Μπορεί ο ΠΑΟΚ να βρέθηκε σε δύσκολη θέση από το 32', καθώς έμεινε με 10 παίκτες,  αυτό που ήθελε, όμως, το πήρε. Και μάλλον με ευκολία...
Οι δυο ομάδες τα μοιράστηκαν όλα: Γκολ, βαθμούς, δοκάρια και... αποβολές. Όμως κερδισμένος ήταν ο ΠΑΟΚ, που, πλέον, στον τελευταίο αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη γεμάτη Τούμπα θέλει ή νίκη, ή ισοπαλία, για να πάρει την πρώτη θέση και να ακουστεί από τις εξέδρες το "τι ωραία θα τεντώνει μεσ' στην Τούμπα το... σεντόνι".

Ως εκείνη την ώρα, πάντως, υπάρχει πολύ ψωμί... Πρώτα το ματς με τον Παναθηναϊκό κι έπειτα τρία παιχνίδια πρόκρισης για τους ομίλους...

Η φάση του αγώνα ήταν αυτή του 32': Νετά από λάθος του Τζαβέλλα, που έχασε τον Πέκχαρτ και αναγκάστηκε να τον ανατρέψει πριν ο παίκτης της ΑΕΚ βγει φάτσα με το Γλύκο, στο ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής, οι ασπρόμαυροι έμειναν με 10. Μπορεί ο... Πέκχαρτ στα πρώτα λεπτά του β μέρους να... αποκατέστησε τις ισορροπίες, καθώς αποβλήθηκε κι αυτός, όμως το κενό στην άμυνα ήταν πιο σημαντικό για την ομάδα που είχε πρώτο σκοπό να αμυνθεί...

Η ομάδα του Ίβιτς, πάντως, απέδειξε  ότι μπορεί να παίξει και με δέκα, όπως στα τελευταία παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, να βγει και στην αντεπίθεση και να μην κλειστεί στα καρέ του.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ ως τη φάση της αποβολής... δεν ήταν στο γήπεδο. Δεν είχε κάνει το παραμικρό κι είχε δει το οριζόντιο δοκάρι να τη... σώζει από το 0-1. Ξεθάρρεψε μετά, βγήκε στην επίθεση, αλλά προσπαθούσε με γεμίσματα και σέντρες, κάνοντας ήρωες τους αμυντικούς που έδιωχναν συνεχώς. Κάποια στιγμή, προσπάθησε κι από τον άξονα με τον Μάνταλο, αλλά χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις...

Στα δοκάρια, πάντως, είχαμε... ισοπαλία, αφού ο Αραβίδης μιμήθηκε τον Ροντρίγκες σε πιο καθαρή φάση για γκολ, προς το τέλος του αγώνα. Ήταν η πιο καλή φάση των γηπεδούχων.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ:

Η δεύτερη ματιά, με τη βοήθεια του βίντεο σε κάποιες φάσεις, δείχνει: Φάουλ του Γκάλο στον Λέοβατς που πρέπει να τιμωρηθεί με κάρτα, αλλά δεν υπάρχει καν σφύριγμα, οφσάιντ του Αραβίδη στη φάση του δοκαριού που δεν έχει υποδειχθεί, οφσάιντ που δεν δόθηκε στη φάση του 64' στον Μάνταλο...


Pre Game

Τη νίκη αναζητά ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για να παραμείνει στην πρώτη θέση και να ΄χει τον πρώτο λόγο για το ποιος θα παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ίδιο, βέβαια, ζητά και η ΑΕΚ, η οποία αν χάσει, σήμερα, θα βρίσκεται, πλέον, πολύ πίσω(ειδικά μετά το 1-0 του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου στο ματς που βρίσκεται σε εξέλιξη).

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Σπύρος Λούης
Γκολ: - / -
Δοκάρια: 66' Αραβίδης / 10' Ροντρίγκες
Διαιτητές: Γεώργιος Κομίνης, Τρύφων Πετρόπουλος, Ιωάννης Σίπκας 4ος Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου
Κίτρινες: 27' Μπαρμπόσα, 41' Πέκχαρτ / 42' Μακ, 65' Κάτσε, 80' Αθανασιάδης, 90+3' Γλύκος
Κόκκινες: 49' Πέκχαρτ (δεύτ. κίτρινη) / 32' Τζαβέλλας
Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ :  Ανέστης, Άρθο, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιος(898' Μπουονανότε), Σιμόες, Μπαρμπόσα, Γιόχανσον(76' Πλατέλας), Μάνταλος, Μπακάκης(46' Αραβίδης), Πέτχαρτ.
Στον πάγκο οι: Μπαρόχα, Τζανετόπουλος, Πλατέλας, Αραβίδης, Μποονανότε, Ζουκουλίνι, Λαμπρόπουλος.
ΠΑΟΚ Γλύκος, Λέοβατς, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Χαρίσης(65' Τσίμιροτ), Ροντρίγκες(90' Σκόνδρας), Κάτσε, Τζιώλης(58' Μαλεζάς), Μακ, Αθανασιάδης.
Στον πάγκο: Βελλίδης, Σκόνδρας, Μπερμπάτοφ, Μαλεζάς, Τσίμιροτ, Κοροβέσης, Αντώνης.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό

Λόγω βλάβης του chat, ανανεώνετε χειροκίνητα τη σελίδα για να δείτε την εξέλιξη.

Φίλες και φίλοι του ποδοσφαίρου καλησπέρα. Έστω και μετ' εμποδίων θα παρακολουθήσουμε μαζί λεπτό προς λεπτό τον αγώνα ΑΕΚ - ΠΑΟΚ.

1' ΕΝΑΡΞΗ αγώνα

2' Προσπάθεια του Μακ από τα αριστερά, βρίσκει τον Κάτσε στο ύψος της μεγάλης περιοχής, που πιάνει αμέσως το σουτ, για να πάρει το κόρνερ.

2' ΚΟΡΝΕΡ χωρίς συνέχεια για τον ΠΑΟΚ.

6' Ο Γλύκος καθυστερεί και δίνει την τελευταία στιγμή στον Τζιώλη στον άξονα, λίγο έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, ο παίκτης του ΠΑΟΚ γλιστρά, παίρνει ο Γιόχανσον και σουτάρει άουτ.

9' Μακρινό σουτ του Σιμόες φέρνει τη μπάλα στα χέρια του Γλύκου που μπλοκάρει χωρίς δυσκολία.

10' ΔΟΚΑΡΙ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ: Ο Ροντρίγκες θα σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και θα στείλει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη!

16' Σέντρα του Κίτσιου από τα δεξιά όπως κατεβαίνει ο ΠΑΟΚ, ο Αθανασιάδης από το ύψος του πέναλτι πιάνει ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά στέλνει τη μπάλα να περάσει από το αριστερό κάθετο του Ανέστη, άουτ.

17' Νέα καταπληκτική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Μακ θα φύγει από τα αριστερά, θα γυρίσει στο ύψος της γραμμής της μικρής περιοχής, ο Αθανασιάδης πλασάρει, αλλά ο Ανέστης διώχνει προς τα πλάγια!

24' Αρκετά λεπτά χωρίς φάσεις, με τον ΠΑΟΚ να ελέγχει το παιχνίδι.

25' Ο Μπαρμπόσα μπαίνει στην περιοχή του ΠΑΟΚ, τον τζαρτζάρει ο Λέοβατς, ο παίκτης της ΑΕΚ πέφτει στο έδαφος, όμως δεν υπάρχει κάτι.

26' Στην αντεπίθεση ο Ροντρίγκες βρίσκεται στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά σουτάρει πάνω σε αμυνόμενο!

27΄ ΚΙΤΡΙΝΗ στον Μπαρμπόσα για επικίνδυνο παιχνίδι πάνω στον Κίτσιου.

29' Ο Τζιώλης ψάχνει με βαθιά μπαλιά τον Λέοβατς, αυτός ανατρέπεται στη γραμμή της μεγάλης περιοχής από τον Γκάλο (τον σπρώχνει με τα χέρια εκτός περιοχής, ενώ ο παίκτης του ΠΑΟΚ πηδά για κεφαλιά), παίζεται λέει ο διαιτητής.

32' ΚΟΚΚΙΝΗ στον Τζαβέλλα, που τραβά τον Πέκχαρτ πριν μπει στη μεγάλη περιοχή. Με δέκα ο ΠΑΟΚ...

34' Φάουλ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής για την ΑΕΚ, εκτελεί ο Μάνταλος πάνω στον Γιόχανσον και η μπάλα καταλήγει άουτ.

36' Σέντρα του Μπαρμπόσα από τα αριστερά, στα χέρια του Γλύκου η μπάλα.

37' Ο Λέοβατς μπαίνει ωραία στην περιοχή της ΑΕΚ από τα αριστερά, σεντράρει συρτά, για να διώξουν οι αμυνόμενοι.

41' ΚΙΤΡΙΝΗ στον Πέκχαρτ που χτυπά με τον αγκώνα τον Τζιώλη. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ αιμορραγεί. Για λίγο εκτός γηπέδου. Με εννέα ο ΠΑΟΚ για λίγο!

42' ΚΙΤΡΙΝΗ στον Μακ. Επιστρέφει κι ο Τζιώλης.

44' Μέσα στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ από τα δεξιά ο Ροντρίγκες, κόβεται από τον Σιμόες...

45' ΕΞΤΡΑ ΧΡΟΝΟΣ ένα (1) λεπτό

45+1' ΛΗΞΗ α μέρους  ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0.

Σε λίγο η κριτική μας για το α μέρος.

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ από το 32', καθώς έμεινε με 10 παίκτες, μετά από λάθος του Τζαβέλλα, που έχασε τον Πέκχαρτ και αναγκάστηκε να τον ανατρέψει πριν ο παίκτης της ΑΕΚ βγει φάτσα με το Γλύκο, στο ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής.

Η ομάδα του Ίβιτς πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να παίξει και με δέκα, όπως στα τελευταία παιχνίδια.

Πάντως, από το 35' κι έπειτα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, να βγει και στην αντεπίθεση και να μην κλειστεί στα καρέ του.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ ως τη φάση της αποβολής... δεν ήταν στο γήπεδο. Δεν είχε κάνει το παραμικρό κι είχε δει το οριζόντιο δοκάρι να τη... σώζει από το 0-1. Φυσικά, από την ώρα που έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα, άλλαξε πρόσωπο.



Να δούμε τι μας επιφυλάσσει το β μέρος...

46' ΑΛΛΑΓΗ για την ΑΕΚ: Ο Αραβίδης στη θέση του Μπακάκη.

46' ΕΝΑΡΞΗ β μέρους: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0

48' Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά, λες και το παιχνίδι άρχισε τώρα...

49' ΑΠΟΒΟΛΗ για τον Πέκχαρτ με δεύτερη κίτρινη! Ο παίκτης της ΑΕΚ σε προσπάθεια να γυρίσει τη μπάλα προς την εστία του ΠΑΟΚ σε μια ψηλή μπαλιά, κλοτσά τον Βίτορ που προσπαθεί να διώξει! Στα ίσια το ματς.


52' Σέντρα του Κίτσιου από τα δεξιά, θα περάσει παράλληλα με τα δοκάρια, καθώς κανείς παίκτης του ΠΑΟΚ δεν κινείται προς την μπάλα.

53' Απίθανη βουτιά του Μάνταλου στον άξονα, έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, κερδίζει φάουλ για την ομάδα του. Στο ριπλέι φαίνεται καθαρά ότι ο Βίτορ ούτε τον ακουμπά!

55' Χωρίς συνέχεια το φάουλ, καθώς ο Αραβίδης κάνει επιθετικό φάουλ στον Γλύκο που έχει προλάβει και μπλοκάρει.

57' Μακρινό σουτ του Γκάλο, περισσότερο μπαλιά προς τον Αραβίδη, στέλνει τη μπάλα απευθείας άουτ.

58' ΑΛΛΑΓΗ για τον ΠΑΟΚ: Ο Μαλεζάς στη θέση του Τζιώλη

61' ΚΟΡΝΕΡ για την ΑΕΚ από τα αριστερά με τον Μπαρμπόσα. Ο παίκτης της ΑΕΚ στέλνει τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, ο Κολοβέτσιος πιάνει κεφαλιά και στέλνει τη μπάλα άουτ από το δεξί δοκάρι του Γλύκου.

64' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ: Εκτελεί φάουλ ο Μάνταλος στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Αραβίδης πιάνει απευθείας σουτ, αλλά στέλνει τη μπάλα άουτ( ο βοηθός διαιτητή είχε σηκώσει σημαία για οφσάιντ).

65' ΚΙΤΡΙΝΗ στον Κάτσε.

65' ΑΛΛΑΓΗ για τον ΠΑΟΚ: Ο Τσίμιροτ στη θέση του Χαρίση.

66' ΔΟΚΑΡΙ για την ΑΕΚ: Ο Μάνταλος εκτελεί φάουλ, ο Γκάλο με κεφαλιά βρίσκει τον Αραβίδη στο ύψος της μικρής περιοχής, αυτός πιάνει βολέ στο οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου.

68' ΟΦΣΑΙΝΤ ο Αραβίδης

69' ΟΦΣΑΙΝΤ ο Ροντρίγκες.

70' Ο ΠΑΟΚ δείχνει να φοβάται το ματς, να θέλει να το ελέγξει αλλά να μην μπορεί...

73' Φάουλ του Κάτσε από τα δεξιά με φάλτσα, ο Ανέστης βγαίνει και χάνει τη μπάλα στην έξοδο, όμως ο διαιτητής δίνει επιθετικό φάουλ και σταματά τη φάση...


75' Φοβερή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Μακ ελίσσεται από αριστερά, φθάνει στον άξονα, σουτάρει σε πόδια αμυνόμενων, ο Κάτσε παίρνει το ριμπάουντ έξω από την περιοχή, πιάνει ωραίο βολέ, αλλά αποκρούει ο Ανέστης!

76' ΑΛΛΑΓΗ για την ΑΕΚ: Ο Πλατέλας στη θέση του Γιόχανσον.

78' Σέντρα του Γκάλο από τα δεξιά, διώχνει με βολέ ο Βίτορ.

80' ΚΙΤΡΙΝΗ στον Αθανασιάδη.

81' Κάθετη του Μακ στον Ροντρίγκες, μέσα στην περιοχή και θέση αριστερά, ο Ντίντακ κόβει καθαρά σε κόρνερ κι ο διαιτητής δείχνει... άουτ!

82' Αγκωνιά του Σιμόες στον Λέοβατς μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο διαιτητής δείχνει να συνεχιστεί ο αγώνας. Η μπάλα καταλήγει άουτ, αλλά τιμωρία για τον παίκτη της ΑΕΚ δεν υπάρχει...

83' Ο Αραβίδης πιάνει σουτ από θέση διαγώνια δεξιά έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ και στέλνει τη μπάλα απελπιστικά άουτ.

84' Σε σέντρα του Μάνταλου, ο Γλύκος μπλοκάρει ψηλά εύκολα κι ο Αραβίδης του κάνει φάουλ, αλλά κάρτα δεν βγαίνει από το τσεπάκι του διαιτητή... Φάουλ υπάρχει και στον Μαλεζά, στην ίδια φάση. Μικρή διακοπή για τις πρώτες βοήθειες στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ που κερδίζει όσο χρόνο μπορεί.

85' ΟΦΣΑΙΝΤ ο Αραβίδης.

87' Σέντρα του Γκάλο από τα δεξιά, πέφτει και μπλοκάρει ο Γλύκος εύκολα...

88' ΑΛΛΑΓΗ για την ΑΕΚ: Ο Μπουονοανότε στη θέση του Κολοβέτσιου.

90' ΑΛΛΑΓΗ για τον ΠΑΟΚ: Ο Σκόνδρας στη θέση του Ροντρίγκες

90' ΕΞΤΡΑ ΧΡΟΝΟΣ τέσσερα (4) λεπτά.

90+3' Βαθιά μπαλιά του Γκάλο, ο Μπυονανότε χάνει το κοντρόλ μέσα στην περιοχή και η μπάλα καταλήγει άουτ.

90+3' ΚΙΤΡΙΝΗ στον Γλύκο.


90+4 ΚΟΡΝΕΡ σε κεφαλιά του Αραβίδη και κόντρα στο σώμα του Κίτσιου...

90+4 Κόρνερ χωρίς συνέχεια και...

90+5 ΛΗΞΗ αγώνα: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0

Ο ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση με 11 βαθμούς, 10 ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ βγαίνει, πλέον, εκτός πρώτης θέσης.

Επάνω η κριτική μας.