Σε χώρο συνάντησης, επικοινωνίας και καλλιτεχνικής δημιουργίας των νέων μετατρέπεται το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., παρουσιάζοντας όλο το καλοκαίρι, ως το Σεπτέμβριο, ένα μεγάλο πρόγραμμα δράσεων που καλύπτουν τομείς όπως η μουσική,
το θέατρο, τα εικαστικά, η φωτογραφία, αλλά και το σχέδιο μόδας.

Το πρόγραμμα θα ανοίξει στις 27 Μαΐου 2016 με σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 30 χρόνων του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ. με τη συμμετοχή των φοιτητών, αποφοίτων και καθηγητών του Τμήματος.

Συγκεκριμένα, στις 9:00 θα αρχίσει ημερίδα στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιαστεί το εύρος των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δράσεων του Τμήματος. Αμέσως μετά, στις 13:00, θα ξεκινήσει στο Τελλόγλειο ο τριήμερος μουσικός μαραθώνιος (θα συνεχιστεί στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στη Θέρμη στις 28 Μαΐου και στο Βασιλικό θέατρο στις 29 Μαΐου). Ως τις 12:00 τα μεσάνυχτα, σε διάφορα σημεία στο Τελλόγλειο, θα εκτυλιχτεί μία γιορτή μουσικής δημιουργικότητας που περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος μουσικών στιλ: ρεσιτάλ μουσικής δωματίου και σόλο οργάνων, διαφορετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, τζαζ, ροκ και σόουλ παρεμβάσεις, ελεύθερος αυτοσχεδιασμός, ηλεκτρονική μουσική, συνθέσεις αποφοίτων και καθηγητών του Τμήματος, χορωδιακή μουσική, διάφορα είδη φωνητικής μουσικής.

Από τις 22 Μαΐου θα φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας του Ομίλου του Α.Π.Θ. στον χώρο του ανανεωμένου TELO καφέ. Οι εκδηλώσεις εντάσσονται και στο πλαίσιο εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.