Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τοπικά στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα, αναμένονται για σήμερα από την ΕΜΥ.


Τα φαινόμενα είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσσεις.

Θα πνέουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων 6 με 7 Μποφόρ στα νότια πελάγη. Επίσης, θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτική πρόγνωση

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου τα φαινόμενα πιθανό θα είναι τοπικά ισχυρά..
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 ως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στην Κεντρική, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ως το απόγευμα. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων από το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 και στην Κεντρική Μακεδονία ως 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά ως το μεσημέρι στο Ιόνιο και την Ήπειρο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Στερεά και την Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 5 ως 7 Μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 ως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 ως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η ελάχιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές, ενώ βαθμιαία από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα πιθανό θα είναι τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 ως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και πιθανό σποραδικές καταιγίεες. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Από το βράδυ βαθμιαία στα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια δυτικοί 5 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 ως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ 
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά ως 6 Μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 ως 20 βαθμούς Κελσίου.



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 04-05-2016 
Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα πιθανό να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια ως 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Η φωτογραφία είναι του Νώντα Στυλιανίδη από το photoreportage.gr