Οικονομικά είναι, σήμερα, τα περισσότερα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ύμνος στους ναζί κέρδισε τη Γιουροβίζιον
Αναφερόμενη στο τραγούδι της Ουκρανίας, που κέρδισε το διαγωνισμό, η εφημερίδα θυμίζει: "Κατά τη διάρκεια τού Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Τάταροι της Κριμαίας, οι συμπατριώτες της Τζαμάλα, συμμάχησαν και συνεργάστηκαν με τους ναζί. Για τα εγκλήματά τους, ως συνεργάτες των ναζί, τιμωρήθηκαν από τον Στάλιν και στην τελευταία Eurovision η Ευρώπη «τίμησε» τους ναζί εγκληματίες συμπατριώτες της Τζαμάλα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ληστεία από την «πρώτη φορά Αριστερά»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «την Τετάρτη στη Βουλή το νομοσχέδιο με το δεύτερο κύμα της καταστροφής. Τέλος 10% στη συνδρομητική τηλεόραση! Πρωτοφανές χαράτσι στη σταθερή τηλεφωνία. Ανατιμήσεις – φωτιά σε καύσιμα, τσιγάρα (και ηλεκτρονικά), καπνό, καφέ, ποτά».

ΕΘΝΟΣ: «Τα μυστικά του κόφτη δαπανών»
Η εφημερίδα σημειώνει: «ποιοι κωδικοί του προϋπολογισμού θα περικόπτονται κατά προτεραιότητα αν χρειαστεί. Σε ποιες περιπτώσεις κινδυνεύουν μισθοί και συντάξεις. Και κόφτη απεργιών απαιτεί το  ΔΝΤ.  Με ακραίες θέσεις ανοίγει τα εργασιακά το Ταμείο».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο στρατός έτοιμος για ρήξεις
"Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ Αντισυνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης, μιλά στο Militaire.gr για όσα οι στρατιωτικοί συζητούν κάθε μέρα. Και δεν είναι ευχάριστα. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ κάνει λόγο "για λύσεις ή για ρήξεις". Η συνέντευξη έχει δοθεί λίγες ώρες πριν από τη δημοσιοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Επικράτειας για το "χρωστούμενο" 50% στις αποδοχές των στρατιωτικών", γράφει η εφημερίδα. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Πόσο μειώνονται οι συντάξεις με το νόμο Κατρούγκαλου»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «απώλειες-σοκ έως και 4 συντάξεις το χρόνο με το νέο τρόπο υπολογισμού των αποδοχών. Μεγάλοι ζημιωμένοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου. Αναλυτικοί πίνακες με τα νέα ποσά για όλα τα Ταμεία. Πώς θα γίνουν οι μειώσεις στις επικουρικές, ποιοι χάνουν το ΕΚΑΣ, ψαλίδι και στις αναπηρικές».

ΕΣΤΙΑ: «Κρίσιμη ατζέντα για το φθινόπωρο»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «παρά το γεγονός ότι για τον  ΣΥΡΙΖΑ  και την δημοφιλία του το πλέον κρίσιμο ζήτημα θα ήταν μια σαφώς και έμπρακτη αναδιάρθρωσις του «ελληνικού χρέους», η πραγματικότης δείχνει διαφορετική».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Τι θα κόβει ο «κόφτης» »
Η εφημερίδα γράφει ότι: «κατατίθεται «εκτός απροόπτου- αυτή την εβδομάδα στη Βουλή η διάταξη με την οποία θα μπαίνει σε εφαρμογή ο μηχανισμός αυτόματης «διόρθωσης» του ελλείμματος. Πρόκειται για τον γνωστό «κόφτη» στο στόχαστρο του οποίου πριν από τους μισθούς, τις συντάξεις και τα επιδόματα, θα μπαίνουν επενδυτικές δαπάνες αλλά και κονδύλια των ΟΤΑ».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «Σκουριασμένες» επενδύσεις που κοστίζουν 
Στην υπόθεση της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: "Η πρόσφατη υπογραφή από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη της έγκρισης τροποποίησης της τεχνικής μελέτης του έργου της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές της Χαλκιδικής έδωσε μία ανάσα στους απασχολούμενους, είτε άμεσα είτε έμμεσα με το έργο, καθώς είχε προηγηθεί το πολύμηνο θρίλερ με την απειλή της αποχώρησης της εταιρείας και η αναστολή μέρους των εργασιών. Ωστόσο, ουδείς μπορεί να προδιαγράφει το μέλλον, καθώς η πολυπλοκότητα των αδειών ενδέχεται να φέρει κι άλλα προσκόμματα".

ΤΑ ΝΕΑ: «Φόροι χωρίς ανάσα» 
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ο εφιάλτης αρχίζει, για μία ακόμα φορά, την 1η Ιουνίου 2016. Τα χτυπήματα θα είναι αλλεπάλληλα έως και τις αρχές του 2018. Χωρίς ανάσα. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προσυπογράψει ένα νέο τσουνάμι αυξήσεων στους έμμεσους φόρους».

ESPRESSO: Ο Πίου κινδυνεύει με 20 χρόνια φυλακή
Η εφημερίδα αναφέρεται στον "πρωταγωνιστή" γνωστής διαφήμισης, ο οποίος, σήμερα, δικάζεται για τη μεταφορά 58 αβγών ηρωίνης...

KONTRA NEWS: «Θυμίζει Χίτλερ η Ευρώπη που άφησε την  Γερμανία  να καταστρέψει την Ελλάδα»
Η εφημερίδα γράφει ότι «χρησιμοποιώντας τα λόγια του Πρωθυπουργού της νίκης στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου που ηγείται της εκστρατείας για την έξοδο της χώρας του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε ότι οι Βρετανοί θα γίνουν και πάλι οι ήρωες της Ευρώπης για να τη σώσουν από τους νέους επίδοξους Χίτλερ».

STAR PRESS: Ψεύδονται οι φίλες του Παντελή;
Όπως είχαμε γράψει και παλιότερα, δεν πρόκειται να ξαναδημοσιεύσουμε περιεχόμενο πρωτοσέλιδου που να αφορά τον Παντελή Παντελίδη...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Έρχεται «φορο-βόμβα» σε επενδυτικούς τίτλους»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «βόμβα» ικανή να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στον κλάδο των ΟΣΕΚΑ (Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες) αποτελεί η πρόθεση στελεχών του  ΥΠΟΙΚ  να εντάξουν στο επικείμενο πολυνομοσχέδιο που αφορά τα «κόκκινα δάνεια, τον «κόφτη» κλπ. ρύθμιση που θα προβλέπει τη φορολόγηση του ενεργητικού όλων των Οργανισμών».