Ο Ιωάννης Κρεστενίτης, καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και ιδρυτικό μέλος του κινήματος “Σώστε το Νερό”, είναι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ.


Ο καθ. Κρεστενίτης αντικατέστησε, έπειτα από 6,5 χρόνια, τον καθηγητή, Νίκο Παπαδάκη στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. 

Η τοποθέτηση του κ. Κρεστενίτη στο τιμόνι της ΕΥΑΘ επικυρώθηκε στη γενική συνέλευσης της εταιρείας, έπειτα από εισήγηση του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία προβλέπει, επίσης, πως το νέο διοικητικό συμβούλιο θα είναι ενδεκαμελές και με πενταετή θητεία. 

Στο περιθώριο της συνέλευσης, ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ επαναβεβαίωσε την πρόθεση του βασικού μετόχου να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, σε ποσοστό 23%, για το οποίο δείχνει ζεστή η γαλλική πολυεθνική SUEZ, που κατέχει ήδη το 5,46% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης.

Είναι, όμως, αληθινή η επιθυμία αυτή του ΤΑΙΠΕΔ; Μάλλον ως προφάσεις εν αμαρτίαις ακούγονται όλα αυτά, από τη στιγμή που, πλέον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ένας επιστήμονας που διαφωνεί κάθετα στην ιδιωτικοποίηση. Κάποιοι κάνουν λόγο για "πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα", ώστε να κυλήσει ο χρόνος, να ξεμπερδέψει το ΤΑΙΠΕΔ με πιο "βαριές" καταστάσεις και, όσον αφορά την ΕΥΑΘ... "βλέπουμε αργότερα"...

Εξάλλου, όλη η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ακολουθεί την τακτική "βλέποντας και κάνοντας"...