Μπορεί οι εργασίες κατασκευής του Μετρό της Θεσσαλονίκης να έχουν ξεκολλήσει και στα εργοτάξια να υπάρχουν, πλέον, εργαζόμενοι, κάποια προβλήματα, όμως, παραμένουν.


Όπως υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες για το ότι ο εργολάβος "δε σέβεται καμία συλλογική σύμβαση εργασίας, την ώρα που το κόστος των εργασιών έχει προϋπολογισθεί με βάση αυτές τις συμβάσεις και ειδικά στο αρχαιολογικό τμήμα, λόγω του απολογιστικού χαρακτήρα βαραίνουν τον κύριο του έργου (Αττικό Μετρό)". Προσθέτουν ότι "από το ξεκίνημα και πάλι των εργασιών ήδη ο εργολάβος έχει πάει τρεις φορές στην επιθεώρηση εργασίας για καταγγελίες αναφορικά με την μη τήρηση ων όρων ασφάλειας και υγιεινής αλλά και του ωραρίου των εργαζομένων".

Εγκαλούν και την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, ότι "δεν τήρησε την αρχαιολογική νομοθεσία και το μνημόνιο συνεργασίας" αλλά έδωσε το δικαίωμα στον εργολάβο "να διαχειρίζεται αυτός τις ανασκαφές και το προσωπικό τους".

Για τους λόγους αυτούς, οι εργαζόμενοι δίνουν συνέντευξη Τύπου την Παρασκευη, 6 Μαΐου 2016, 13:00 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.