Ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, αποτέλεσε το αντικείμενο υπόθεσης εκβίασης, η οποία εξιχνιάστηκε από τη συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Προηγήθηκε καταγγελία 29χρονου, σύμφωνα με την οποία, δεχόταν εκβιαστικά τηλεφωνήματα την προηγούμενη εβδομάδα, από κάποιον νεαρό που του ζητούσε χρηματικό ποσό προκειμένου να του υποδείξει το σημείο που βρισκόταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο του, το οποίο είχε κλαπεί την 19-05-2016, από την περιοχή της Τούμπας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί 26-05-2016, στην περιοχή του Κορδελιού, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 22χρονος, τη στιγμή που παρέλαβε το αιτούμενο ποσό.

Από την αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής, 38χρονος, ενώ το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε στην αυλή της οικίας του, στην περιοχή του Κορδελιού.

Σε βάρος του 22χρονου, σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση, ενώ στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 38χρονου και του αδερφού του ηλικίας 39 ετών, για τα κατά περίσταση αδικήματα της κλοπής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεων του Νόμου περί όπλων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες του 38χρονου και του 39χρονου αδερφού του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

• Μια κοντόκανη επαναληπτική καραμπίνα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή,

• δώδεκα κυνηγετικά φυσίγγια, 

• ένας σουγιάς, 

• εννέα κινητά τηλέφωνα και

• τέσσερα ραδιοκασετόφωνα, εκ των οποίων το ένα αφαιρέθηκε από το αυτοκίνητο του 29χρονου.

Οι δικογραφίες της υπόθεσης και ο συλληφθείς παραδόθηκαν στον αρμόδιου εισαγγελέα