[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


Ο... κόφτης είναι το θέμα που εμφανίζεται περισσότερες φορές, σήμερα, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Με διάφορους τρόπους.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ανηλεής πόλεμος της Τουρκίας στο Αιγαίο
Η εφημερίδα αναφέρεται σε σειρά τουρκικών διαβημάτων για την εκτέλεση στρατιωτικών ασκήσεων στο Αιγαίο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Κράτος με… κόκκινο φωτάκι»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η απόφαση για μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών από διάσπαρτα κτίρια του κέντρου της Αθήνας στο ριζικά ανακατασκευασμένο κτίριο των παλιών αποθηκών Κεράνη ελήφθη, αλλά η διαδικασία κολλάει γιατί…. δεν βολεύει τις μετακινήσεις των εφοριακών και άλλων εργαζομένων του υπουργείου».

ΕΘΝΟΣ: «Επιδότηση δόσης σε «κόκκινα» δάνεια»
Η εφημερίδα σημειώνει: «ενίσχυση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που υπάγονται στον νέο νόμο Κατσέλη με δικαστική απόφαση. Ηλεκτρονική πύλη στο Taxis για υποβολή αιτήσεων στα πρότυπα του επιδόματος θέρμανσης. Τα κριτήρια που θα καθορίζουν το ύψος της κρατικής συμμετοχής».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Το παγκόσμιο καταπίστευμα είναι αληθινό" και στην Ελλάδα βάζουν... κόφτη
Η εφημερίδα δημοσιεύει κείμενο της Karen Hubes, Αναπληρώτριας Γενική Συμβούλου της Διεθνούς Τράπεζας της Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η οποία υποστηρίζει ότι με το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου καταγράφηκαν τα περιουσιακά στοιχεία βασιλιάδων, ηγετών επιχειρηματιών κι αυτοί συμφώνησαν να τα διαθέσουν για το καλό της ανθρωπότητας μετά από 50 χρόνια, κάτι που... άρχισε.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Φέρτε πίσω το ΕΚΑΣ 6 μηνών»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «η κυβέρνηση δεν αρκείται μόνο στην κατάργηση του επιδόματος για όσους συνταξιούχους έχουν αποδοχές άνω των 664 ευρώ από την 1η Ιουνίου. Το υπ. Εργασίας θα κινήσει διαδικασίες για την αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ από τον Δεκέμβριο του 2015».

ΕΣΤΙΑ: «Σοβαρό ολίσθημα στις Πανελλαδικές»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «άρχισαν χθες οι πανελλαδικές εξετάσεις, δεύτερες που διεξάγονται υπό καθεστώς Σύριζα. Πρώτες όμως με τον κ. Φίλη στο πηδάλιο της παιδείας. Και, φυσικά, έγινε το λάθος. Εδόθη το ίδιο θέμα Νεοελληνικής Γλώσσας!»

Η ΑΥΓΗ: «Κυριαρχία της Αθήνας στη λειτουργία του «κόφτη»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «στην αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει η ευθύνη προσδιορισμού των μέτρων, αν και όποτε χρειαστεί για τη διόρθωση των δημοσιονομικών στόχων σε περίπτωση αποκλίσεων, όπως προκύπτει από τη δομή του δημοσιονομικού «κόφτη» που έγινε γνωστή χθες και εντάσσεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που αύριο κατατίθενται στη Βουλή».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Το διαχρονικό πάρτι των εργολάβων»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «μία από τις πολύκροτες και πιο πολύπλοκες έρευνες που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 μπαίνει στην τελική φάση. Τις επόμενες εβδομάδες θα δοθεί στη δημοσιότητα το τελικό πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που διερεύνησε αν οι εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου είχαν προχωρήσει σε οριζόντιες συμπράξεις, παραβιάζοντας τη νομοθεσία».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Δύο «όχι» και δύο «ναι» από Ν.Δ.»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει τις διατάξεις που αφορούν το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» εξετάζει η Νέα Δημοκρατία, παρότι θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο, λέγοντας «όχι» και ασκώντας δριμεία κριτική, ιδιαίτερα στο πακέτο των νέων έμμεσων φόρων, ύψους 1,8 δισ. ευρώ, και στην επιβολή του «κόφτη» ».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:  Ο Γολγοθάς για Χαλκιδική είναι εδώ 
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, "ένα ακόμη καλοκαίρι ταλαιπωρίας θα υποστούν οι Θεσσαλονικείς -αλλά και οι ξένοι επισκέπτες- που θα επιλέξουν να κινηθούν στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, καθώς ούτε φέτος θα παραδοθεί το τμήμα του δρόμου Μουδανιά - Ποτίδαια, μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων, πριν από τη γέφυρα της Ποτίδαιας. Υπεύθυνη για την κατασκευή του είναι η «Εγνατία Οδός ΑΕ», η νέα διοίκηση της οποίας υποστηρίζει ότι προέκυψαν προβλήματα με τον εργολάβο και ότι ήδη δρομολογούνται οι διαδικασίες για την επιλογή νέου αναδόχου".

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Τα ύποπτα αριστερά κοράκια που θησαύρισαν τη νύχτα που έκλεισαν οι τράπεζες
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "η αριστερά της Ελλάδος φαίνεται να είναι από τις πιο πλούσιες σε καταθέσεις και ακίνητα σε όλον τον κόσμο και αυτό μάλλον αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Υπουργοί και βουλευτές, κατ'αρχάς του κυβερνώντος κόμματος, έχουν στην κατοχή τους διψήφιο αριθμό ακινήτων και καταθέσεις που μόνο εφοπλιστές βλέπουν στους λογαριασμούς τους".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Με φόρους, περικοπές και «κόφτες» πληρώνει ο λαός»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «νέα ψευτοδιλήμματα και κάλπικες αντιπαραθέσεις στήνουν κυβέρνηση και  ΝΔ  με στόχο να αποπροσανατολίσουν και να εγκλωβίσουν το λαό. Ο λαός καλείται να επιλέξει αν θα χάσει με να φοροεπιδρομή ή με νέες περικοπές δαπανών».

ΤΑ ΝΕΑ: «Οι δέκα «κόφτες» του Κατρούγκαλου»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «το άσπρο μαύρο κάνει για ακόμη μια φορά ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος ισχυρίστηκε εκ νέου χθες ότι δεν μειώνονται οι συντάξεις. Από την ανάλυση του νέου Ασφαλιστικού προκύπτουν όχι μία αλλά δέκα μειώσεις σε διάφορες κατηγορίες συντάξεων».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ενας αντικαρκινικός  τρόπος ζωής σε νούμερα
Η εφημερίδα προτείνει: "Πάρτε το ποδήλατο σας ή κάντε ένα γρήγορο περίπατο. Αυτή η απλή άσκηση, είτε το πιστεύετε είτε όχι, σας προστατεύει από 13 τύπους καρκίνου, σύμφωνα με επιστήμονες. Μελέτη σε 1,4 εκατομμύρια ανθρώπους έδειξε ότι όσοι είχαν περισσότερη σωματική δραστηριότητα μείωσαν δραματικά τον κίνδυνο 13 μορφές της νόσου".

ESPRESSO:  Ιστορία σοκ πίσω από τη δολοφονία 21χρονου στην Πεντέλη
Όπως γράφει η εφημερίδα ο νονός του ήταν στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ που πήγε στον τόπο του εγκλήματος. ενώ οι γονείς του πίστευαν πως βρισκόταν σε διακοπές.

KONTRA NEWS: «Οι γύπες πάνε να αρπάξουν τις τράπεζες και τα κοράκια τα κόκκινα δάνεια»
Η εφημερίδα γράφει ότι «οι γύπες έχουν βάλει στο στόχαστρο τις ελληνικές τράπεζες και τα κοράκια τα «κόκκινα» δάνεια, τα οποία πάνε να αρπάξουν σε τιμές εξευτελιστικές, για να βάλουν στο χέρι την ακίνητη περιουσία του ελληνικού λαού και την πλειοψηφία των επιχειρήσεων, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις λόγω της κρίσης».

STAR PRESS: Ραντεβού θανάτου για 20χρονο φοιτητή
Η εφημερίδα αναφέρεται στην περίπτωση της Πεντέλης, όπου βρέθηκε νεκρός νεαρός φοιτητής. "Σύμφωνα μετά πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική έρευνα, πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, αφού ο 20χρονος έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο. Μάλιστα, όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες προφανώς έδωσαν ραντεβού με τον 20χρονο σε άλλη περιοχή και τον μετέφεραν στην Πεντέλη με αυτοκίνητο", επισημαίνει. 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Κόφτης πριν τον κόφτη»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «προληπτικό μηχανισμό ελέγχου των κρατικών δαπανών, ο οποίος θα «κουρεύει» κονδύλια που τείνουν να ξεφύγουν, αποφάσισε η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφεύγεται η ενεργοποίηση του «κόφτη» δαπανών, που ζητεί επιτακτικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Κόφτης και 17 μέτρα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με Προεδρικό Διάταγμα οι μειώσεις δαπανών, εάν δεν επιτυγχάνεται πλεόνασμα. Τα στοιχεία της Eurostat  κάθε Απρίλιο θα κρίνουν την ενεργοποίηση του «κόφτη». Νέοι φόροι 1,8 δισ. αντάλλαγμα για τελική συμφωνία στο Eurogroup».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]