[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

Τι έγινε στη Βουλή με τον ΛαγόΤον προσωρινό αποκλεισμό του Γιάννη Λαγού από τις συνεδριάσεις ανακοίνωσε ο προεδρεύων της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης. Ο αποκλεισμός μπορεί να φτάσει έως και τις 15 ημέρες, είπε ο Γ. Λαμπρούλης.


Αφορμή για τον αποκλεισμό του ήταν επεισόδιο που προκλήθηκε, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας για περίπου μία ώρα. Ο Χρ. Παππάς διαμαρτυρόταν όρθιος και δεν άκουγε τις παραινέσεις του προεδρεύοντος Γ. Βαρεμένου να καθίσει κάτω. 

«Πηγαίνετε να πουλήσετε προστασία σε νυχτομάγαζα», του είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης. Εσείς δεν μπορείτε να μιλάτε για δημοκρατία, πρόσθεσε ο Π. Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι η Χρυσή Αυγή είναι με τη χούντα και υποστηρίζει τις πιο ακραίες ρατσιστικές απόψεις του χιτλερισμού.

Η φράση, πάντως, που πυροδότησε την ατμόσφαιρα ήταν η υπόμνηση του Π. Σκουρλέτη ότι κατά την συζήτηση της ένστασης αντισυνταγματικότητας του ασφαλιστικού νομοσχεδίου η Χρυσή Αυγή είχε απειλήσει τον ΣΥΡΙΖΑ με εδώλιο. «Αυτή τη στιγμή όμως εσείς είστε στο εδώλιο κατηγορούμενοι για δολοφονία», σημείωσε. 

Στο πλαίσιο αυτό αντιπαράθεση είχαν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης με τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος φώναζε προς τα υπουργικά έδρανα. «Είστε υπόδικοι» του επεσήμανε έντονα ο Ν. Φίλης.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, ο Χ. Παππάς του επισήμανε ότι νωρίτερα είχε πει ότι «να προσέχει η οικογένειά σου». «Ποτέ», υποστήριξε ο Χρήστος Παππάς.Κάποια στιγμή ο Κασιδιάρης βγήκε έξω από την αίθουσα μιλώντας στο κινητό του και ρωτώντας «έχει φαγωθεί ο Βούτσης να τον βγάλει από την αίθουσα. Τι προβλέπεται;». «Α, τρεις παρατηρήσεις», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και επανήλθε στην Ολομέλεια, όπου ο Γ. Λαγός συνέχιζε να κάθεται στο έδρανό του και οι Χρήστος Παππάς και ο Ηλίας Κασιδιάρης έλεγαν «δεν βγαίνουμε έξω, φέρτε τα ΜΑΤ».

Κατά τη διάρκεια της διακοπής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής πρότεινε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να δοθεί ο λόγος για ένα λεπτό στον Χρήστο Παππά και μετά να αποχωρήσει ο Γιάννης Λαγός. Για να γίνει αυτό πρέπει να ξεκινήσει η συνεδρίαση, σημείωσε ο Χρ. Παππάς.

Όμως ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης ήταν ανένδοτος ότι για να ξεκινήσει η συνεδρίαση και να δοθεί ο λόγος στον Χρήστο Παππά πρέπει να βγει έξω ο Γιάννης Λαγός.

Στην αίθουσα της Ολομέλειας εισήλθε η φρουρά, αλλά οι βουλευτές της Χ.Α. σχημάτισαν ασπίδα γύρω από τον Λαγό, προκειμένου να μην αποπεφθεί από την αίθουσα. Τελικά η συνεδρίαση άρχισε και πάλι με τον βουλευτής της ΧΑ μέσα στην αίθουσα και τον Γιώργο Λαμπρούλη να ανακοινωνει τον προσωρινό αποκλεισμό του από τις συνεδριάσεις.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]