Νίκη με ανατροπή για τον -καλύτερο- ΠΑΟΚ, στο πρώτο ματς των πλέι οφ, κόντρα στην ΑΕΚ! Πιο γρήγορος, με περισσότερες τελικές, με περισσότερες ευκαιρίες, με μεγαλύτερα κέφια, με περισσότερη κίνηση...

Ο Δικέφαλος πέτυχε αυτό που ήθελε: Νίκη στον πρώτο αγώνα, για να έρθει κοντά σε όσους μπήκαν με βαθμούς στο μίνι - πρωτάθλημα. 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Κόντρα στην εικόνα του αγώνα, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Εκείνη την ώρα, μάλιστα, έδειχνε πολύ δύσκολο να ανατρέψει, όπως έπαιζε, την κατάσταση.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε προς το τέλος κι ενώ η κατοχή ήταν στο... 70-30 υπέρ των γηπεδούχων, σε μια στημένη φάση: Σε κόρνερ πήδηξαν Γλύκος και Γιόχανσον, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ πήγε χαλαρά στη φάση και ο παίκτης της ΑΕΚ του πήρε με το κεφάλι τη μπάλα από τα χέρια.

Πάντως, στη φάση υπήρχε επαφή, αλλά όχι με τέτοιον τρόπο που να δικαιολογεί αυτό που έγινε με τον Γλύκο...

Στο β μέρος τα πράγματα άλλαξαν. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει, ενώ η ΑΕΚ φάνηκε να πιστεύει ότι μπορούσε να κρατήσει το σκορ. Έτσι, με δυο ατομικές ενέργειες, ο ΠΑΟΚ μπήκε στη θέση του οδηγού και πήρε το παιχνίδι!

Ουσιαστικά αποδόθηκε δικαιοσύνη, αφού σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και βρίσκονταν παντού...

Μέχρι να φθάσουμε εκεί, πάντως, χρειάστηκαν οι επεμβάσεις του Τζαβέλλα στην άμυνα που -παρά τα όσα λένε οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και, με κίνδυνο να μας χαρακτηρίσουν κι εμάς παιδιά των αποδυτηρίων αν και δεν ξέρουμε ... καν που πέφτουν- ήταν αυτός που καθάριζε όλες τις φάσεις. Κι έβγαλε και την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους...

Να ξεχωρίσουμε τους κεφάτους Ζάιρο και Ροντρίγκες, τον ουσιαστικό Αθανασιάδη, αλλά και τη χρυσή αλλαγή, τον Μυστακίδη, που πέτυχε το 2-1 στα... 63 δευτερόλεπτα της συμμετοχής του!

Από τις αξιομνημόνευτες στιγμές του αγώνα, τα επεισόδια με τη λήξη, όπου ο Κάτσε κάτι λέει στον Μπαρμπόσα, αυτός αντιδρά χτυπώντας τον παίκτη του ΠΑΟΚ και στον καβγά μπαίνει και ο Τζιμπούρ, τον οποίο απομακρύνει και ηρεμεί ο Αθανασιάδης. Τελικά, Κάτσε και Μπαρμπόσα δέχτηκαν την κόκκινη στη... φυσούνα!


Pre game

Την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ αναζητά σήμερα ο ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, κόντρα στην ΑΕΚ, για να μειώσει τη διαφορά που προέκυψε από την αρχική βαθμολογία των πλέι οφ.


Η ταυτότητα του αγώνα:
Γήπεδο: Τούμπας
Γκολ: 62΄Ροντρίγκες, 83' Μυστακίδης / 44' Γιόχανσον
Δοκάρια: - / -
Διαιτητές: Διαιτητές: Σταύρος Μάνταλος, Νικόλαος Καραϊσαρίδης, Βασίλειος Καραβασίλης
Κίτρινες: 19' Ζάιρο, 38' Τζιώλης, 44' Γλύκος, 50' Πέλκας, 81' Μαλεζάς / 24' Σιμόες, 37' Τζιμπούρ, 50' Βάργκας
Κόκκινες: Μετά τη Λήξη Κάτσε / Μετά τη λήξη Μπαρμπόσα
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Λεοβατς(69' Λέοβατς), Τσίμιροτ, Τζιώλης, Πέλκας(67' Κάτσε), Ζάιρο(82' Μυστακίδης), Ροντρίγκες, Αθανασιάδης.
Στον πάγκο:  Βελλίδης, Σκόνδρας Χατζηισαΐας, Χαρίσης, Κάτσε, Μυστακίδης, Κοροβέσης.
ΑΕΚ (Μανωλάς): Μπαρόχα, Ντίντακ(58' Σοϊλέδης), Κολοβέτσιος, Άρθο, Γκάλο, Σιμόες, Μπαρμπόσα, Γιόχανσον(85' Πέκχαρτ), Αραβίδης, Βάργκας(70' Κοδρέρο), Τζεμπούρ.
Στον πάγκο: Ανέστης, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Πέκχαρτ, Μπουονανότε, Κορδέρο, Σοϊλέδης.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό