Μέσα από τη φυλακή, ομογενής «εγκέφαλος» σπείρας εκβιαστών και μπράβων της νύχτας, έδινε κατευθύνσεις στα μέλη της οργάνωσής του και συνέχιζε τη δράση του! Μάλιστα στη σπείρα συμμετείχε και αστυνομικός!


Η σπείρα εκβίαζε, αναλάμβανε συμβόλαια, πουλούσε προστασία και διακινούσε ναρκωτικά μέσα στη φυλακή, με τη βοήθεια… αστυνομικού! Αναλάμβανε και "συμβόλαια" για λογαριασμό ποδοσφαιρικών παραγόντων!

Αυτό προκύπτει από τα νέα στοιχεία που έδωσε, σήμερα, στη δημοσιότητα η αστυνομία, αναφορικά με την πολυμελή σπείρα των εκβιαστών που δρούσε σε Μακεδονία και Θεσσαλία.

Η εξάρθρωση της σπείρας άρχισε τον Οκτώβριο του 2015. Τότε συνελήφθησαν 19 μέλη του κυκλώματος, σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα. Επίσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 34 συνεργών τους, ενώ προέκυψε η εμπλοκή άλλων… 36 (για τους 15 υπήρξε ταυτοποίηση των στοιχείων τους)

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμού, εκβίασης κατ’ επάγγελμα, καθώς και κακουργημάτων που προβλέπονται στη Νομοθεσία περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, με εντολές του 38χρονου «εγκεφάλου», έκαψαν, ρήμαξαν κι εκβίασαν! Αναλυτικά:

  • Έβαλαν φωτιά σε Ι.Χ. ξημερώματα της 10-03-2015, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, για λογαριασμό πρώην συνεργάτη του, εξαιτίας μεταξύ τους οικονομικής διαφοράς.
  • Πυρπόλησαν Ι.Χ. αλλοδαπού, το πρωί της 30-08-2015, σε πάρκινγκ ξενοδοχείου στην Ξάνθη, για λογαριασμό στελέχους  ανώνυμης εταιρείας, για… ποδοσφαιρικές διαφορές! Η εντολή είχε δοθεί από παράγοντα ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης!
  • Έκαψαν το αυτοκίνητο της συζύγου μάνατζερ αθλητών, τα ξημερώματα της 14-10-2015, στην Αθήνα και του τηλεφωνούσαν για να απειλήσουν ότι θα τον σκοτώσουν.
  • Έβαλαν φωτιά σε κατάστημα με «φρουτάκια» στη Θεσσαλονίκη, ξημερώματα της 02-10-2015, με εντολή… ανταγωνιστή.
  • Παρείχαν «προστασία» σε τουλάχιστον 20 μπαράκια και καταστήματα με «φρουτάκια» σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, με αμοιβή από 250 έως 1.000 ευρώ το μήνα.

Όποτε κάποιος αρνούνταν να δώσει τα χρήματα που ζητούσε, έβλεπε τα μέλη της σπείρας να εισβάλουν στο μαγαζί του και να «στήνει» καβγάδες με τους σερβιτόρους, για να φεύγουν οι πελάτες!

Επίσης, ο 38χρονος «εγκέφαλος» του κυκλώματος έβαζε ναρκωτικά στις φυλακές, όπου ήταν κλεισμένος… Μάλιστα, σε αυτή του τη… δραστηριότητα, τον βοηθούσε αστυνομικός (έχει συλληφθεί από τον Οκτώβριο του 2015 και βρίσκεται σε διαθεσιμότητα). Ο αστυνομικός ήταν αυτός που μοίραζε τα ναρκωτικά σε κρατουμένους.

Η σπείρα είχε φέρει για τις… ανάγκες της, δυο Καλάζνικοφ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των μελών της σπείρας θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.