[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


Με τα μέτρα Φίλη για την Παιδεία ασχολούνται αρκετές εφημερίδες, σήμερα, στα πρωτοσέλιδά τους, πέρα από τα μόνιμα οικονομικά θέματα. Υπάρχουν κι αυτοί που ασχολούνται ποικιλοτρόπως με τον Πούτιν.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Συμφωνία σεισμός της Ελλάδας με τη Ρωσία
Η εφημερίδα θυμίζει ότι «η ημερομηνία που θα πάει ο Πούτιν στο Άγιο Όρος δεν είναι καθόλου τυχαία... 29 Μαΐου... Δηλαδή στην θλιβερή επέτειο για τον Ελληνισμό της άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως... Θυμάστε τι έγινε όταν το 2006 ο Ρώσος πρόεδρος, επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή είχε επισκεφτεί ξανά την χώρα μας και τις ενεργειακές συμφωνίες με την Ελλάδα... Μετά από 3 χρόνια και αφού ενδιάμεσα είχε καεί η Ελλάδα δύο φορές (πυρκαγιές 2007, Δεκεμβριανά 2008), μπήκαμε στα μνημόνια...»

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μίσος για «των Ελλήνων τα ιερά»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «πρόταση – ντροπή, που οδηγεί την Παιδεία της χώρας στον πλήρη αφελληνισμό, κατέθεσε χθες στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη η Επιτροπή Διαλόγου υπό τον καθηγητή Αντώνη Λιάκο. Η Επιτροπή Διαλόγου για την Παιδεία προτείνει κατάργηση των παρελάσεων, της προσευχής και του εκκλησιασμού».

ΕΘΝΟΣ: «Καλλικράτης για δημοτικούς υπαλλήλους»
Η εφημερίδα σημειώνει: «τι προβλέπει για μετατάξεις-αποσπάσεις, τι θα ισχύει σε περίπτωση κατάργησης φορέων, πώς θα τοποθετηθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι σχολικοί φύλακες. Οι πρόνοιες για την προσωπική μισθολογική διαφορά και το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Πούτιν φέρνει το «ποθούμενο» και παίρνει ναυτική βάση για πολεμικά πλοία.
«Υπάρχει ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, υπογεγραμμένη από τους ΠΟΥΤΙΝ και ΟΜΠΑΜΑ για ριζική αλλαγή του παγκόσμιου χάρτη, ειδικά στην περιοχή μας!!! Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατάλαβε, έστω και με καθυστέρηση, ότι είναι μάταιο, είναι κουτό και ασύμφορο, να αντισταθεί στην παντοδυναμία των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και των συμμάχων τους. Έτσι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ΟΜΠΑΜΑ, με την σύμφωνη γνώμη του Υπουργού των Εξωτερικών και του αρχηγού της CIA, υπέγραψε μυστική συμφωνία με τον Ρώσο Πρόεδρο και την Ρωσική Κυβέρνηση. Κρίσιμο ρόλο στην συγκεκριμένη μυστική συμφωνία έπαιξε ο Ρώσος Υπουργός των Εξωτερικών Σ. ΛΑΒΡΟΦ, ο Ρεσέντικοφ (Διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών) και άλλοι. Φυσικά «επισήμως» το αρνούνται», ισχυρίζεται η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Αλλάζουν όλα από Δημοτικό έως Λύκειο»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ με πανελλαδικές εξετάσεις και μπόνους μορίων σε όσους δηλώνουν λίγες σχολές. Τέσσερα χρόνια στο Γυμνάσιο χωρίς εξετάσεις και δύο στο Λύκειο, όπου Μαθηματικά, Αρχαία και Φυσική θα είναι μαθήματα επιλογής».

ΕΣΤΙΑ: «Κηρύσσουν εθνικό διχασμό»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «οι δημοκρατίες Δυτικού τύπου έχουν κάποιες βασικές παραδοχές, ούτως ώστε να είναι σεβαστή η λειτουργία τους. Πρώτον, ότι οι κυβερνήσεις που εκλέγονται δεν είναι ταξικές αλλά εθνικά κοινωνικές. Δεύτερον, στην περίπτωση δημοψηφισμάτων, η όποια πλειοψηφία προκύψει σέβεται τη μειοψηφία και την δική της προσέγγιση».

Η ΑΥΓΗ: «Πολυδιάστατη ανάπτυξη»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «η επίσκεψη Πούτιν μετά από εννέα χρόνια στην Αθήνα σηματοδοτεί μια νέα αρχή στην ελληνορωσική συνεργασία, που στην πραγματικότητα είχε τεθεί στον «πάγο» από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ουσιαστικά προσφέρει στη σημερινή κυβέρνηση άλλη μια βάση πάνω στην οποία μπορεί να πατήσει η προσπάθεια για ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της χώρας».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Λεφτά… με ουρές»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «το οικονομικό επιτελείο αισιοδοξεί και βλέπει καθαρό τον δρόμο για το επόμενο διάστημα, αν και προσπαθεί να κλείσει τις τελευταίες μνημονιακές εκκρεμότητες για να πάρει τη δόση και να ενισχύσει την οικονομία. Προτάσσει τον «κόφτη» που κατάφερε να αποσπάσει από το Eurogroup της 24ης Μαΐου, με τον οποίο μπαίνει όριο 15% του ΑΕΠ ως το 2038 στις δαπάνες για την αποπληρωμή των δανείων».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: « «Επόμενη μέρα» με σύγχυση»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «παρά τις δηλώσεις ικανοποίησης για τη συμφωνία του Eurogroup, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ελάφρυνση του χρέους, στην κυβέρνηση υπάρχει σύγχυση και νευρικότητα καθώς διαπιστώνει ότι οι «ουρές» των προαπαιτουμένων, δηλαδή οι διορθώσεις που πρέπει να γίνουν, δεν είναι εύκολες».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στη Χαλκιδική ο τάφος του Αριστοτέλη
«Αποκαλύψεις σε συνέδριο με αφορμή τη συμπλήρωση 2.400 ετών από το θάνατό του Στη γενέτειρά του, τα Αρχαία Στάγειρα Χαλκιδικής, βρίσκεται ο τάφος του σπουδαίου αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Αριστοτέλη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο ανασκαφέας του αρχαιολογικού χώρου Κωνσταντίνος Σισμανίδης, με βάση την εισήγηση που έκανε χθες στο πλαίσιο συνεδρίου του ΑΠΘ», γράφει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Ελεύθεροι ραγιάδες
Η εφημερίδα αναφέρεται στην επίσκεψη Πούτιν και γράφει: «Η δουλοφροσύνη στο ΝΑΤΟ, οι επικύψεις στον Σόιμπλε και στα σχέδια του για παγγερμανισμό και η τυχοδιωκτική διπλωματία «ότι κάτσει» με Τουρκία και συμμάχους, δεν οδηγεί πουθενά. Μάλλον οδηγεί μόνον σε εθνικές καταστροφές. Πρέπει να είσαι τυφλός για να μην θέλεις να δεις το φως σου. Τυφλός ή προδότης και πουλημένος».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ψέματα και αυταπάτες για το λαό προνόμια για το κεφάλαιο»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «κάλπικες ελπίδες και αυταπάτες επιχειρεί να καλλιεργήσει και πάλι στο λαό η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανεβάζοντας ψηλά στην εν λόγω αποπροσανατολιστική «επικοινωνιακή» ατζέντα το ζήτημα της διαχείρισης του κρατικού χρέους, με βάση τον «οδική χάρτη» στο πλαίσιο της πρόσφατης συμφωνίας στο Γιούρογκρουπ».

ΤΑ ΝΕΑ: «Κτίσματα στην άμμο για τον ΦΠΑ στα νησιά»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «δεν έχει τέλος η κοροϊδία εκ μέρος της κυβέρνησης προς τους νησιώτες για τον ΦΠΑ, παρά τις σπαρακτικές δηλώσεις υπουργών και στελεχών. Ενώ ο Πάνος Καμμένος μίλησε για «εγκληματική και αντισυνταγματική ρύθμιση» και ο Νίκος Βούτσης για νομοθετική παρέμβαση «στο όριο της συνταγματικότητας», η κυβέρνηση διά των αρμοδίων υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη επανέλαβε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το νέο καθεστώς που ψηφίστηκε πριν από πέντε ημέρες».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ολική ανατροπή σε όσα ξέραμε για το Αλτσχάιμερ
«Η νόσος του Alzheimer μπορεί τελικά να αποτέλεσμα μιας αντίδρασης του εγκεφάλου όταν καταπολεμάει τις λοιμώξεις, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Η νέα μελέτη, αν αποδειχθεί, θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που η ιατρική κοινότητα αντιμετωπίζει την ασθένεια, όπως και τη νέα ανάπτυξη φαρμάκων για να τη θεραπεία της», γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Σαν ταινία τρόμου
«Το ενδεχόμενο να έχει σχέση με τη φρικιαστική δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου ερευνούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών για τον 30χρονο «δράκο» του Αμαρουσίου, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού κατ' εξακολούθηση», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: Βατικανό της Ορθοδοξίας το Άγιον Όρος
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «το μεγαλεπήβολο σχέδιο του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ρώσου Πατριάρχη Κύριλλου είναι να καταστήσουν το Άγιον Όρος επίκεντρο της Ορθοδοξίας. Στην ουσία επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα Βατικανό της ορθοδοξίας πανίσχυρο σε παγκόσμιο επίπεδο και κέντρο αναφοράς για όλους τους χριστιανούς».

STAR PRESS: Τη βίαζε ενώ ψυχορραγούσε
Στην υπόθεση του Αμαρουσίου αναφέρεται και αυτή η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: « «Δήλωση πλούτου» κατά φοροδιαφυγής»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: Από ακτινογραφία ετοιμάζονται να περάσουν οι ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Οικονομικών μετρητά, καταθέσεις, τραπεζικές θυρίδες, ακίνητα, ΙΧ, τιμαλφή, επενδύσεις, έργα τέχνης, καθώς πυρετωδώς σχεδιάζεται η νέα 'δήλωση πλούτου'».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ο Πούτιν φέρνει deals»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «έξι υπουργοί, οι επικεφαλής των Gazprom, Rosneft και δεκάδες επιχειρηματίες στη ρωσική αποστολή. Θα υπογραφούν 8 μνημόνια συνεργασίας και συμφωνίας. Στην κορυφή της ατζέντας οι ελληνικές εξαγωγές. Στο Άγιο Όρος μεταβαίνει αύριο ο Βλ. Πούτιν».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]