Για άλλη μία μέρα τα θέματα που επιλέγουν οι περισσότερες εφημερίδες για βασικά στα πρωτοσέλιδά τους, είναι οικονομικής φύσεως.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Τι ζήτησε ο Πούτιν από τον Ευφραίμ
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ρώσος Πρόεδρος ζήτησε την ευχή του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου, τον ευχαρίστησε για όσα προσφέρει στους Ρώσους επισκέπτες του Αγίου Όρους και «τον ρώτησε για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και ζήτησε την εκτίμηση του, για το αν είναι φίλοι της Ρωσίας, όπως δείχνουν ή παίζουν διπλό παιχνίδι».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: « «Λύκοι» του Ισλάμ στην Αγια-Σοφιά»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «την ώρα που στην Ελλάδα κάποιοι, υποτίθεται προοδευτικοί, δείχνουν με τις προτάσεις και τις θέσεις τους ότι μισούν «των Ελλήνων τα ιερά», ζητώντας να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις, τα θρησκευτικά και η προσευχή στα σχολεία, οι «λύκοι» του Ισλάμ δείχνουν για άλλη μια φορά τα δόντια τους».

ΕΘΝΟΣ: «Ασανσέρ οι τιμές των αυτοκινήτων»
Η εφημερίδα σημειώνει: «σημαντικές αλλαγές φέρνει ο νέος τρόπος φορολόγησης των ΙΧ αυτοκινήτων με τον νέο τρόπο υπολογισμού των τελών ταξινόμησης, βάσει της αξίας λιανικής προ φόρων, αλλά και την επιβολή ενός περιβαλλοντικού τέλους ανάλογα με τις εκπομπές ρύπων (CO2)».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Πούτιν κάνει τον σταυρό του πριν τον πόλεμο των προφητειών
«Η επίσκεψη Πούτιν έρχεται ακριβώς μετά τη συμφωνία της "νέας Γιάλτας" (ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο και τον Αμερικανό αντίστοιχό του, τον Μπαράκ Ομπάμα), η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ προβλέπει να αποκτήσει μία δίοδο επαφής με τη Μεσόγειο η Ρωσία, αλλά... ως εκεί! Δηλ. η Δύση επιτρέπει στη Ρωσία μία περιορισμένη έξαδο στη Μεσόγειο, χωρίς όμως ο ρωσικός στόλος να μπορέσει ποτέ να ασκήσει ηγεμονικό ρόλο επί της περιοχής. Η εξέλιξη αυτή όμως δύναται να ανοίξει... τον "ασκό του Αιόλου", με ανεξέλεγκτες συνέπειες για την περιοχή», ισχυρίζεται η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Βγάζουν στο σφυρί 60.000 ακίνητα!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «από την Τετάρτη δικαστικοί επιμελητές μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία προσδιορισμού της εμπορικής αξίας των ακινήτων με κόκκινα δάνεια. Η εκτίμηση θα γίνεται με έξοδα των δανειοληπτών ενώ ετοιμάζονται προς «εκτέλεση» χιλιάδες διαταγές πληρωμών».

ΕΣΤΙΑ: «Αντί καθάρσεως off shore βουλευτών»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ένα από τα πλέον ισχυρά επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας την ψήφο των Ελλήνων προεκλογικά, ήταν ότι θα επιχειρήσουν ένα «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», με το καρτέλ διαπλοκής επιχειρηματιών με πολιτικούς –την επονομαζόμενη ολιγαρχία – και την διαφθορά κρατικών υπαλλήλων».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Επιχείρηση «Βενεζουέλα»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «τη Λίλιαν Τίντορι, σύζυγο του έγκλειστου «αλαζονικού και εκδικητικού» πολιτικού της Βενεζουέλας Λεοπόλδο Λόπες, σχεδιάζουν να φέρουν στην Αθήνα πολιτικοί της αντιπολίτευσης και ισχυροί καναλάρχες. Στόχος τους, να καλλιεργηθεί η εντύπωση ότι «η Ελλάδα θα γίνει Βενεζουέλα» ».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τα χρέη πνίγουν το δήμο Θεσσαλονίκης
Η εφημερίδα τονίζει ότι «σύμφωνα με την αρμόδια διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού και Αρχιτεκτονικών Μελετών οι οφειλές του δήμου για την αποπληρωμή των απαιτούμενων αποζημιώσεων, για υποθέσεις που υπάρχει κίνδυνος άρσης της απαλλοτρίωσης, ανέρχονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 41 εκατ. ευρώ. Μάλιστα το ποσό αυτό αφορά αποκλειστικά τις υποθέσεις που έχουν κριθεί μετά την έκδοση σχετικών δικαστικών αποφάσεων έπειτα από προσφυγές από μέρους των ιδιοκτητών, που δεν είχαν αποζημιωθεί επί σειρά ετών για τη δέσμευση της περιουσίας τους».

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Σήκωσε το λάβαρο του νέου Βυζαντίου ο γίγας Βλαδίμηρος
Η εφημερίδα παρουσιάζει το παρασκήνιο της επίσκεψης Πούτιν στο Άγιον Όρος, όσα έγιναν με το ποιος θα καθίσει στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο και ποιος θα υποδέχονταν τον Πούτιν και τις αντιδράσεις των Αγειοριτών.

ΤΑ ΝΕΑ: «Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημερώνει με επιστολή του τους Πιερ Μοσκοβισί (Κομισιόν), Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ) σε ποια ακριβώς προαπαιτούμενα η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί αμέσως και σε ποια θεωρεί ότι δεν χρειάζονται παρεμβάσεις».

ESPRESSO: Είδα το κτήνος του σούπερ μάρκετ
«Η συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας που δέχθηκε κι αυτή επίθεση στο υπόγειο γκαράζ από καραφλό άνδρα, ηλικίας περίπου 60 ετών», γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Αποκάλυψη – Γερμανοί και Γάλλοι συμμετείχαν στο ληστρικό καρτέλ»
Η εφημερίδα γράφει ότι «πρωταγωνιστικό ρόλο στο μαφιόζικο καρτέλ των μεγαλοεργολάβων που έστηνε τους διαγωνισμούς στα μεγάλα δημόσια και δημοτικά έργα είχαν εκτός απ’ τους τρεις διαπλεκόμενους ελληνικούς κατασκευαστικούς ομίλους και τα γερμανικά και γαλλικά μεγαθήρια».

STAR PRESS: Ψυχώ στα Τρίκαλα
Η εφημερίδα αναφέρεται στην περίπτωση των Τρικάλων όπου 43χρονη γυναίκα κρατούσε στην κρεβατοκάμαρα, επί τέσσερις μήνες, τον νεκρό άντρα της, μαζί με τα δυο παιδιά της 13 και 11 χρόνων, επειδή δεν ήθελε να τον αποχωριστεί.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Δύσκολη η εκκίνηση για την ουρά των μέτρων»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μετ’ εμποδίων ξεκίνησε η προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα με τους δανειστές, προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση των 7,5 δισ. ευρώ, ενώ το μπρα-ντε-φερ των δύο πλευρών περιλαμβάνει τέσσερις γύρους σκληρών διαπραγματεύσεων έως το τέλος του 2016».