Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος η αντιδημαρχία Πρασίνου και το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Ωραιοκάστρου διοργανώνουν το Σάββατο 4 Ιουνίου εθελοντική δενδροφύτευση με στόχο την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι εθελοντές σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα πραγματοποιήσουν συμβολική φύτευση δενδρυλλίων και διαφόρων λουλουδιών.

Η δράση στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν οι συμπολίτες μας θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από τον χώρο πρασίνου στη συμβολή των οδών Φλωρίνης και Μακεδονίας, θα συνεχιστεί στα πάρκα της οδού Ραφαήλ, στους τρεις κόμβους του δήμου και θα καταλήξει στον χώρο του δημαρχείου.

«Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί καθήκον όλων μας και επιτάσσει την ενεργή συμμετοχή μας. Η πόλη μας έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά από τέτοιες κινήσεις εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς. Η συμμετοχή όλων μας θα ενισχύσει την οικολογική συνείδηση, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής» αναφέρει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής.

«Η πόλη μας έχει ελάχιστο πράσινο για κάθε κάτοικο. Το γνωρίζουμε και ένας από τους στόχους μας είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητά μας. Μέσα από τέτοιες δράσεις θέλουμε να ενισχύσουμε την πεποίθηση των νέων ότι η πόλη είναι ο καθένας μας και μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη», τονίζει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας, Κυριάκος Ιωσηφίδης.