Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα αρχικά στα κεντρικά και βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.


Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Αναλυτική πρόγνωση:

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και σταδιακά μεταβλητοί 3 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση. Σταδιακά θα γίνουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις στα βόρεια κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 4 με 5 χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και σημειωθούν τοπικοί βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα βόρειοι 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 19-05-2016
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα oπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια oρεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στ νοτιοανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Το βράδυ από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτίους νοτιοανατολικούς 3 με 5 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο.