Με όσα έγιναν χθες βράδυ στη Βουλή ασχολούνται, σήμερα, στα πρώτα τους θέματα, οι εφημερίδες. Γενικά τα παρουσιάζουν από μαύρα ως άραχλα. Κάποιοι, πάντως, μας προετοιμάζουν για την ανάπτυξη που έρχεται...


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Οι Τούρκοι έριξαν το αιγυπτιακό αεροπλάνο!
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι " η πύρινη σφαίρα που είδαν οι κάτοικοι της Καρπάθου στον ουρανό σημαίνει πως το αεροπλάνο εξερράγη σε περιοχές Ελληνικής ευθύνης" και κάνει το... λογικό άλμα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «99 χρόνια σκλάβοι»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ροντέο η Βουλή και κροκοδείλια δάκρυα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ηχηρό «όχι» από την Κατριβάνου (η οποία τελικά παραιτήθηκε) για το Κατοχικό Ταμείο και τον «κόφτη». Πήραν πίσω τα ρουσφέτια στις online στοιχηματικές και στα καρτέλ των εργολάβων. Με 153 «ναι» ψηφίστηκε χθες το βράδυ το «τέλειο έγκλημα» κατά της Ελλάδος».

ΕΘΝΟΣ: «Κερδισμένοι και χαμένοι της τελευταίας στιγμής»
Η εφημερίδα σημειώνει: «υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με «καραμπόλες» σε τροπολογίες. Μεγάλες ανατροπές για αναδρομικά του ΕΚΑΣ, ειδικά μισθολόγια, έμμεσους φόρους, συντάξεις εκπαιδευτικών, χρήση γης και «κόκκινα» δάνεια. Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξήγγειλε ο πρωθυπουργός».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στρατηγός Φράγκος: Οι Έλληνες πολιτικοί κατέστρεψαν τη χώρα
Δηλώσεις του γνωστού στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη δημοσιεύει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Βρέχει φόρους και ο Τσίπρας ξαναλέει πως… λεφτά υπάρχουν!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο πρωθυπουργός ξεχνάει τα χαράτσια, βλέπει «άνοιξη της οικονομίας» και παροχολογεί υποσχόμενος 700 εκατ. «κοινωνικό μέρισμα». Στον αέρα το πάγωμα των ειδικών μισθολογίων και η επιστροφή του ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα ύψους 480 εκατ. ευρώ».

ΕΣΤΙΑ: «Δημιούργησαν παράλληλο κράτος»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «αρχής γενομένης από την σημερινή ημέρα, δίπλα από ελληνικό δημόσιο θα λειτουργεί ένα ιδιότυπο παράλληλο κράτος. Ένας νεοεισαχθείς μηχανισμός που θα διαχειρίζεται το σύνολο της περιουσίας του Δημοσίου, αλλά και το σύνολο των εσόδων του Δημοσίου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «2+1 αλλαγές υπό πίεση»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «οι Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και δημοσιεύματα επέβαλαν στην κυβέρνηση δύο ουσιαστικές αλλαγές στις διατάξεις για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τα καρτέλ και στη διάταξη για τα ειδικά μισθολόγια. Δεν θα επιστραφούν τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ναυαγεί η σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σμύρνης 
Όπως τονίζει η εφημερίδα, "αν και δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν δηλώσει το ενδιαφέρον τους και στην πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο τότε ομόλογό του εκφράστηκε η επιθυμία να γίνει η σύνδεση, στον ορίζοντα πυκνώνουν τα σύννεφα και υπάρχει απαισιοδοξία για θετική έκβαση της υπόθεσης. Εξάλλου εκτός από την προϋπόθεση μείωσης των τελών υπάρχουν και κάποια τεχνικά ζητήματα που μένει να ρυθμιστούν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Όπως διαμορφώνεται λοιπόν η κατάσταση και με την κυβερνητική αλλαγή στην Τουρκία, μάλλον το φετινό καλοκαίρι έχει χαθεί".

ΤΑ ΝΕΑ: «Άρχισαν τα όργανα για τους 153 των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε δύσκολη περίοδο εισέρχεται πλέον η κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά τη χθεσινή επί της ουσίας πρώτη απώλεια που προκαλεί η διαφοροποίηση της Βασιλικής Κατριβάνου. Η βουλευτής επέλεξε τελικά να παραιτηθεί επιστρέφοντας την έδρα της στον ΣΥΡΙΖΑ, η εξέλιξη αυτή όμως επηρεάζει τη συνοχή της συμπολίτευσης και ο χρόνος θα δείξει τις πραγματικές αντοχές της».

ESPRESSO: Μοντέλο σε ερασιτεχνικό σκληρό πορνό
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η 20χρονη Τζοβάνα Μπουλιέρη μαγνητοσκοπήθηκε από κάμερα υπολογιστή να κάνει σεξ με τρεις άνδρες και στη συνέχεια το υλικό αυτό, εν αγνοία της, διαδόθηκε μέσω bluetooth και p2p.

KONTRA NEWS: «Τελείωσαν τα μνημόνια έρχεται η ανάπτυξη»
Η εφημερίδα γράφει ότι «κλείνει οριστικά ο φαύλος κύκλος των μνημονίων, το οποίο ο Ελληνικός λαός πλήρωσε με αίμα. Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup και τη δρομολόγηση της κρίσιμης απόφασης για τη δραστική μείωση του δημοσίου χρέους η Ελλάδα μετά από έξι χρόνια πείνας, φτώχειας, ανεργίας και εκποίησης της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας έχει τη δυνατότητα να μπει σε μια νέα εποχή ανάπτυξης».

STAR PRESS: Έμφραγμα στη σκηνή έπαθε ο Κώστας Κόκλας
"Σοκαρισμένοι οι θεατέςins απογευματινής παράστασης «Γαμπροί για πούλημα», που παιζόταν στο «Ράδιο Σίτι» στη Θεσσαλονίκη, είδαν τον ηθοποιό Κώστα Κόκλα σχεδόν να καταρρέει επί σκηνής, καθώς έπιασε με το χέρι του την καρδιά του και γονάτισε. Αμέσου η παράσταση σταμάτησε και ο ηθοποιός ζήτησε από τους συναδέλφους του να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, καθώς ο πόνος που ένιωθε του έκοβε την ανάσα", περιγράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Επώδυνα τα μέτρα, έωλες οι εξαγγελίες»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ακριβά πληρώνουν φορολογούμενοι και επιχειρήσεις την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και την ελπίδα μιας ευνοϊκής λύσης για τι χρόνος στο αυριανό Eurogroup, ύστερα από το «πράσινο φως» που αναμένεται να ανάψουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών στη συνεδρίαση του Euro Working Group».