Τα οικονομικά φιγουράρουν, σήμερα, στα πρωτοσέλιδα των περισσότερων εφημερίδων.
 

Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: 3 Σφαίρες για τον Κώστα Καραμανλή
Η εφημερίδα αναφέρεται στο περιστατικό με τον βουλευτή Σερρών, τονίζοντας: «Άγνωστοι απέστειλαν τρεις σφαίρες στο γραφείο του βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή με απειλές κατά του ίδιου, του τέως πρωθυπουργού και της οικογένειάς τους. Η Αστυνομία στρέφεται προς την αυξανόμενη εγχώρια ριζοσπαστική τρομοκρατία».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Χαράτσι στους μικρούς μισθούς»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «πρόσθετες επιβαρύνσεις –φωτιά στα καθαρά ετήσια εισοδήματα από 10.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ φέρνει το νέο σύστημα παρακράτησης φόρου εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις που έρχεται μέσα στο καλοκαίρι, λόγω της εφαρμογής της νέας κλίμακας φορολογίας εισοδήματος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή».

ΕΘΝΟΣ: «Άγνωστος «Χ» ο ρόλος του ΔΝΤ στο πρόγραμμα»
Η εφημερίδα σημειώνει: «θολό παραμένει το τοπίο για τον ρόλο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη παρασκηνιακές διαβουλεύσεις σε Αθήνα, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, που αποτελεί «κλειδί» για το συνολικό πακέτο συμφωνίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σχεδιάζουν την «Τουρκία του Αιγαίου» και φέρνουν τον βασιλιά στην Ελλάδα
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «ειδικά για την Τουρκία, η πλανηταρχία επιδιώκει τώρα την διάλυσή της, όπως πριν από έναν αιώνα επεδίωκε την διάλυση της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στην θέση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήρθαν μία σειρά από μικρά και αδύναμα κράτη, χωρίς ουσιαστικό ρόλο στο διεθνές πολιτικό παιχνίδι. Έτσι θα γίνει και τώρα, πανομοιότυπα, αφού στην θέση της σημερινής Τουρκίας θα προκύψουν δύο άλλες οντότητες- μία στην Ανατολή, με το ανεξάρτητο κράτος των Κούρδων, και μία στην Δύση, με την Τουρκία του Αιγαίου και... την ένωσή της με την Ελλάδα! Κάτι τέτοιο επιδιώκεται να γίνει μέχρι, το αργότερο, το 2025, αφού πολύ σωστά επισημάνθηκε από μερικούς αναλυτές, πως το 2025 η Τουρκία αναμένεται να "σπάσει" το φράγμα των 100 εκατομμυρίων κατοίκων».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Φορο-καύσωνας με αύξηση ΦΠΑ & νέα χαράτσια»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ακριβότερα έως 0,12 ευρώ το λίτρο η βενζίνη και έως 0,04 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης. Αυξάνεται από 0,6 ευρώ έως 1 ευρώ η τιμή του πακέτου στα τσιγάρα. Για πρώτη φορά θα επιβληθεί ΕΦΚ 15% έως 30% στον καφέ. 10% στη συνδρομητική τηλεόραση και ειδικό τέλος διανυκτέρευσης ξενοδοχείων».

ΕΣΤΙΑ: «Σε πλήρη ακινησία η Ελλάς»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το τέλος του πρώτου πενταμήνου του 2016 θα βρει την Ελλάδα σε μια ιδιότυπη ακινησία, με σημείο αφετηρίας την αρχή του έτους. Οι αιτίες είναι πολλές. Η κυριότερη, όμως, είναι η αδικαιολόγητη καθυστέρησις στην προαναγγελθείσα κατάθεση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου».

Η ΑΥΓΗ: «Η ελπίδα επιστρέφει»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «αλλαγή κλίματος στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας έχει επιφέρει η διαφαινόμενη συμφωνία Ελλάδας και δανειστών για τα θέματα της λεγόμενης αξιολόγησης αλλά και τη βιωσιμότητα του χρέους».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Κρυφό ραντεβού για το χρέος»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «λίγο πριν συνέλθει το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, οι υπουργοί Οικονομικών Ελλάδας και Γερμανίας κλείστηκαν σε ένα γραφείο στις Βρυξέλλες και συζήτησαν διεξοδικά για το ελληνικό χρέος. Πώς απάντησε ο Σόιμπλε στις προτάσεις Τσακαλώτου».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: SOS εκπέμπει η αγορά»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σήμα κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχουν στην οικονομία τα φορολογικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση εκπέμπουν οι επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης προειδοποίησε για τον κίνδυνο να ανατραπούν οι θετικές προβλέψεις και το 2016 η τουριστική κίνηση να είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Περίεργη εμπλοκή νύχτας - ποδοσφαίρου
Η εφημερίδα γράφει: «Υπόγειες διασυνδέσεις της μαφίας των μπράβων που ελέγχουν τη νύχτα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική και της μαφίας του ποδοσφαίρου αποκάλυψαν οι αστυνομικοί της δίωξης εκβιαστών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Στέλεχος μεγάλης ΠΑΕ κατηγορείται ότι τον περασμένο χρόνο παρήγγειλε σε μαφιόζο της νύχτας δύο εμπρηστικές επιθέσεις σε αυτοκίνητα ενός προπονητή και ενός μάνατζερ ποδοσφαιριστών».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Προαπαιτούμενα οι αντιλαϊκοί νόμοι και τα μνημόνια διαρκείας»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: ΚΚΕ: τα προκλητικά πανηγύρια της κυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν ότι οι απανωτοί αντιλαϊκοί νόμοι και τα μνημόνια διαρκείας, όπως ο μόνιμος μηχανισμός παραγωγής σκληρών μέτρων – «αυτόματος κόφτης» - είναι τα αναγκαία προαπαιτούμενα για την όποια ρύθμιση του χρέους και ανάκαμψη».

ΤΑ ΝΕΑ: «Καφεκοπτείον η Ελλάς»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τη σκληρή πραγματικότητα των άδικων έμμεσων φόρων που πλήττουν τους πάντες χωρίς καμία αναλογικότητα καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες. Η αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κατάσταση οδηγεί με μαθητική ακρίβεια σε εξωφρενική αύξηση του φόρου στον καφέ που μπορεί να αγγίξει έως και το 20%, ενώ στη βενζίνη πιθανολογείται αύξηση πάνω από δέκα λεπτά το λίτρο».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Μυστικά» υγείας στα φρούτα ενάντια σε παχυσαρκία και διαβήτη
“Μια μελέτη εξέτασε τα οφέλη των ουσιών που βρίσκονται στα πορτοκάλια (εσπερετίνη) και στα κόκκινα σταφύλια (trans-ρεσβερατρόλη) και διαπίστωσαν ότι όταν ενεργούν παράλληλα, μειώνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, βελτιώνουν τη δράση της ινσουλίνης και προστατεύουν την υγεία των αρτηριών”, γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Τρίο τραγουδιστή με μαμά και κόρη!
«Ερωτικό τρίο με δύο θαυμάστριές του, οι οποίες ήταν μάλιστα μητέρα και κόρη (!), έκανε μέσα στο καμαρίνι του πασίγνωστος τραγουδιστής με τεράστια καριέρα και πολλά σουξέ (πολλά αποτελούν «ύμνους» στην απιστία και στους απαγορευμένους έρωτες), τα οποία ξεσηκώνουν το κοινό ακόμη και σήμερα», γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: « 2,5 εκ. πρόσφυγες απειλεί να μας στείλει ο Ερντογάν»
Η εφημερίδα γράφει ότι «με 2,5 εκατομμύρια μετανάστες που είναι «παρκαρισμένοι» σε στρατόπεδα της Τουρκίας, απειλεί ο Ερντογάν την Ευρώπη και κατ’ επέκτασιν την Ελλάδα.- Εκβιάζει την Ευρώπη για τη βίζα. – Συναγερμός για ενδεχόμενο νέο κύμα μεταναστών».

STAR PRESS: Σάτυρος νάρκωνε με γάλα τις ανιψιές του
«Ο λόγος για ένα 52χρονο ναυτικό, που συνελήφθη από την Αστυνομία μετά την καταγγελία που έκανε η σοκαρισμένη μητέρα του 11χρονου κοριτσιού και ξαδέλφη του διεστραμμένου παιδόφιλου. Την ίδια στιγμή αποκαλύφθηκε ότι το αρρωστημένο αυτό άτομο, τα στοιχεία του οποίου αναμένονται να δοθούν στη δημοσιότητα από την Αστυνομία, ασελγούσε και σε βάρος της κόρης της αδελφής του πριν από αρκετά χρόνια. Και σε αυτήν την περίπτωση, όπως κατήγγειλε σήμερα η 20χρονη κοπέλα, ο «θείος» της έριχνε υπνωτικό στο γάλα ή το κακάο που της προσέφερε», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «5 σενάρια για ρύθμιση του ελληνικού χρέους»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «πέντε σενάρια απομείωσης του ελληνικού χρέους επεξεργάζεται η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup, η Κομισιόν και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ), με το ΔΝΤ να θέλει πιο ξεκάθαρη και σαφή λύση».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Χαλαρώνουν σταδιακά τα capital controls»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ευνοϊκή μεταχείριση για τις νέες καταθέσεις κεφαλαίων προτείνει η Κομισιόν. Στόχος η επιστροφή των χρημάτων που έχουν αποσυρθεί από τις τράπεζες. Θετικό μέτρο για τουριστικές και εξαγωγικές εταιρείες. Πρώτο βήμα για πλήρη άρση των ελέγχων».