[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Καλαφάτης: Κυβέρνηση - ΤΑΙΠΕΔ δεν τα βρίσκουν για τον ΟΛΘ!Την ανησυχία του για απρόβλεπτες καθυστερήσεις στη διαδικασία αναπτυξιακής αξιοποίησης του  λιμανιού της Θεσσαλονίκης για την πόλη και για την εθνική οικονομία, εξέφρασε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ.
Σταύρος Καλαφάτης, μετά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, της επίκαιρης ερώτησής που κατέθεσε για την πορεία της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ και το μέλλον του Α΄ προβλήτα.


Ο κ. Καλαφάτης, αμέσως μετά το διάλογο με τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας Θεόδωρο Δρίτσα τόνισε τα εξής:

«Σήμερα επιβεβαιώθηκε περίτρανα, για μια ακόμα φορά και στην περίπτωση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, πως η κυβέρνηση κωλυσιεργεί στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων εγκλωβισμένη κάπου ανάμεσα στις ιδεοληψίες της, στα προεκλογικά παραμύθια της στον ελληνικό λαό και στην πραγματικότητα. Ουσιαστικά ο κ. Δρίτσας, παραδέχτηκε το χάσμα στη συνεργασία της κυβέρνησης με το ίδιο της το εκτελεστικό όργανο στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, το ΤΑΙΠΕΔ, γεγονός που δημιουργεί εύλογες αμφιβολίες για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, ενώ παρατείνει το θολό τοπίο, σχετικά με την παραχώρηση -ή μη- του Α΄ προβλήτα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Διαψεύδει μεν τις δηλώσεις του δημάρχου περί σχετικών κυβερνητικών δεσμεύσεων, μιλά ομως για κυβερνητική πρόθεση απόδοσης του Α΄ προβλήτα στον Δήμο, που –κατά τον υπουργό- σκοντάφτει στο ΤΑΙΠΕΔ. Η ουσία είναι πως η κυβέρνηση κωλυσιεργώντας, στερεί από τη χώρα, και στην περίπτωση του ΟΛΘ από τη Θεσσαλονίκη, τη δυνατότητα αξιοποίησης όλων των αναπτυξιακών εργαλείων που υπάρχουν. Και προτιμά αντί να “τρέξει” αυτή την αξιοποίηση, για να δημιουργηθούν έσοδα και θέσεις εργασίας, να επιτρέπει να φορτώνονται στις πλάτες του ελληνικού λαού νέα μέτρα, νέοι φόροι, νέοι λογαριασμοί που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Έτσι εξηγούνται και οι υπερβολικές απαιτήσεις των δανειστών για νέα μέτρα ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, αφού η κυβέρνηση, αντί να κυβερνά, μαλώνει με τον καθρέφτη της..»

Μιλώντας στη Βουλή νωρίτερα, ο κ. Καλαφάτης, τόνισε πως η κυβέρνηση διατηρεί θολό το τοπίο για το μέλλον του λιμανιού, που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Και θύμισε, πως «η αριστερή μνημονιακή κυβέρνηση, ομογάλακτη εκείνων που ήταν στα κάγκελα το 2008 χαρακτηρίζοντας ξεπούλημα την προσπάθεια της τότε κυβέρνησης για 30ετή παραχώρηση μόνο του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΘ, σήμερα προβαίνει μετά τα όσα υπέγραψαν 18 υπουργοί και πρώτος ο πρωθυπουργός, στην πιο επιθετική μορφή ιδιωτικοποίησης, με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΘ, που ούτε οι πιο φιλελεύθερες φωνές δεν είχαν προτείνει». 

Ο Σταύρος Καλαφάτης, ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό ενημέρωση για το τι ακριβώς προβλέπει το master plan που σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε προ ημερών, για τις βασικές υποχρεώσεις και επενδύσεις που θα κληθεί να αναλάβει ο ιδιώτης επενδυτής, αλλά και καθαρές απαντήσεις για το μέλλον του Α΄ προβλήτα. Ρώτησε ευθέως τον υπουργό αν προτίθεται η κυβέρνηση να ακολουθήσει στην περίπτωση του Α΄ προβλήτα, το μοντέλο της παραχώρησης έκτασης 86.000τμ του ΟΛΠ στη Δραπετσώνα, στον Δήμο Κερατσινίου. Δυστυχώς απαντήσεις δεν δόθηκαν, αφού οι αόριστες απαντήσεις του υπουργού, για σχέδια αναβάθμισης του λιμανιού, διασφάλιση σταθερής εργασίας και διατήρηση της ζωτικής σχέσης με την πόλη, δεν συνιστούν επαρκή ενημέρωση.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]