Η πρώην υποψήφια βουλευτής της Β' Θεσσαλονίκης με τη «Δημιουργία Ξανά», Αγγελική Χαλκιά, προσχωρεί στις τάξεις της ΝΔ με σκεπτικό ότι "η κυβέρνηση είναι ο βρόγχος από τον οποίο πρέπει να απαλλαγούμε".


Οι συνεννοήσεις και οι συζητήσεις έγιναν και πάλι με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Ν. Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Μηνά Σαμαντζίδη, τις προηγούμενες εβδομάδες και κατέληξαν στη σημερινή δήλωση προσχώρησης της κ. Χαλκιά από το κόμμα του κ. Τζήμερου στη ΝΔ.

Μάλιστα η κ. Χαλκιά είχε έρθει δεύτερη σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο της «Δημιουργίας Ξανά» στη Β' Θεσσαλονίκη.

Η αναλυτική δήλωση της κ. Χαλκιά έχει ως εξής: «Τιμώ, την ευκαιρία που μου δόθηκε από τη «Δημιουργία Ξανά» και τον Θάνο Τζήμερο, να εμπλακώ ενεργά στα κοινά ως υποψήφια βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης. Εκτιμώ ωστόσο, πως στη χρονική συγκυρία κατά την οποία η Ελλάδα έχει παγιδευτεί στις πιο αντιδημιουργικές ιδεοληψίες και στην πιο ακραία χρήση του λαϊκισμού της πρώτης φοράς Αριστερά, δεν υπάρχουν περιθώρια κατακερματισμού των δημιουργικών και παραγωγικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας. Γι' αυτό, μετά και τη σχετική επικοινωνία μου με τη Διοικούσα Επιτροπή Νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., συντάσσομαι με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια προσπάθεια σύμπλευσης και επανεκκίνησης των δημιουργικών δυνάμεων της Ελλάδας, που σήμερα αισθάνονται εγκλωβισμένες στον μύθο του Σίσυφου. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ο βράχος από τον οποίο πρέπει να απαλλαχτούμε για να μπορέσουμε να ατενίσουμε ξανά το τέλος της ανηφόρας με αισιοδοξία».