Η έγκριση του ασφαλιστικού - φορολογικού, που ουσιαστικά είναι το Μνημόνιο Τσίπρα, είναι (φυσικά) το θέμα που επιλέγουν για βασικό οι εφημερίδες στα πρωτοσέλιδά τους.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Οι Τούρκοι απαιτούν 16 Ελληνικά νησιά!
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "ανατροπή των δεδομένων όχι μόνο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και σε θέματα όπως το προσφυγικό και η παρουσία της νατοϊκής δύναμης στο Αιγαίο, φέρνουν οι πολιτικές εξελίξει στην Τουρκία και η παραίτηση του Αχμέτ Νταβούτογλου. Σύμφωνα με πληροφορία της «Α» αυτό δείχνει απόρρητο τηλεγράφημα του πρέσβη μας στην Άγκυρα, που αναφέρει ότι κατά την προ ημερών επίσκεψη του γ.γ. του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, ο Ερντογάν τάχθηκε υπέρ της πλήρους αναστολής της νατοϊκής δράσης".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Επωλήθη η ΕΛΛΑΣ»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «το σύνολο της περιουσίας του Δημοσίου (ακόμα και τα μελλοντικά έσοδα από πετρέλαια και φυσικό αέριο) στο Κατοχικό Ταμείο. Το απίστευτο κείμενο της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών. Φόνος τα μεσάνυχτα. Παράλληλοι μονόλογοι το Σαββατοκύριακο στην υπό πολιορκία Βουλή που ψήφισε την ασφαλιστική και τη φορολογική καταστροφή της κοινωνίας».

ΕΘΝΟΣ: «Οι καραμπόλες της τελευταίας στιγμής»
Η εφημερίδα σημειώνει: «φορολογικό: ποιοι επιβαρύνονται από το νέο αφορολόγητο. Ελαφρύνσεις για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ. Ασφαλιστικό: Δίχτυ προστασίας για όσους φεύγουν με χαμηλές αποδοχές και πολλά έτη ασφάλισης. Οι αλλαγές σε εισφορές, επικουρικές, εφάπαξ, μερίσματα».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στήνουν εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα προ... Πούτιν
Η εφημερίδα με... λογικά άλματα, εξηγεί: " Νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα ο Τζέφρευ Πύστ, ο πασίγνωστος Αμερικανός πρεσβευτής στην Ουκρανία κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος με το οποίο ανατράπηκε ο νόμιμος πρόεδρος της χώρας Β.Γιανούκοβιτς. Ένα πραξικόπημα που φέρεται, όπως δείχνουν οι ενδείξεις, να διοργανώθηκε από τις ΗΠΑ και την Γερμανία προς "προσάρτηση" της Ουκρανίας με το "έτσι θέλω" στο δυτικό "άρμα". Αναλαμβάνει τα... καθήκοντά του στην Ελλάδα σε μία δύσκολη χρονική περίοδο για τη χώρα, καθώς όλα τα κρίσιμα ζητήματα -προσφυγικό, ελληνοτουρκικά, οικονομική κρίση- είναι ανοιχτά και ενώ αναμένεται η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν στις 28 Μάίου στην Αθήνα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Βάζουν φόρο και στον καφέ ενώ ο Τσίπρας ανοίγει… σαμπάνιες»
Η εφημερίδα γράφει ότι: « «ναι σε όλα» από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εικονική πραγματικότητα και… success story από τον πρωθυπουργό που «βαφτίζει» ελαφρύνσεις τα χαράτσια! Νέο νομοσχέδιο-Από την 1η Ιουνίου έρχονται μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, ΦΠΑ 24%, έξτρα φορολογία σε καύσιμα, καπνικά, ηλεκτρονικά τσιγάρα, ποτά, ίντερνετ, συνδρομητική τηλεόραση, ακόμη και στον καφέ!».

ΕΣΤΙΑ: «Ισοπέδωσις της ποιότητος ζωής»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η συζήτησις για μείωση των δημοσίων δαπανών έχει ουσιαστικώς παύσει. Ο κυβερνητικός αγώνας για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και πρωτογενή πλεονάσματα δίδεται σχεδόν αποκλειστικώς στο μέτωπο της αυξήσεως των εσόδων».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Βαρύς ο λογαριασμός»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «φωτιά παίρνουν οι φόροι σε καύσιμα, ακίνητα, τσιγάρα κανονικά και ηλεκτρονικά, ποτά, καφέ, διαδίκτυο, συνδρομητική τηλεόραση, ξενοδοχεία και ΙΧ, σύμφωνα με το τεχνικό κείμενο της συμφωνίας με τους δανειστές που θα συζητηθεί στο σημερινό Eurogroup».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Με 153 το πρώτο μνημόνιο Τσίπρα»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «με 153 «ναι» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα η υπερψήφιση τμήματος του πρώτου μνημονίου Τσίπρα, που εμπεριέχει τις επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό σύστημα, σε κλίμα έντασης εντός και με διαδηλώσεις εκτός της Βουλής".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τα ψήφισαν όλα, ελπίζουν στο Eurogroup 
Η εφημερίδα τονίζει: "Με ισχυρό το ενδεχόμενο να μην επιτύχει νίκη αντάξια του πολιτικού κόστους από την ψήφιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού νομοσχεδίου προσέρχεται στο σημερινό Eurogroup το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ο ΕυκλείδηςΤσακαλώτος εκτός από τη σωματική κούραση θα έχει να αντιμετωπίσει και την απροθυμία των υπολοίπων ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης να βγει λευκός καπνός απόψε".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Απορρίπτουμε, δεν νομιμοποιούμε την αντιλαϊκή επίθεση»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «αυτό το μήνυμα έστειλαν χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες και νέοι, δηλώνοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας που εξελίσσεται για λογαριασμό του κεφαλαίου».

ΤΑ ΝΕΑ: «Οι όμηροι της λιτότητας του ΣΥΡΙΖΑ»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «το βαρύ τίμημα του πακέτου μέτρων 3,6 δισ. ευρώ της κυβέρνησης καλούνται να πληρώσουν από σήμερα οι πολίτες και αυτό είναι μόνον η αρχή, καθώς έπεται συνέχεια με έμμεσους φόρους και άλλες επιβαρύνσεις ύψους περίπου 1,8 δισ. ευρώ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: «Τσίπρας: Θα κερδίσω ή θα πέσω μαχόμενος»
Η εφημερίδα γράφει ότι «είναι εκτός πραγματικότητας όσων νομίζουν ότι θα τα παρατήσει, λένε στο «Π» στενοί συνεργάτες του. Παλεύει μόνος του, σε αντίθεση με…. συντρόφους του που κινούνται για το πώς θα γίνουν «αριστεροί Παπαδήμοι»! Πλήρη παράδοση του ζητούν οι ξένοι, που δεν τους ενδιαφέρει αν η Ελλάδα θα γίνει Λίβανος ή Συρία!».

ESPRESSO: Έπιασαν για απάτες τον Χορταρέα
Στην υπόθεση σύλληψης του αστρολόγου αναφέρεται η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Ήρθε τώρα η ώρα του κουρέματος του χρέους»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «για πολλοστή φορά μέσα στη μαύρη εξαετία των μνημονίων ο ελληνικός λαός καλείται να κάνει νέες θυσίες που περιλαμβάνουν μείωση μισθών, συντάξεων και αύξηση της φορολογίας. Η υπομονή του λαού έχει εξαντληθεί και περιμένει με αγωνία το σημερινό Eurogroup».

STAR PRESS: Θρίλερ με το θάνατο της 22χρονης Ρίας
Η εφημερίδα αναφέρεται στην περίπτωση νεαρής από την Αλεξανδρούπολη, που, για να σώσει τον Βούλγαρο φίλο της από ηλεκτροπληξία, κεραυνοβολήθηκε η ίδια από το ρεύμα και σκοτώθηκε. Το περιστατικό συνέβη στη γειτονική χώρα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αυξήσεις έμμεσων φόρων εδώ και τώρα»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «Εμπροσθοβαρές, τουλάχιστον στο σκέλος όλων ανεξαιρέτως των φορολογικών μέτρων, θα είναι το πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ – ή 3% του ΑΕΠ –όπως προκύπτει από το προσχέδιο του μνημονίου».