Τη θέση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πήρε τη σκυτάλη των αντιλαϊκών μέτρων από εκεί που την άφησαν τα δύο μνημόνια των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και έφερε νέα βάρη στις πλάτες της εργατικής τάξης
και των άλλων λαϊκών στρωμάτων εξέφρασε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βαλκανική Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.


Όπως είπε χαρακτηριστικά, "η περίφημη «διαπραγμάτευση» που κάνει η κυβέρνηση δεν αφορά αυτά τα βάρη, αλλά τον τρόπο ελάφρυνσης των καπιταλιστών, ώστε αυτοί, πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, να ανακάμψουν και να επιστρέψουν σε ρυθμούς κερδοφορίας". Απέναντι στην κατάσταση αυτή υπογράμμισε ότι πρώτιστο καθήκον του λαού είναι η οργάνωση και η κατεύθυνση της πάλης του στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων του. "Μπορεί να οικοδομηθεί μια νέα μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία, μέσα από ανασύνταξη του κινήματος της εργατικής τάξης, το δυνάμωμα της δουλειάς των κομμουνιστών στα συνδικάτα, μέσα στους χώρους δουλειάς" πρόσθεσε.