Το όνειρο της πτήσης από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ σε διάρκεια δύο ωρών ήρθε ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση του, καθώς μια ομάδα Αυστραλών και Αμερικανών στρατιωτικών ερευνητών ανέφεραν μια επιτυχημένη δοκιμή ενός νέου υπερηχητικού αεροσκάφους.
Ο πύραυλος δοκιμής κατάφερε να φτάσει σε υψόμετρο 278 χιλιομέτρων με ταχύτητα 7,5 Mach, στη μεγαλύτερη πίστα δοκιμών του κόσμου στην Woomera της Νότιας Αυστραλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Αυστραλίας.

Πρόκειται για μια "επαναστατική τεχνολογία", που μπορεί να οδηγήσει στην εξέλιξη του κόσμου των αερομεταφορών δήλωσε η αυστραλιανή επικεφαλής επιστήμονας Alex Zelinsky. Οι ειδικοί του προγράμματος "Hypersonic International Flight Research Experimentation (Hifire)" κατασκεύασαν μια πτητική μηχανή που θα μπορεί να πετάξει με ταχύτητα επτά φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα του ήχου.

Έτσι η πτήση 17.000 χιλιομέτρων από το Σίδνεϊ ως το Λονδίνο θα μπορούσε να έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες. Στο πρόγραμμα Hifire εμπλέκονται το Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής (DLR) και η αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ, Boeing.

Πηγή: n-tv.de, AFP