την εκταμίευση δόσης 10,3 δισ. ευρώ, υπό την αίρεση ότι η Αθήνα θα υλοποιήσει πλήρως και τα τελευταία εκκρεμή προαπαιτούμενα, αναμενόταν να δώσει το Eurogroup. Ολονύκτιες διαβουλεύσεις Ευρωζώνης-ΔΝΤ για ελάφρυνση. Τμηματικά και υπό προϋποθέσεις η καταβολή των 10,3 δισ. ευρώ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Να μη γίνει η πόλη νέα Ειδομένη
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Δραματική έκκληση για μείωση του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών στην Κεντρική Μακεδονία αλλά και για τον επιμερισμό τους σε όλη τη χώρα απευθύνουν οι δήμαρχοι της περιοχής, υποστηρίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση η περιοχή της Θεσσαλονίκης κινδυνεύει να γίνει νέα Ειδομένη. Τους φόβους των αιρετών ενισχύει το γεγονός ότι στο νομό στήθηκαν επτά νέα κέντρα, όπου μόνο χθες μεταφέρθηκαν πάνω από 1.500 άτομα».

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Οι τελευταίες ώρες του Mega
«Άσχημα ήταν τα μαντάτα μέχρι αργά χθες το βράδυ, με «ειδήσεις», «πληροφορίες» και «φήμες» να μεταδίδονται σαν βροχή και να θέλουν τον τηλεοπτικό σταθμό να κατεβάζει ρολά, μετά από 27 συνεχή χρόνια λειτουργίας και με πλήθος αρνητικών σχολίων -από τους τηλεθεατές- να συνοδεύουν πολλούς από τους δημοσιογράφους του αλλά και τους ιδιοκτήτες του, την τελευταία επταετία του σκληρού μνημονίου», γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Με προίκα τα βαριά αντιλαϊκά μέτρα στα παζάρια του Γιούρογκρουπ»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ τα παζάρια ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην ΕΕ και το ΔΝΤ σχετικά με το κλείσιμο της «αξιολόγησης». Όλα δείχνουν ότι μεγαλώνει ο κατάλογος των αντιλαϊκών μέτρων για την εκταμίευση των δόσεων και τη μελλοντική συμφωνία για το χρέος».

ΤΑ ΝΕΑ: «Συμφωνία σε δόσεις»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μια ακόμη εξαντλητική διαπραγμάτευση σημάδεψε την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Οι ανακοινώσεις στο τέλος του Eurogroup ήταν σε θετικό κλίμα αλλά η εκταμίευση της δόσης των 10,3 δισ. ευρώ θα γίνει τμηματικά και με προαπαιτούμενα. Η συμφωνία για το χρέος μετατίθεται για το φθινόπωρο καθώς το ΔΝΤ, που παραμένει, θα επαναξιολογήσει τη θέση του με βάση την απόδοση των νέων μέτρων».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέες θεραπείες κατά του καρκίνου του μαστού
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, «παρά το γεγονός ότι στα σαράντα οι γυναίκες έχουν τουλάχιστον άλλα τόσα χρόνια ζωής μπροστά τους, πολλές μπορεί να αισθάνονται τις επιπτώσεις της ηλικίας στην υγεία τους. Η δρ Sarah Brewer, εξηγεί ποια είναι αυτά τα πράγματα που μπορούν να κάνουν οι γυναίκες στα 40 τους για να έχουν άφθονα χρόνια υγείας».

ESPRESSO: Τέλος η Αθηνά με τον Αλβάρο
«Τρίτο πρόσωπο φαίνεται ότι είναι η αιτία πίσω από τη σοβαρή κρίση που περνάει ο γάμος της 31χρονης Αθηνάς Ωνάση με τον 44χρονο Αλφόνσο Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο, οι οποίοι ζουν πλέον χώρια μετά από έντεκα χρόνια γάμου», γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Ανοίγουν την κάνουλα της ρευστότητας»
Η εφημερίδα γράφει ότι «νέα σελίδα για την Ελλάδα ανοίγει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τη δρομολόγηση της μείωσης του δημόσιου χρέος από το Eurogroup. Πρόκειται για αποφάσεις που θα καθοδηγήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας».

STAR PRESS: Φωτογραφίες ντοκουμέντο
Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι φωτογραφίες αυτές φέρεται να τραβήχτηκαν στο σημείο που βρέθηκε ο 20xpovos φοιτητής, Π. Γιακουμάκης, στις 15 Μαρτίου 2015, στην παραλίμνια περιοχή της Παμβώτιδας και πριν η σορός του μεταφερθεί στο νεκροτομείο». Σε αυτές απεικονίζεται να φέρει ράμματα στο χέρι.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Παζάρι για συμφωνία «πακέτο» »
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «συμφωνία για συνολικό «πακέτο» που θα περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, την εκταμίευση δόσης 10,3 δισ. ευρώ τμηματικά τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο και μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους σε τρεις χρονικές φάσεις προωθούν οι Ευρωπαίοι».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Συμφωνία σε δόσεις»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «πολύωρες και επίπονες ήταν οι διαπραγματεύσεις στο Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα. Ειδικά η συζήτηση για τη σύνταξη ενός οδικού χάρτη για το χρέος διεξήχθη στη «σκιά» των σοβαρών διαφωνιών μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου».