Το Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής του ΑΠΘ σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, παρουσιάζει συναυλία με έργα του πρωτοπόρου στη μίξη ηλεκτρονικού και ακουστικού ήχου συνθέτη Mario Davidovsky,
αλλά και των πολύ νεώτερων Παναγιώτη Κόκορα και Δημήτρη Μαρωνίδη, που αφουγκράζονται με τον τρόπο τους το εσωτερικό της γης και τα ουράνια σώματα.

Ο ανατρεπτικός συνθέτης Jacob Ter Veldhuis αντλεί τη θεματολογία του από μια διαφήμιση οργάνου γυμναστικής στο πικρά χιουμοριστικό έργο του «The Body of Your Dreams». Ο Henrik Hellstenius με το έργο «Søkk», έχοντας εμφανείς επιρροές από τη φασματική μουσική, παίζει με τη φαντασία του ακροατή, δημιουργώντας κινηματογραφικές εικόνες.

Στο τέλος της συναυλίας ο ακορντεονίστας Παναγιώτης Ανδρέογλου, η Λεττονή πιανίστα και συνθέτρια Gundega Šmite και ο συνθέτης Δημήτρης Μαρωνίδης στα live electronics, θα δοκιμάσουν μια κοινή αυτοσχεδιαστική εξερεύνηση, εγκαταλείποντας την ασφάλεια που τους προσφέρουν οι παρτιτούρες και τα μελετημένα έργα του προγράμματος.

Η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 και ώρα 21.00, στην Αίθουσα Δοκιμών Κ.Ο.Θ. “Σόλων Μιχαηλίδης” (πρώην Παλλάς), στην οδό Λεωφ. Νίκης 73.

Η συναυλία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στις 16.3.2016 στα πλαίσια του πρότζεκτ Στέγης - Παντείου «Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού».

Παίζουν οι μουσικοί: Gudega Smite, πιάνο, Παναγιώτης Ανδρέογλου, ακορντεόν και Δημήτρης Μαρωνίδης, ηλεκτρονικά

Το Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής του ΑΠΘ ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 από τον Καθηγητή Σύνθεσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, Μιχάλη Λαπιδάκη. Σκοπός του Εργαστηρίου είναι, όπως αναφέρεται στο ιδρυτικό του καταστατικό, η εξυπηρέτηση ερευνητικών, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών αναγκών του Τμήματος και ιδίως της Κατεύθυνσης Σύνθεσης σε Προπτυχιακό, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό επίπεδο. Παράλληλα, όμως στόχος του Ε.Σ.Μ. είναι να υπερβεί τα ακαδημαϊκά όρια της αποστολής του και να φέρει τη σύγχρονη μουσική, δηλαδή, τη μουσική του 20ού και του 21ου αιώνα, στο κοινό της Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.