Μετά την ύφεση του 2008 η εμφάνιση απροθυμίας για περισσότερα παιδιά σε συνδυασμό με την αλλαγή της κουλτούρας μπορεί να αποτελέσει μακροχρόνιο πρόβλημα για την οικονομία

Αν και το ποσοστό γεννήσεων θα είναι ελαφρώς αυξημένο για το 2015, από τα 3,99 στα 4 εκατομμύρια, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ανάκαμψη προς τα προ ύφεσης αριθμητικά πρότυπα κανόνα από το 1980. (Οι προβλέψεις προέρχονται από μια εταιρία προγνώσεων, που ονομάζεται «Demographic Intelligence», η οποία ενημερώνει πως τα ακριβή στοιχεία θα είναι γνωστά τον Ιούνιο).

Γεννιούνται λιγότερα μωρά, γεγονός που διαπιστώνεται από τα ανάλογα τμήματα των νοσοκομείων, ενώ αγοράζονται λιγότερα ρούχα για μωρά και παιχνίδια, με αποτέλεσμα το λιανικό εμπόριο να νιώθει τις άμεσες συνέπειες. Λιγότερα παιδιά σημαίνουν λιγότερες κουκέτες, αγορά μικρότερων σπιτιών για μικρότερες οικογένειες και ούτω καθεξής.

Τα συμβαλλόμενα κεφαλαία, σε τομείς όπως η κοινωνική ασφάλιση και η περίθαλψη, θα μπορούσαν να οδηγηθούν μελλοντικά, σε σημαντική μείωση. Εν τω μεταξύ, θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να παρουσιάσουν κάποιο είδος κινήτρου για την αύξηση της γεννητικότητας - η Ιαπωνία, η Ρωσία, η Γερμανία και η Σιγκαπούρη θα μπορούσαν να έχουν κάποιες χρήσιμες συμβουλές.

Πηγή: Time