Με τις εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας ασχολούνται, στα πρώτα τους θέματα, οι σημερινές εφημερίδες. Οι δυο τοπικές επιλέγουν την εκκένωση της Ειδομένης.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Όχι στο ευρώ λένε οι μισοί Έλληνες
«Αυξάνει με ταχύτατους ρυθμούς το ευρωσκεπτικιστικό ρεύμα στην Ελλάδα και η άρνηση στο «ευρώ πάση θυσία» αφού το 55% των Ελλήνων έχει σαφέστατα πλέον αρνητική γνώμη για την ΕΕ και το 44% έχει κακή γνώμη για το ευρώ σύμφωνα με την Publick Issue», γράφει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ημέρες σκότους-Ημερολόγιο τρόμου!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «έναν βασικό μισθό αναμένεται να κοστίσει σε μία μέση ελληνική οικογένεια η εφαρμογή των νέων φορολογικών μέτρων που φέρνουν ανατιμήσεις «φωτιά» από τον επόμενο μήνα σε βασικά είδη διατροφής, ρουχισμού κλπ. Το ημερολόγιο του τρόμου ξεκινάει από τον Ιούνιο».

ΕΘΝΟΣ: «Βόμβες ΔΝΤ για νέα μέτρα και χρέος»
Η εφημερίδα σημειώνει: «πυρετός διαβουλεύσεων για το χρέος πριν από το σημερινό Eurogroup σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Βερολίνο, Ουάσιγκτον αλλά και Κωνσταντινούπολη, όπου ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με την Α. Μέρκελ. Το ΔΝΤ πάντως έστειλε νέο μήνυμα για άμεση και δραστική ελάφρυνση του χρέους, επιμένοντας σε επιπλέον σκληρά μέτρα».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ναός του σατανά το σπίτι κορυφαίου πολιτικού
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «στο σπίτι του συγκεκριμένου πολιτικού, μία φορά τον μήνα, συνήθως Σάββατο ή Κυριακή βράδυ γίνονται συνάξεις κορυφαίων τεκτόνων. Ο οικοδεσπότης π. Υπουργός, που σήμερα έχει πρωταρχικό και κυρίαρχο ρόλο στα πολιτικά δρώμενα, έχει το θράσος να κάνει στο σπίτι του, στα Βόρεια προάστια, μασονική γιάφκα! Είναι 31ου βαθμού μασόνος, μέγας Επιθεωρητής Ταξιάρχης Δικαστής (Μασονικός βαθμός)... Συνήθως συμμετέχουν ένας πρώην ανώτατος δικαστικός λειτουργός (33ου βαθμού μασόνος, Ύπατος Μέγας Γενικός Επιθεωρητής) που είχε το γενικό πρόσταγμα. Τρεις πρώην Υπουργοί των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και δύο γνωστοί μεγαλοεπιχειρηματίες».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Φορο-παγίδα σε αγροτικά εισοδήματα»
Η εφημερίδα γράφει ότι: σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε, κατά κύριο επάγγελμα αγρότης χαρακτηρίζεται μόνο όποιος αποκτά πάνω από το 50% του εισοδήματος από γεωργικές δραστηριότητες. .Μόλις 180.000 πολίτες πληρούν τα κριτήρια. Όσοι χάνουν το αφορολόγητο θα καταβάλουν φόρο το 2017 με συντελεστή αυξημένο από το 13% στο 22%».

ΕΣΤΙΑ: «Διορίζουν αντί να κυβερνούν»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε προχθές το βράδυ στην Βουλή δεν περιέχει μόνο νέα καταιγίδα έμμεσων φόρων, το υπερ-Ταμείο της δημόσιας περιουσίας και τον λεγόμενο δημοσιονομικό «κόφτη» ».

Η ΑΥΓΗ: «ΣΥΜΦΩΝΙΑ-Πολιτική βούληση στις Βρυξέλλες»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «θετική εισήγηση των θεσμών αναμένεται στο σημερινό Eurogroup προκειμένου να επικυρωθεί η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, με παράλληλη έγκριση «επί της αρχής» της εκταμίευσης της επόμενης δόσης, ύψους 10-11 δισ. ευρώ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Φωνάζει το ΔΝΤ να ακούσει ο Σόιμπλε»
Η εφημερίδα γράφει ότι: όλα δείχνουν ότι στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup, η αξιολόγηση θα κλείσει και θα εκταμιευτεί «υπερδόση» περίπου 11 δισ. ευρώ. Το θέμα του χρέους θα τεθεί επί τάπητος, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία κρίνεται θετική από την ελληνική πλευρά. Ωστόσο, ο Β. Σόιμπλε δεν έχει πει την τελευταία του λέξη».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Με εμπόδια στο Εurogroup»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «παρά την αισιοδοξία που υπήρχε μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Κυριακής, η χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking Group, που θα προετοίμαζε το σημερινό Eurogroup, εξελίχθηκε σε θρίλερ και διήρκεσε έως τη 1 π.μ».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επιχείρηση «εκκένωση Ειδομένης»
Όπως τονίζει η εημερίδα, «η επιχείρηση μεταφοράς των περισσότερων προσφυγών και μεταναστών από την Ειδομένη σε κέντρα φιλοξενίας αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα δεκαήμερο. Υπάρχει κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων από την Αθήνα και όλη τη Βόρεια Ελλάδα και ήδη από χθες το πρωί στην περιοχή εφαρμόζονται αυστηρό μέτρα τάξης και ασφάλειας. Στους δρόμους που οδηγούν στην Ειδομένη υπάρχουν αστυνομικό μπλόκα, ενώ στη γέφυρα του Αξιού χθες καταγράφονταν τα στοιχεία όλων όσοι κατευθύνονταν στον καταυλισμό. Στα επτά νέα κέντρα φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες είναι πυρετώδεις, ώστε να είναι έτοιμα για την υποδοχή χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών».

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Η εισβολή Πούτιν, το ρούβλι και το χάος της δραχμής
Η εφημερίδα αναδημοσιεύει ανάρτηση του liberal.gr στην οποία επισημαίνεται: «Οι ξένοι έχουν πάρει τα μέτρα τους. Με δραχμή ή με ευρώ ή ακόμη και με ρωσικά ρούβλια, τα χρήματά τους θα τα πάρουν».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Ο λαός να παλέψει για τη συνολική ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «με το σύνθημα «Αντεπίθεση για να τους κόψουμε το δρόμο» μαζικά διαδήλωσαν την Κυριακή σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, αυτοαπασχολούμενοι και νεολαίοι, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ψηφιζόταν εκείνη την ώρα στη Βουλή. Διαδηλώσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της χώρας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ο διάβολος κρύφτηκε στις λεπτομέρειες»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «θα πάρει χρόνο μέχρι να αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες των μέτρων που ψήφισε σε δύο δόσεις η Βουλή και αποδεικνύονται επαχθέστερα των αρχικών εκτιμήσεων. Φαίνεται όμως ότι τώρα που η κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί τα έργα των χειρών της θα αντιμετωπίσει εκτός από την οργή των πολιτών και το βάρος των αναδρομικών ψευδαισθήσεων που καλλιέργησε»

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εκκένωση της Ειδομένης προς πρώην βιομηχανικούς χώρους
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, «μέσα στην ημέρα ή το αργότερο την Τετάρτη αναμένεται να αρχίσει η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, ενώ χθες το απόγευμα στο δρόμο ήταν με κατεύθυνση το νομό Κιλκίς διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Η επιχείρηση προβλέπει τη μεταφορά με λεωφορεία των προσφύγων και μεταναστών από την Ειδομένη σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα».

ESPRESSO: Το ροζ ημερολόγιο ενός τραγουδιστή
Η εφημερίδα γράφει: «Ο γιος του πρώτου ντράμερ των Olympians Σαράντης Κρεμιζάκης γράφει βιβλίο για όσα έζησε στα κρεβάτια της showbiz. Βόμβα μεγατόνων ετοιμάζεται να σκάσει στη showbiz μετά την απόφαση του Σαράντη Κρεμιζάκη να κάνει βιβλίο το καυτό ερωτικό ημερολόγιό του».

KONTRANEWS: Εκβιάζει δικαστές η μαφία της διαπλοκής
«Σε απειλές και απόπειρες εκβιασμού των δικαστών, που ερευνούν μεγάλες υποθέσεις δημόσιου συμφέροντος, καταφεύγει το ξοφλημένο σύστημα της διαπλοκής. Οι μαφιόζικες πρακτικές των εκφραστών της ολιγαρχίας, που είχαν εξασφαλίσει ιδιότυπη ασυλία από το παλιό χρεοκοπημένο σύστημα, δεν πτοούν τους δικαστές», ισχυρίζεται η εφημερίδα.

STAR PRESS: Τον μάδησαν στην παράνομη λέσχη
Το θέμα αφορά-πάλι- τον Παντελή Παντελίδη, γι αυτό και δε δημοσιεύουμε λεπτομέρειες.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ώρα Βρυξελλών
«To Eurogroup αποφασίζει σήμερα για δόση 11 δισ. και λύση στο χρέος. Αισιοδοξία στο Μαξίμου για ολοκλήρωση της αξιολόγησης», επισημαίνει η εφημερίδα.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Σε αναζήτηση συμβιβαστικής λύσης για το χρέος»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «συμβιβασμός μεταξύ των σχεδόν διαμετρικά αντίθετων σεναρίων για το ελληνικό χρέος, της Κομισιόν και του ΔΝΤ, αναζητείται στο σημερινό Eurogroup . Οι δύο πλευρές διέρρευσαν, στο παρά πέντε της κρίσιμης συνεδρίασης, τις εκθέσεις βιωσιμότητας για το χρέος».