Μήνυση, κατά παντός υπευθύνου, για την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη το τελευταίο χρονικό διάστημα, κατέθεσε, πριν από λίγο, ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας.


"Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής, εδώ και 60 και πλέον μέρες, έχει τεράστιες συνέπειες στην οικονομική ζωή του τόπου, ιδιαίτερα στις εξαγωγές", υπογράμμισε σε δηλώσεις του, αμέσως μετά, ο κ. Τζιτζικώστας.

Με τη μηνυτήρια αναφορά του, ο περιφερειάρχης ζητά από τον εισαγγελέα να λάβει πρωτοβουλίες για να εξετασθούν και να τιμωρηθούν ποινικά αδικήματα τα οποία διαπράττονται, όπως η παρακώλυση συγκοινωνιών. Κάνει, επίσης, λόγο και για άλλες αξιόποινες πράξεις που διαπράττονται στην Ειδομένη, όπως η διακίνηση ναρκωτικών και η εξώθηση σε πορνεία.


"Δεν μπορώ να επιτρέψω, ως περιφερειάρχης, να συνεχιστεί αυτό. Η Ειδομένη έπρεπε να έχει εκκενωθεί χθες", τονίζει! 


Πρόσθεσε ότι αυτήν την στιγμή, στην Ειδομένη βρίσκονται 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι διαβιούν  "σε πολύ κακές συνθήκες. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται αύξηση της θερμοκρασίας. Θα έχουμε ζητήματα υγείας και ασφάλειας", υπογράμμισε και κατέληξε:

"Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου".