Εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, θα πραγματοποιηθούν αύριο Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, κατά του ναζισμού και του φασισμού. Θα γίνει γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των δημόσιων καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., O.T.A., Τραπεζών και καταστημάτων κοινής ωφέλειας από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2016 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ειδικότερα, στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα και οι παρακάτω εκδηλώσεις:


  • Ώρα 11.00’ π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης (Γ΄Σ.Σ.), χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΥ.
  • Ώρα 11.30’ π.μ.: Ομιλία της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευής Πατουλίδου, στον χώρο του Ηρώου του Γ΄ Σώματος Στρατού και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων.
  • Κατόπιν αιτημάτων των Γενικών Προξένων της Δημοκρατίας της Σερβίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη προς το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και θετικής εκ μέρους του τελευταίου απάντησης, θα πραγματοποιηθεί -στο πλαίσιο της επετείου Λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου- τελετή κατάθεσης στεφάνων στα μνημεία πεσόντων του σερβικού και ρωσικού τομέα του Συμμαχικού Κοιμητηρίου Ζέιτελινκ στη Θεσσαλονίκη την ίδια μέρα ώρα 12:30’ και 12:45’ αντίστοιχα.