[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

«Καλοκαιρινές αποδράσεις» για παιδιά στο ΤελλόγλειοΣε εναλλακτικό καλοκαιρινό προορισμό για παιδιά θα μετατραπεί το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, για τέσσερις εβδομάδες, από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου 2016. Παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, έχουν την ευκαιρία να «αποδράσουν» από τη ζωή στην πόλη,
χωρίς να απομακρυνθούν από την καρδιά της, συμμετέχοντας σε μία ξεχωριστή εμπειρία: ένα πλούσιο θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει εικαστικά, μουσικά και θεατρικά εργαστήρια, εργαστήριο comics, χορού, φωτογραφίας και κινηματογράφου.

Τα συναισθήματα που προκαλούνται μέσα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης θα πρωταγωνιστήσουν στη θεματική του Summer Camp, καθώς θα πάρουν μορφή μέσα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις των εργαστηρίων. 

Στα εργαστήρια τα στοιχεία της φύσης θα συνδυαστούν με την ιστορία της τέχνης: το στοιχείο του νερού με τους «κολυμβητές» του Henri Matisse. Η δύναμη του αέρα με το κίνημα του φουτουρισμού, τη ροή που χαρακτηρίζουν τα αρχιτεκτονικά έργα της Zaha Hadid και τους φυσικούς ή τεχνητούς ήχους που υπάρχουν στο περιβάλλον. Ήρωες της φωτιάς και ιστορίες με δράση και πλοκή θα ζωντανέψουν μέσα από θεατρικά παιχνίδια, προβολές ταινιών και τη δημιουργία comics και animation και το στοιχείο της γης θα συνδεθεί με τη γλυπτική, το σώμα, τη χοροκίνηση και την «Τέχνη της Γης» (Land art).

Το θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει στην ένταξη των παιδιών σε μια δημιουργική διαδικασία, στην απελευθέρωση της φαντασίας και της δημιουργικότητας, στην απόκτηση γνώσεων, στην ενίσχυση των δεξιοτήτων, στην τόνωση της κοινωνικότητας και της επικοινωνίας, στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος μέσα από τη διασκέδαση, τις ποικίλες εκφραστικές και καλλιτεχνικές επινοήσεις. 

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών. Τα παιδιά οργανώνονται σε δύο τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους (5-7 ετών, 8-12 ετών). Το κάθε τμήμα φιλοξενεί μέχρι 15 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όλα τα γεύματα (πρωινό, κολατσιό, μεσημεριανό) στέλνονται έτοιμα από τους γονείς. 

Το κόστος συμμετοχής είναι 200 ευρώ και παρέχεται έκπτωση 10% στα αδέρφια που θα εγγραφούν.

Η περίοδος εγγραφών ξεκινά από τις 12 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 11 Ιουνίου 2016

Για τις εγγραφές καλέστε, Δευτέρα-Παρασκευή από τις 9:00 ως τις 16:00 στο τηλέφωνο:2310 991610, Τετάρτη από τις 17:00 ως τις 21:00 στο τηλέφωνο: 2310 247111 και Σάββατο-Κυριακή από τις 10:00 ως τις 16:00 στο τηλέφωνο: 2310 247111

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 10:00 ως τις 16:00 στο τηλέφωνο: 2310 999074 (Ελεάνα Στόικου).

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]