Την πρόθεσή του να φθάσει ως τον πρωθυπουργό εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, έτσι ώστε να πετύχει την παραχώρηση του Προβλήτα Α του ΟΛΘ στο δήμο.


«Θα φθάσουμε μέχρι τον πρωθυπουργό», είπε χαρακτηριστικά, για να διευκρινίσει, πάντως, αργότερα ότι «κλεισμένο ραντεβού δεν έχουμε».

Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα παραβρέθηκε σύσσωμη η διοίκηση Μπουτάρη, με όλους τους αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους. Μίλησαν, πάντως, μόνον ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παν. Αβραμόπουλος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γ. Δημαρέλος, μέλος του δ.σ. του ΟΛΘ ως εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε πως όλοι οι φορείς της πόλης δήλωσαν ότι στηρίζουν την προσπάθεια αυτή του δήμου «με την προϋπόθεση ότι, κάτι τέτοιο, δε θα δυσχεραίνει τη διαπραγμάτευση με τους επενδυτές. Είπε, «Δε μας ενδιαφέρει πόσα θα πάρει το κράτος, αλλά οι επενδύσεις που θα γίνουν και κάποιο κέρδος για την πόλη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Είπε, μάλιστα, ότι, με την προϋπόθεση πως δε θα υπάρξει πρόβλημα με τη διαδικασία, στο θέμα της παραχώρησης «συμφωνεί και ο Στ. Καλαφάτης» αναφερόμενος στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Παραδέχτηκε, πάντως, ότι δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο σε αυτήν τη διεκδίκηση, καθώς μόλις άρχισαν οι συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, ραντεβού με τον πρωθυπουργό δεν έχει κλειστεί, ενώ «από σήμερα ξεκινάμε και με την αντιδημαρχία τουρισμού και με την αντιδημαρχία πολιτισμού να εκπονήσουμε ένα σχέδιο ετήσιων  δράσεων για τον Προβλήτα Α».

Με παρέμβασή του, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παν. Αβραμόπουλος, ενημέρωσε πως «υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο για να προβεί σε όποιες ενέργειες εκτιμά ότι θα χρειαστεί για την παραχώρηση του χώρου των 70 στρεμμάτων».

Από το τελεφερίκ στα αερόστατα

Ειδικά για το τι σχεδιάζεται για τον Α Προβλήτα, ο δήμαρχος ήταν ξεκάθαρος: «Έχουμε χρόνο να συζητήσουμε τι θα κάνουμε τον Α Προβλήτα», είπε.

Πρόσθεσε πως «έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις με μια εταιρία με αερόστατα, που δουλεύει στα Μετέωρα και το Μπάνσκο, για να κάνουν όσοι θέλουν μια βόλτα που θα ξεκινά και θα τελειώνει στο λιμάνι και να βλέπουν την περιοχή από ψηλά». Κι εξήγησε: «Θέλω να πω ότι, χίλια πράγματα μπορούμε να κάνουμε»…

Όσο για το πρώτο πράγμα που θα γίνει είναι «να γκρεμίσουμε τα τείχη» για να συνδεθεί η Α Προβλήτα με τον αστικό ιστό.

Οι υποχωρήσεις

Ο κ. Μπουτάρης, αναφερόμενος στις επαφές που, όπως είπε, έχουν γίνει, μίλησε για μια σειρά υποχωρήσεων του δήμου, ώστε να μην υπάρξει κώλυμα στις διαδικασίες με τον επενδυτή. Οι υποχωρήσεις αυτές είναι οι εξής:

1.     Να μην υπάρξει αλλαγή στο καθεστώς των χώρων που νοικιάζει, αυτήν τη στιγμή, ο ΟΛΘ «για να μην μπλέξουμε με νομικά προβλήματα», όπως είπε χαρακτηριστικά.
2.     Να διατηρήσει ο ΟΛΘ Α.Ε. τη χρήση του κεντρικού κτιρίου (αναγνώρισε ότι υπάρχουν και «ιστορικοί λόγοι» για κάτι τέτοιο) και να μείνει εκεί η διοίκηση του Οργανισμού.
3.     Να δημιουργηθεί εγκατάσταση για την ελλιμένιση Μέγκα Γιοτς, («μαρίνα την ονομάζουν» όπως είπε), κάτι που προβλέπεται στο Master Plan του Λιμανιού
4.     Να δημιουργηθεί στο κομμάτι της Α Προβλήτας προς τα Βορειοδυτικά διάδρομος προσαποθαλάσσωσης για υδροπλάνα.

Οι διεκδικήσεις

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε τη βοήθεια όλων, ώστε να περάσει η χρήση της Α Προβλήτας «αφού δεν υπάρχει λιμενική χρήση» στο δήμο Θεσσαλονίκης.

«Είπα στον Δρίτσα, ότι θεωρώ τελείως απαράδεκτο να παραχωρηθεί ο Προβλήτας στον επενδυτή και ότι ο δήμος θα πρέπει να πληρώνει και ενοίκιο», τόνισε. Εξήγησε ότι και τώρα, όταν ο δήμος ζητά την Αποθήκη Γ, «που είναι το σπίτι μας», όπως τη χαρακτήρισε «πληρώνει και ενοίκιο».

Η κ. Φανή Γουργούρη, γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.), σε παρέμβασή της εξήγησε ότι προβλέπονταν η δωρεάν διάθεση της συγκεκριμένης αποθήκης στο δήμο, αλλά «αυτό ατόνισε και πλέον τη διαχειρίζεται ο ΟΛΘ».

Ο κ. Μπουτάρης επέμενε ότι «θα φθάσουμε μέχρι τον πρωθυπουργό ζητώντας την εξαίρεση του Α Προβλήτα, από την ώρα που η εξαίρεση αυτή δε θα επηρεάζει τους όρους παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΘ».

Στην παρατήρηση δημοσιογράφου αν έχει εμπιστοσύνη στα λόγια αυτής της κυβέρνησης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε: «Δε θέλω να υπερασπιστώ την κυβέρνηση, αλλά έτσι κάνουν όλοι. Είναι, όμως, δεδομένο ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός επενέβη για τη Δραπετσώνα».

Οι συναντήσεις με τους επενδυτές

Ο κ. Μπουτάρης γνωστοποίησε ότι ο δήμος είχε συναντήσεις με δύο από τα επενδυτικά σχήματα που έχουν δείξει ενδιαφέρον για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Συναντήσεις έγιναν με:

1.    Εκπροσώπους της APM.
2.    Εκπροσώπους της Φιλιππινέζικης ICTS.
3.    Με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας (όπως είπε ο κ. Μπουτάρης).

Προέκυψαν τα εξής:

·        Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται σε λιμάνια μικρού και μεσαίου μεγέθους
·        Δεν ενδιαφέρονται για χώρους που δεν έχουν λιμενική χρήση, «όπως ο Α Προβλήτας», σύμφωνα με τον δήμαρχο.
·        «Και ο κ. Δρίτσας είναι σαφώς υπέρ της παραχώρησης του Α Προβλήτα. Αυτός ο χώρος δεν έχει λιμενική χρήση», υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης.

Θέμα με το κόστος συντήρησης και μια… χώρα κανιβάλων

Όπως ήταν φυσικό, τέθηκε θέμα για τη συντήρηση οποιονδήποτε υποδομών δημιουργήσει ο δήμος στην Α Προβλήτα. Ο κ. Μπουτάρης απαντώντας στη δημοσιογράφο τόνισε πως «και της μάνας σου το γάλα κοστίζει» κι εξέφρασε την άποψη να υπάρχει αντίτιμο σε κάποιες από τις δράσεις.

Η κουβέντα έφθασε ως τη συντήρηση της Νέας Παραλίας όπου ο δήμαρχος είπε ότι από τα χρήματα που θα προκύπτουν από την ενοικίαση των περιπτέρων, το 20% θα πηγαίνει στο ΤΑΙΠΕΔ κι από τα υπόλοιπα ένα ποσοστό θα πηγαίνει στη συντήρηση του χώρου. «Μιλάμε για χώρα κανιβάλων, όπως ξέρετε», πρόσθεσε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν το ΄χουμε σκεφτεί ακόμη το θέμα. Πάντως, δε θα πέσουν λεφτά από τον ουρανό για να συντηρηθεί»!


Σε παρέμβασή του, ο εκπρόσωπος του δήμου στο δ.σ. του ΟΛΘ Α.Ε. Γ. Δημαρέλος, ανακοίνωσε ότι υποβλήθηκε πρόταση από πλευράς δήμου, αλλά στην ψηφοφορία υπήρξε ισοψηφία με ψήφους 5-5 και η πρόταση αυτή απορρίφθηκε επειδή δεν είχε την πλειοψηφία.