Κλειστά θα είναι τα καταστήματα την Κυριακή 8 Μαΐου, παρά το ότι είναι μία από τις Κυριακές που έχει αποφασιστεί να παραμένουν ανοιχτά. Κι αυτό επειδή οι καταστηματάρχες θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις κατά του Ασφαλιστικού.


Την απόφαση πήραν ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ψηφιστεί το Ασφαλιστικό το βράδυ της Κυριακής. "Με τις συγκεκριμένες διαδικασίες fast track, η Κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις", τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο οργανώσεις.

Οι δύο οργανώσεις καλούμε τους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες να συμμετάσχουν στο γενικό Συλλαλητήριο, που οργανώνουν οι φορείς της αγοράς και της εργασίας και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Μαΐου. Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο έχει ως χώρο συγκέντρωσης την πλατεία Αρχαίας Αγοράς, μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Την κοινή απόφαση των ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, δημοσιοποίησε στα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Οι καταστηματάρχες κατεβαίνουν στις κινητοποιήσεις με το σύνθημα: "Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και τις επιχειρήσεις μας την Κυριακή, 8 Μαΐου, για να μην κλείσουμε οριστικά"!