[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Εκκενώνεται η ΕιδομένηΟμαλά συνεχίζεται, από νωρίς το πρωί, η επιχείρηση εκκένωσης του άτυπου καταυλισμού της Ειδομένης.


Από εκεί, με λεωφορεία, οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρονται σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα, τα τελευταία δύο πούλμαν που αναχώρησαν, κατευθύνονται προς το Hot Spot των Διαβατών.

Η περιοχή γύρω από τον καταυλισμό έχει αποκλειστεί, ενώ από την περιοχή αποκλείστηκαν και οι δημοσιογράφοι. Ήδη από χθες το βράδυ, αστυνομικοί ειδοποιούσαν δημοσιογράφους και αλληλέγγυους να απομακρυνθούν από τον καταυλισμό ενόψει της επιχείρησης.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας, τη Θεσσαλία, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ που μετακινήθηκαν από την Αττική. 

Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ δεν προβλέπει τη χρήση βίας, αλλά θα καταβληθεί προσπάθεια οι περίπου 8.500 πρόσφυγες και μετανάστες της Ειδομένης να πειστούν να εγκαταλείψουν τον άτυπο καταυλισμό, προκειμένου να φιλοξενηθούν σε κάποια οργανωμένη δομή, απ' όπου θα δρομολογήσουν τις διαδικασίες ένταξής τους στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης και αίτησης χορήγησης ασύλου.

Ανάλογα με την πρόοδο που θα επιτευχθεί η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει μέρες.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]