Χασίς και κοκαΐνη, από την Αλβανία στην Ελλάδα, έφερνε τετραμελής σπείρα εμπόρων ναρκωτικών, η οποία εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη.


Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο 42χρονος Αλβανός εγκέφαλος του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και τρεις Έλληνες συνεργοί του, ηλικίας 40, 48 και 60 χρόνων.

Η αστυνομία έφθασε στα ίχνη τους αναζητώντας τον 42χρονο Αλβανό, ο οποίος, στο παρελθόν, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι χρόνων και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, από το Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, επίσης για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών. Διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος άνθρωπος ήταν ο εγκέφαλος κυκλώματος που έφερνε χασίς και κοκαΐνη από την Αλβανία στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος ήταν αυτός που κανόνιζε την εισαγωγή των ναρκωτικών, ο 40χρονς με τον 60χρονο αυτοί που αποθήκευαν τα ναρκωτικά (κυρίως) στα σπίτια τους και ο 48χρονος ο κύριος διακινητής που έδινε μικροποσότητες σε «βαποράκια» για να καταλήξουν στους τοξικομανείς της Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση και, χθες Σάββατο, 28 Μαΐου 2015, το πρωί, έγινε έφοδος σε μία από τις κρυψώνες, όπου βρίσκονταν ο 48χρονος. Μάλιστα, ο τελευταίος προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη κι έσπρωξε τους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν, αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει.

Συνολικά βρέθηκαν δέκα δέματα κάνναβης και δυο μικροδέματα συνολικού βάρους εννέα κιλών και 712 γραμμαρίων, 24 δέματα και πέντε μικροδέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους ενός κιλού και 275,4 γραμμαρίων, δυο μικροδέματα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) συνολικού βάρους 4,9 γραμμαρίων, 24 ναρκωτικά χάπια, δυο γυάλινες πίπες με τις οποίες είχαν καπνίσει κοκαΐνη, ξυραφάκι για να σχηματίζουν τις «γραμμές» της κόκας, διανομέας για χρήση ναρκωτικών ουσιών, δυο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, επτά κινητά τηλέφωνα και οκτώ πακέτα σύνδεσης διαφόρων εταιριών, καθώς και 1.520 ευρώ(εισπράξεις από τα ναρκωτικά που είχαν προλάβει να πουλήσουν. Επίσης κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο και η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσνα.


Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.