Οι μεν υποστηρίζουν πως το υπερταμείο δεν ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και πως υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας. Οι δε ,ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο φιλελέ και από τον... ιδρυτή του φιλελευθερισμού.


Το νέο υπερταμείο δεν είναι ένα Ταμείο που έχει σαν σκοπό την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, υπάρχουν και δικλίδες, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης. Όπως ανέφερε μιλώντας στον Βήμα FM, o πολιτικός προϊστάμενος αυτού του ταμείου θα είναι ο εκάστοτε Υπουργός των Οικονομικών, ο οποίος θα εγκρίνει το στρατηγικό σχέδιο.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι ο ορίζοντας αυτού του Ταμείου δεν ταυτίζεται με τον ορίζοντα αποπληρωμής και εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους:  «Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο. Έχει εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες, που δεν είναι σε πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας, όπως η Γαλλία με θετικά αποτελέσματα. Αυτό το μοντέλο έχουμε υιοθετήσει στην πρόταση για τη διαμόρφωση του Ταμείου. Συνεπώς, δεν πρόκειται για Ταμείο που έχει σαν σκοπό την ιδιωτικοποίηση».

Σημείωσε βέβαια ότι ένας από τους λεγόμενους τέσσερις πυλώνες αυτού του Ταμείου είναι και το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο πρόκειται να ιδιωτικοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται μέσα από έναν κατάλογο που δεν είναι οριστικός αφού κάποια από τα στοιχεία που διαχειρίζεται μπορεί να αφαιρεθούν.

Πρόσθεσε ότι εάν εξασφαλιστούν τα 6,2 δισ. ευρώ από τις πλέον γνωστές εννέα συν δύο ιδιωτικοποιήσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσουν άλλες. Οι υπόλοιποι πυλώνες έχουν διαφορετικό προσανατολισμό και στόχευση, σημείωσε.

Βρούτσης: Η Ν.Δ. ως κυβέρνηση θα επανεξετάσει το θέμα

Το Υπερταμείο είναι ένα ζήτημα, το οποίο πρέπει να επανεξετάσουμε ως Ν.Δ., δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον Βήμα FM. Ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για αποικιοκρατική λογική και τόνισε πως η Ν.Δ. θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξαναβάλει τα πράγματα στη θέση τους, όπως είπε, τουλάχιστον στο Υπερταμείο.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι οι πολιτικές εξελίξεις θα δρομολογηθούν από την κοινωνία. «Εκτιμώ ότι οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα δρομολογηθούν από τους 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, διότι γνωρίζουν ότι αν πάμε σε εκλογές, δεν θα επανεκλεγούν ούτε οι μισοί» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Θα δρομολογηθούν από την ίδια την κοινωνία, διότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο από την κοινωνία και τον Σεπτέμβριο, κρατήστε την ημερομηνία που θα σας πω και λόγω γνώσης πάνω στο αντικείμενο το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το εργασιακό, αυτή η πίεση η κοινωνική που θα δημιουργηθεί από το σύνολο των μέτρων που τότε θα αποτιμηθούν στην κοινωνία, τότε θα φτάσει ο λογαριασμός στην τσέπη κάθε νοικοκυριού. Τότε εκτιμώ ότι θα υπάρχουν κοινωνικές αντιδράσεις και μία πίεση απίστευτη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που πιθανώς να οδηγήσει και σε πολιτικές εξελίξεις».