Την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη μεταλλίων στους Πανεπιστημιακούς Βαλκανικούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Αδριανούπολη της Τουρκίας κατέλαβε η Ομάδα του ΑΠΘ, μεταξύ 16 Πανεπιστημίων.

5 χρυσά, 3 αργυρά και 8 χάλκινα μετάλλια απέσπασε η ομάδα των φοιτητών/τριων του ΑΠΘ, με συμμετοχές από διαφορετικές Σχολές και Τμήματα, όπως Νομική, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Φιλοσοφική, Κτηνιατρική, Οικονομικό, Μαθηματικό, Χημείας, Δημοσιογραφίας, Χημικών Μηχανικών και από τα ΤΕΦΑΑ.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας και οι Αναπληρωτές Πρύτανη, Καθηγητές Θεόδωρος Λαόπουλος, Παρασκευή Αργυροπούλου – Πατάκα, Δέσποινα Κλαβανίδου και Αριάδνη Στογιαννίδου, υποδέχτηκαν τους διακριθέντες φοιτητές στην Αίθουσα της Συγκλήτου, σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου 2016 και συνεχάρησαν όλη την ομάδα αλλά και τους συνοδούς και τους προπονητές της, για τις εξαιρετικές επιδόσεις.

«Μας κάνατε περήφανους. Σηκώσατε ψηλά το ΑΠΘ. Οι σημαντικές διακρίσεις σας αποδεικνύουν ότι το ΑΠΘ αριστεύει σε όλα τα επίπεδα» δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας και επισήμανε ότι «ο αθλητισμός και το ήθος, σε συνδυασμό με ποιοτικές σπουδές, αποτελούν εξαιρετική συνταγή επιτυχίας για την υπόλοιπη ζωή σας. Η σημερινή μας συνάντηση έχει έναν σημαντικό συμβολισμό γιατί η αριστεία πρέπει να αναδεικνύεται».

Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, Καθηγητής Γιώργος Δογάνης δήλωσε «Η αποστολή μας παραβίασε τον κώδικα της φύσης με την έννοια ότι, αν και διδάσκω ότι για να χτιστεί μια ομάδα χρειάζεται αρκετό καιρό, η ομάδα του ΑΠΘ κατάφερε σε 3 μόνο μέρες να επιδείξει όλα τα στοιχεία μιας ομάδας η οποία θα μπορούσε να δουλεύει για 10 χρόνια. Με τη σημερινή εκδήλωση δίνουμε κίνητρο και ερέθισμα στους φοιτητές μας να ασχοληθούν περισσότερο με τον αθλητισμό». 

Η αποστολή συγκροτήθηκε με την ευθύνη του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου του ΑΠΘ, ύστερα από σχετική πρόσκληση της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων (Trakya University), και απόφαση μετακίνησης από τη Σύγκλητο του ΑΠΘ.