Άλλαξε τα δεδομένα η αποβολή του Τζιώλη στο 20'... Ως εκείνη την ώρα ο ΠΑΟΚ ήλεγχε άνετα, πίεζε ψηλά, αλλά με το που έμεινε με δέκα, άλλαξε τα πάντα... Διαφορετικά, θα έφευγε με τρίποντο από τη Λεωφόρο!


Με την αποβολή, προτεραιότητα έγινε η άμυνα... Ο ΠΑΟΚ από εκεί που αναπτύσσονταν από τα άκρα, μαζεύτηκε στον άξονα κι άφηνε ελεύθερες τις σέντρες του Παναθηναϊκού, προσέχοντας ιδιαίτερα το παιχνίδι των Λέτο - Μπεργκ στο κέντρο. Ως τώρα, του βγήκε...

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός δεν είχε απάντηση στην πίεση του ΠΑΟΚ, έβγαλε τη φάση του αγώνα με τον Μπεργκ και την εκπληκτική απόκρουση του Γλύκου κυρίως χάρη σε λάθη, αλλά φαίνεται μπερδεμένος από το... 10 κόντρα 11!

Οι γηπεδούχοι πήγαν να αλλάξουν την εικόνα του αγώνα στο β μέρος, με γρήγορο γκολ, αλλά συνέχισαν να προσπαθούν να βρουν διάδρομο προς την εστία με σέντρες. Μόνον σε μία φάση, πάλι με τον Μπεργκ, που η μπάλα ήταν κάτω, βρήκαν άλλη μία καλή ευκαιρία, αλλά το δοκάρι σταμάτησε το σουτ του παίκτη του Παναθηναϊκού.

Ο Δικέφαλος, παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ κι έπαιζε με 10, δεν έχασε την ψυχραιμία του. Έψαχνε γκολ στην αντεπίθεση και το βρήκε με τον Χαρίση...

Και αν κάποιος βιαστεί να πει ότι ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός, τότε ας σκεφτεί ότι έχασε δυο παίκτες με τραυματισμό (Ζάιρο - Ροντρίγκες) κι ο Ίβιτς αναγκάστηκε, συν την αποβολή, να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά του τρεις φορές!

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ έπαιξαν παθιασμένα και δίκαια πήραν την ισοπαλία...

Όσο για τη διαιτησία του Κύζα, ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, ενώ στη φάση της αποβολής του Τζιώλη θα έπρεπε να δείξει κίτρινη. Διαφορετικά θα έπρεπε να ΄χει αποβάλει και τον Κουτρουμπή, σε παρόμοια φάση πάνω στον Κίτσιου.

Pre Game

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός συγκρούονται, απόψε, στη Λεωφόρο, αναζητώντας τη νίκη. Ο πρώτος θέλει να ξεφύγει στη βαθμολογία των πλέι οφ. Ο δεύτερος, που παραπάτησε στη Νέα Σμύρνη, να μείνει ψηλά.


Το αξιοσημείωτο είναι πως στις δυο φετινές συναντήσεις των ομάδων, ο «Δικέφαλος» δεν έχει ηττηθεί, μετρώντας μια νίκη και μια ισοπαλία κόντρα στους «πράσινους».

Μεγάλος απών, για τον ΠΑΟΚ, ο Μιγκέλ Βίτορ, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί. Στη Θεσσαλονίκη έμειναν ο Μπερμπάτοφ (παραμένει τραυματίας) κι ο Γκολάσα, που έχει χάσει προπονήσεις. Αντίθετα, την αποστολή ακολούθησε κανονικά ο Μακ.

Με προβλήματα στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός. Ο Αντρέα Στραματσόνι δεν υπολογίζει, πέραν των τραυματιών, τους Εσιέν, Σάντσεθ και Μαμούτε τους οποίους «έκοψε» από την αποστολή.  Τραυματίες είναι οι Κλωναρίδης, Πράνιτς, Πέτριτς και Τελάντερ, 

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης
Γκολ: 46' Μπεργκ / 50' Χαρίσης
Δοκάρια: 77' Μπεργκ / -
Διαιτητές:  Γεώργιος Κύζας, Ηλίας Αλεξέας, Ιωάννης Τουμπακάρης, 4ος Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης
Κίτρινες: 38' Κουτρουμπής, 85' Ταυλαρίδης / 52' Μαλεζάς, 85' Τζαβέλλας
Κόκκινες: - / 20' Τζιώλης
Οι συνθέσεις:
Παναθηναϊκός (Στραματσόνι):  Στιλ, Μέστο, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Νάνο, Κουτρουμπής(78' Καλτσάς), Ζέκα, Βιγιαφάνες, Αμπέντ(60' Μπουμάλ), Λέτο, Μπεργκ.
Στον πάγκο οι Κοτσώλης, Λουντ, Καλτσάς, Μπουμάλ, Βλαχοδήμος, Λαγός, Εβαντζελίστα.
ΠΑΟΚ  (Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Λέοβατς, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Τζιώλης, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Ροντρίγκες(79' Μυστακίδης), Μακ(60' Ζάιρο, 67' Σκόνδρας), Αθανασιάδης.
Στον πάγκο: Βελλίδης, Σκόνδρας, Χατζηισαΐας, Ζάιρο, Μυστακίδης, Πέλκας, Αντώνης.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό