Τη βεβαιότητα ότι, η ΝΔ είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας όποτε κληθεί να το πράξει, εξέφρασε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και
Τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο «Πρακτορείο FM 104,9».


«Οποιαδήποτε στιγμή έρθει για να υπάρξει αλλαγή στη διακυβέρνηση, η ΝΔ είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σ΄αυτή την ανάγκη» τόνισε ο κ. Καλαφάτης, επισημαίνοντας ότι η ΝΔ έχει ένα εντελώς διαφορετικό μείγμα πολιτικής, με έμφαση στην επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία, στην αποδυνάμωση του ρόλου του κράτους ως επιχειρηματία. Πρόσθεσε ακόμα, πως η Ν.Δ. διαθέτει περισσότερη πίστη στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά και πολιτικό προσωπικό με γνώση και εμπειρία.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Eurogroup δεν ικανοποιούν, αφού τίποτα από τα βασικά που θέλαμε να κερδίσουμε δεν κερδίσαμε, όλα τα θετικά είναι ακόμα ανοιχτά, ενώ το θέμα του κουρέματος του χρέους, που αποτελούσε το “πολιτικό κεφάλαιο” του ΣΥΡΙΖΑ επί σειρά ετών βγήκε από την ατζέντα», συμπλήρωσε ο κ. Καλαφάτης. «Όταν έχουμε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος ομολογεί ότι αυταπατάται, είναι μοιραίο αυτός ο πρωθυπουργός και να ηττάται.  Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ συμβιβάστηκε εντελώς σε σχέση με την προεκλογική ρητορική του και ότι δεν υλοποίησε το “πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης” ούτε και το “παράλληλο πρόγραμμα”. Ο δε κυβερνητικός εταίρος πρόεδρος των ΑΝΕΛ, τη μια μέρα ψηφίζει τα πάντα και την άλλη να τα καταγγέλλει ως αντισυνταγματικά και εγκληματικά».