[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

Το Ισραήλ γίνεται επίσημο μέλος του ΝΑΤΟΤο ΝΑΤΟ ενισχύει τις σχέσεις του με το Ισραήλ και πρόκειται να αναγνωρίσει ως επίσημο μέλος του οργανισμού. Το ΝΑΤΟ ενημέρωσε το Ισραήλ σχετικά με αυτή την εξέλιξη, όπως επιβεβαίωσε σήμερα το Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών.
Ως νέο μέλος θα έχει ένα μόνιμο γραφείο στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Η απόφαση ελήφθη μετά από παρατεταμένες διπλωματικές προσπάθειες του Ισραήλ. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αποκάλεσε τις εξελίξεις "ένα σημαντικό βήμα που συμβάλει στην ασφάλεια του Ισραήλ". Το Ισραήλ ήταν μεν ένας εταίρος, δεν ήταν όμως μέλος, της διεθνούς αμυντικής συμμαχίας. Ο πρέσβης του Ισραήλ στην ΕΕ, Ντέϊβιντ Βάλζερ, λειτουργούσε και ως εκπρόσωπος στο ΝΑΤΟ ,ως τώρα, χωρίς επίσημη αναγνώριση της αποστολής του.

Ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ είχαν απορρίψει μια στενότερη συνεργασία με το Ισραήλ στο παρελθόν. Είχαν υποστηρίξει ότι αυτό θα μπορούσε να υπονομεύσει τις σχέσεις του οργανισμού με μουσουλμανικά κράτη. Η συμμαχία των 28 χωρών έχει περίπου 40 κράτη-εταίρους μέχρι σήμερα.

Πηγή: n-tv.de, dpa
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]