[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Ευνοϊκή τροπολογία για εκπαιδευτικούςΤροπολογία με την οποία εκπαιδευτικοί που παραιτούνται τώρα από την υπηρεσία τους να μπορούν να συνταξιοδοτούνται με τον παλαιό νόμο και όχι με τον νόμο που ψηφίσθηκε στις 12 Μαΐου, αποδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.


Την τροπολογία είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που δημιουργούσε προβλήματα, καθώς προκύπτει το φαινόμενο εκπαιδευτικοί που θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης έως τη λήξη του σχολικού έτους (31.08.2016) που υποχρεωτικά παραμένουν στην υπηρεσία, να μην μπορούν να υπαχθούν στο παλαιό συνταξιοδοτικό καθεστώς και να συνταξιοδοτούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4387/2016.

Η τροπολογία αναφέρει ότι οι εκπαιδευτικοί των οποίων η πράξη συνταξιοδότησής τους εκδίδεται την επομένη της λήξης του σχολικού έτους 2015-2016 (δηλαδή τον Αύγουστο), δεν υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος νόμου και ο χρόνος παραμονής τους στην υπηρεσία λογίζεται ως συντάξιμος.

Καταληκτική ημερομηνία του δικαιώματος ανάκλησης των αιτήσεων παραίτησης των εκπαιδευτικών του προηγούμενου εδαφίου ορίζεται η 3/6.

Για άλλη μία φορά γίνεται φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίζει ιδιαίτερα την εκλογική του πελατεία -κι όλοι οι άλλοι... μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]