Παρά την απεργία των δημοσιογράφων, που άρχισε το πρωί της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε στις 6 το πρωί σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου, τα Κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων κυκλοφόρησαν χωρίς πρόβλημα.


Αυτό σημαίνει ή ότι περιέχουν φρέσκο και λαχταριστό ρεπορτάζ όπως τις ειδήσεις της... Πέμπτης, ή ότι κάποιοι "απεργοί" εργάστηκαν ευσυνείδητα για το καλό των αφεντικών τους. 

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων: 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απάντηση με μαζική συμμετοχή στα Πρωτομαγιάτικα συλλαλητήρια
Από χέρι σε χέρι κι από την Παρασκευή κυκλοφόρησε η εφημερίδα, επισημαίνοντας: "Κορύφωση του τριήμερου απεργιακού αγώνα αποτελούν τα Πρωτομαγιάτικα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ σε δεκάδες πόλεις της χώρας. Προηγήθηκε η 48ωρη απεργία και οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις. Τις προσπάθειες τρομοκρατίας και στησίματος απεργοσπαστικών μηχανισμών από την πλευρά της εργοδοσίας καταγγέλλει το ΠΑΜΕ".

ΕΘΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Το σκληρό παζάρι για τη ρύθμιση του χρέους»
Σύμφωνα με την εφημερίδα "επιμήκυνση, σταθερά επιτόκια και μεγαλύτερη περίοδος χάριτος, τα τρία κλειδιά που εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα. Ελάφρυνση κατά 10 δισ. ευρώ τον χρόνο επιδιώκει η κυβέρνηση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ιούνιος με δραχμή και εθνικές απώλειες φέρνουν τον βασιλιά
Η εφημερίδα έχει "ρεπορτάζ από το βασιλικό Πάσχα σε Τήνο και Πόρτο Χέλι" και φωτογραφία του υιού του τέως βασιλιά με τη σύντροφό του.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Τελευταία ζαριά πριν από τα μέτρα»
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η εσπευσμένη ψήφιση φορολογικού και ασφαλιστικού ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας προσφέρει άλλοθι στο Μαξίμου για πολιτικές εξελίξεις, εάν δεν υπάρξει συμφωνία. Επιμένει το ΔΝΤ στη σκληρή γραμμή για τα εφεδρικά 3,6 δισ. €, οι Βρυξέλλες βλέπουν συμφωνία στις 24 Μαΐου με "εισαγωγική" συζήτηση για το χρέος. Ο Τσακαλώτος ελπίζει στη συμβιβαστική φόρμουλα του αυτόματου δημοσιονομικού "κόφτη" για να περάσει τα επόμενα φορολογικά μέτρα". Ο Τσίπρας σε πλήρη σύγχυση ψηφίζει "πακέτα", ενώ φουντώνουν τα σενάρια για ηρωική έξοδο".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Τρία ψαλίδια για το χρέος»
"Παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα ώστε το ελληνικό δημόσιο χρέος να καταστεί βιώσιμο σχεδιάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες της "Αυγής", κυβέρνηση και δανειστές: βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα", γράφει η εφημερίδα. 

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Κατακρεουργούν δημόσιο και συντάξεις»

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Η κρίσιμη νύχτα στη Βουλή και οι όροι της Λαγκάρντ»
Σύμφωνα με την εφημερίδα "το ΔΝΤ πιέζει για λύσεις σε χρέος και προληπτικά μέτρα/Η εμπιστευτική επιστολή της κ. Λαγκάρντ στους Ευρωπαίους και το παρασκήνιο σε Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον και Αθήνα".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Αφρισμένα κύματα»
Η εφημερίδα επισημαίνει; "Σε πλήρες αδιέξοδο ο Τσίπρας! Με παιχνίδια τακτικής και επικοινωνιακά τρικ προσπαθεί να αγοράσει πολιτικό χρόνο! «Σωσίβιο» η πόλωση με τη ΝΔ που θα εξαφανίσει τους «μικρούς» ■ Σε κατάσταση σχιζοφρένειας (!!!) οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπό την πίεση των κοινωνικών αντιδράσεων ■ Στην πρέσα των σκληρών «Φιλελεύθερων» Ευρωπαίων τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRA NEWS: «Βρόμικος πόλεμος από τον Κυριάκο στον Παυλόπουλο»
Υπερασπίζεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η εφημερίδα του Κουρή, επισημαίνοντας: "Μέρος του σχεδίου απο-"καραμανλοποίησης" της ΝΔ η επίθεση Μητσοτάκη στον Προκόπη Παυλόπουλο. Τα "πυρά" του στόχευαν τον Κ. Καραμανλή", λέει η εφημερίδα του ανθρώπου του οποίου η προηγούμενη εφημερίδα (Αυριανή) είχε για μότο το "Η εφημερίδα που γκρέμισε τον Καραμανλισμό".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ψηφίζουν ενώ η χώρα κατέβασε ρολά
"Αυτήν την Κυριακή του Θωμά επέλεξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ψήφιση του ασφαλιστικού - φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή, προκειμένου να πείσει και τον τελευταίο άπιστο ότι είναι πειθαρχημένη στις απαιτήσεις των δανειστών και να προλάβει το προγραμματισμένο, για αύριο, Eurogroup", επισημαίνει η εφημερίδα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: «Μέτρα ροτβάιλερ ξεσκίζουν τον λαό»
"Με τους δανειστές να πιέζουν είτε για ολοκληρωτική υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης, με τη νομοθέτηση του προληπτικού πακέτου μέτρων των 3,6 δισ. ευρώ, είτε για μια ρητή δέσμευση της Αθήνας για αυτόματη δημοσιονομική διόρθωση σε περίπτωση και της παραμικρής απόκλισης από τους στόχους του προγράμματος, το Μέγαρο Μαξίμου αρχίζει από αυτό το Σαββατοκύριακο -με την ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού- την εφαρμογή του νέου σκληρού μνημονίου που έφερε η περσινή συμφωνία με το κουαρτέτο, αλλά και οι διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών", τονίζει η εφημερίδα.

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Εγκλωβισμένος Τσίπρας»
Όπως γράφει η εφημερίδα για τον πρωθυπουργό "φοβάται τις εκλογές, φαίνεται να τα δίνει όλα για συμφωνία. Ψηφίζει άρον άρον μέτρα-σοκ προσβλέποντας στην καλή θέληση των δανειστών. Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για τον «κόφτη» στο παρά πέντε του Eurogroup. Σε κλoιό απεργιών και αμφισβήτησης η κυβέρνηση".

TO ΧΩΝΙ: Η Ελλάδα που κερδίζει
Με μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα να καλύπτει όλο το πρωτοσέλιδο και μία Ελληνική σημαία, κυκλοφορεί, σήμερα, η εφημερίδα. Το μήνυμα, σαφές: Κερδάμε!

REAL NEWS: «Ώρες ευθύνης και αγωνίας!»
Η εφημερίδα αναφέρεται στα κρίσιμα εικοσιτετράωρα για το μέλλον της χώρας σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Απεργιακός πυρετός για τις σαρωτικές ανατροπές που φέρνουν ασφαλιστικό και φορολογικό σε εκατομμύρια μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες. Το Mαξίμου δεν ανησυχεί για διαρροές στην ψηφοφορία στη Βουλή και φέρνει άλλα δύο νομοσχέδια για "κόκκινα" δάνεια, έμμεσους φόρους και περικοπές στους μισθούς του Δημοσίου".