Αλλαγή στο μείγμα της οικονομικής πολιτικής για την Ελλάδα με λιγότερους φόρους και μικρότερες δαπάνες, ζήτησε με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ε
νώπιον του Επιτρόπου Μοσκοβισί, σε συζήτηση για την πρώτη αποτίμηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ. Μαρία Σπυράκη.


Η κ. Σπυράκη, απευθύνθηκε στους εταίρους – δανειστές λέγοντάς τους ότι φέρουν και αυτοί ευθύνη  αφού επιτρέπουν ένα μείγμα πολιτικής που βασίζεται σε περισσότερη φορολογία σε περισσότερες αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών που ευνοούν και τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή.

Η Ευρωβουλευτής  τους ζήτησε  να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους για την Ελλάδα, και κυρίως την υπόσχεση για τη διευθέτηση του χρέους που εκκρεμεί εδώ και τέσσερα χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για να μην ξανασυζητήσουμε εδώ το ελληνικό πρόβλημα, για να είναι η Ελλάδα πρωταγωνιστής στην καρδιά της Ευρωζώνης πρώτα από όλα και κυρίως εσείς να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας που εκκρεμούν εδώ και μια τετραετία».