[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Σε νέα απεργία, από αύριο, οι δημοσιογράφοιΣε νέα 48ωρη απεργία για το Ασφαλιστικό, κατέρχονται από αύριο, στις 6 το πρωί, οι δημοσιογράφοι σε όλη τη χώρα.


Την απεργία προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, μετά την αιφνιδιαστική κατάθεση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό προς ψήφιση στη Βουλή.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, "μετά την αιφνιδιαστική εισαγωγή προς ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καταργεί το Αγγελιόσημο και θέτει τον κόσμο του Τύπου υπό ομηρία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ με 48ωρη απεργία από τις 06.00 της Παρασκευής 6 Μαΐου 2016 έως τις 06.00 της Κυριακής 8 Μαΐου 2016 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Τύπου & Ενημέρωσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμιά εξαίρεση εκτός από τα 15λεπτα απεργιακά δελτία:

• Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.
• Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15".

Η ασυνέπεια του Τσίπρα

Να σημειωθεί ότι η ΠΟΕΣΥ, είχε ζητήσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για το θέμα του Αγγελιόσημου κι από το Μαξίμου είχε γνωστοποιηθεί πως το ραντεβού αυτό θα γινόταν πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου. Όμως, μετά την αιφνιδιαστική κίνηση της κυβέρνησης, πλέον το μέλλον του ταμείου των δημοσιογράφων είναι, κάτι χειρότερο από επισφαλές... 

Για το θέμα αυτό, στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ υπογραμμίζεται ότι η Ομοσπονδία "εκφράζει και τη δυσαρέσκειά της για την ασυνέπεια του Πρωθυπουργού, ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι θα δεχθεί αντιπροσωπεία της πριν από την κατάθεση, προκειμένου να συζητήσει με το δημοσιογραφικό κόσμο για το ασφαλιστικό".

Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να διασφαλίσουν την επιτυχία της απεργίας και την περιφρούρησή της και τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Διακηρύσσει ότι "όποια κι αν είναι η κατάληξη της ψηφοφορίας στη Βουλή, ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν θα πάψει να αγωνίζεται για δικαίωση των αιτημάτων του, την αξιοπρέπειά του και την ελευθεροτυπία".

Απεργοσπαστικές κινήσεις;

Από την ΕΣΗΕΜ-Θ, που συντάχθηκε στην απεργία, ανακοινώθηκε ότι απεργιακή επιτροπή είναι όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΜ-Θ, ενώ επιτροπή περιφρούρησης της απεργίας ορίζονται οι εργασιακοί εκπρόσωποι. 

Το έργο των τελευταίων είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς αναμένεται, όπως και στην τελευταία απεργία του κλάδου, να υπάρξουν πάρα πολλές κινήσεις απεργοσπαστών, ειδικά από τις ενημερωτικές ιστοσελίδες, που το έχουν κάνει καθεστώς να εκβιάζουν τους εργαζόμενους των 200 € "μαύρα" το μήνα, για να κάνουν αναρτήσεις και "να μη χαθούν τα κλικ", με το σαθρό επιχείρημα πως " θα χαθούν χρήματα από τις διαφημίσεις", ενώ οι συμφωνίες είναι "με το μήνα" και, φυσικά, το χρήμα καταλήγει "ζεστό" στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι, πολλές φορές, είναι και μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]