Την εργοδοτική τρομοκρατία και το όργιο καταστολής απέναντι στην πανεργατική - πανελλαδική απεργία, σε απεργούς εργαζόμενους και σε συνδικαλιστές, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ,
με αφορμή δεκάδες προσαγωγές απεργών οικοδόμων στην Αθήνα, την προσαγωγή ενός εργαζόμενου στο λιμάνι του Βόλου και την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τους εφοπλιστές ώστε να βγει παράνομη η απεργία των ρυμουλκών.


«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αφεθούν τώρα ελεύθεροι όλοι οι συνδικαλιστές και να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας. Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Όλοι στην απεργία. Όλοι στον αγώνα. Όλοι στις διαδηλώσεις», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής η Αστυνομία προχώρησε προκλητικά σε προσαγωγές 30 οικοδόμων έξω από το εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», στο Νέο Φάληρο. Λίγες ώρες μετά, και κάτω από την πίεση και παρέμβαση των απεργών και εργαζομένων άλλων κλάδων οι οικοδόμοι αφέθησαν ελεύθεροι.

Συγκεκριμένα, μετά την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, εργαζόμενοι κατήγγειλαν στο Συνδικάτο Οικοδόμων ότι η εργοδοσία τους εκβιάζει και τους απειλεί να πάνε για δουλειά. Μέλη του Συνδικάτου έσπευσαν στο εργοτάξιο, ενώ η εργοδοσία κάλεσε την Αστυνομία. Βγαίνοντας οι οικοδόμοι από το εργοτάξιο, η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή πέντε από αυτούς και λίγο αργότερα άλλων 25, οι οποίοι κατευθύνονταν προς το τοπικό Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. Άμεση ήταν η αντίδραση των εργαζομένων άλλων κλάδων, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες» και «Η τρομοκρατία δε θα περάσει».