Ο Ιωάννης Μελισσανίδης, ο νεότερος χρυσός Ολυμπιονίκης στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής, το «χρυσό παιδί» της Θεσσαλονίκης, είναι για φέτος ο διεθνής πρεσβευτής του 3ου φιλανθρωπικού αγώνα «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό».


Η διοργάνωση του Ερμή 1877 που γίνεται σε συνεργασία με την ΔΕΘ και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, είναι ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός και μοναδικός στο είδος του δωρεάν αγώνας, ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί από 19 έως 21 Μαΐου για 50 ώρες συνεχόμενα μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στις ΗΠΑ, αλλά ποτέ δεν ξεχνά την Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Θεσσαλονίκη, την πόλη στην οποία μετακόμισε σε ηλικία 2 ετών από το Μόναχο. Οι δεσμοί που τον συνδέουν με την πόλη αλλά και ο φιλανθρωπικός σκοπός της διοργάνωσης δεν θα μπορούσαν να τον αφήσουν ασυγκίνητο όπως τόνισε:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα να είμαι ο πρεσβευτής ενός τόσο σημαντικού αγώνα. Αγαπώ πολύ τη Θεσσαλονίκη και θα βοηθήσω με κάθε τρόπο στη διοργάνωση του No Finish Run που είναι ο μοναδικός δωρεάν αγώνας στην Ελλάδα και μάλιστα με τόσο σημαντικό φιλανθρωπικό έργο».


Με αυτήν την δήλωση ο Ιωάννης Μελισσανίδης έδωσε το στίγμα του και θα είναι παρών την Δευτέρα 9 Μαίου, ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης που θα γίνει στη ΔΕΘ (αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης και ώρα 12μμ), για την επίσημη παρουσίαση του αγώνα μαζί με άλλες διακεκριμένες προσωπικότητες.

Το 1996 ο Ιωάννης Μελισσανίδης συγκλόνισε τον πλανήτη με το εκπληκτικό του πρόγραμμα στις ασκήσεις εδάφους το οποίο χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ενόργανη γυμναστική μετά από 100 χρόνια. Ο ίδιος πέρασε στην αιωνιότητα καθώς η άσκηση που εκτέλεσε πήρε το όνομα του καθώς παρουσιάστηκε από τον ίδιο για πρώτη φορά.

Αν και έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, παραμένει κοντά στον αθλητισμό και θα δώσει το «παρών» στον 3ο αγώνα δρόμου «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» όχι μόνο ως πρεσβευτής αλλά και ως δρομέας: «Εννοείται πως θα συμμετάσχω και ως δρομέας και καλώ τους Θεσσαλονικείς να αγκαλιάσουν τον αγώνα και να έρθουν να τρέξουν ή να περπατήσουν για να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τους συλλόγους “Παιδικές Καρδιές” και “Ελπίδα” που τα έχουν τόσο πολύ ανάγκη».

Οι ΔΩΡΕΑΝ εγγραφές για τον αγώνα έχουν ξεκινήσει από τις 13 Απριλίου και θα γίνονται δεκτές έως και 13 Μαΐου, ηλεκτρονικά στο hermes-events.org και με έντυπη μορφή σε δύο καταστήματα της Cyta στη Θεσσαλονίκη:
ΚΕΝΤΡΟ – Μητροπόλεως 21 & Κομνηνών
ΕΥΟΣΜΟΣ – Αντωνίου Τρίτση & Φιλύρων 15