Τα «ξίφη» τους αναμένεται να διασταυρώσουν στη Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του νομοσχεδίου με τις επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της
Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων που ολοκληρώνεται το απόγευμα της Κυριακής με την ονομαστική ψηφοφορία.


Η συνεδρίαση άρχισε λίγο μετά τις 10.00 και το ενδιαφέρον σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί καθώς αναμένονται και οι τοποθετήσεις των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων.

Χθες Σάββατο επικράτησαν υψηλοί τόνοι κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια με την αντιπολίτευση να συγκεντρώνει τα πυρά της κατά του υπερταμείου.

Απ' την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολίασε τηλεφωνική συνολία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης σκεφτόταν να ψηφίσει το Ταμείο. Είναι κρίμα ο κ. Σαμαράς να του αλλάζει αυτή την προοπτική».

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση αναζητεί ισοδύναμα έναντι του «παγώματος» των ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια που προβλέπεται σε τροπολογία που έχει κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο.