Να σταματήσει τους εκβιασμούς και την εκδικητική συμπεριφορά απέναντι στους απολυμένους εργαζόμενους του μετρό της Θεσσαλονίκης, καλεί την κυβέρνηση το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Όπως υπογραμμίζεται από το ΕΚΘ, η κυβέρνηση που «χρειάστηκε έναν ολόκληρο χρόνο (!) για να "διαπραγματευτεί" το αυτονόητο...δηλαδή τη συνέχιση του έργου, με την αποδοχή όλων των πλευρών των αποτελεσμάτων της διαιτησίας», και «παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις του "αριστερού" αρμόδιου υπουργού κ. Σπίρτζη για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και τις υποσχέσεις πως δεν θα πειραχθούν οι χαμηλοί και μεσαίοι μισθοί», δεν τήρησε τίποτα.


Το Κέντρο υπογραμμίζει ότι «ήδη οι μισθοί περικόπηκαν πάνω από 30%» και οι εργαζόμενοι έχουν «3μηνες συμβάσεις ομηρίας» κι εκφράζει φόβους ότι δε θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις για τις αρχαιολογικές εκσκαφές. Κατηγορούν τον υπουργό Χρ. Σπίρτζη και τον «γνωστό από το παρελθόν του, "αριστερό" πρόεδρο της Αττικό Μετρό κ. Μυλόπουλο», ότι «"ξεχνώντας" κάθε δέσμευση που έχουν δώσει, σε όλες τις συναντήσεις μας αλλά και δημόσια με δηλώσεις τους, προχωρούν σε μια δίχως προηγούμενο εκδικητική στάση και έναν "φθηνό" εμπαιγμό των εργαζομένων, φθάνοντας ακόμα και στον εκβιασμό τους, πως αν δεν αποσύρουν τις αγωγές και τις οικονομικές τους διεκδικήσεις τότε... δεν θα επιστρέψουν στις δουλειές τους. Σημειώνουμε ότι οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για την παράνομη απόλυση τους μετά από εντολή της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ χωρίς αποζημιώσεις».