«Έχω ένα όνειρο, ότι μια μέρα στους κόκκινους λόφους της Τζώρτζια οι γιοι των αλλοτινών σκλάβων θα καθίσουν μαζί με τους γιους των αλλοτινών κυρίων τους γύρω από το ίδιο τραπέζι της αδελφοσύνης.
Έχω ένα όνειρο, ότι μια μέρα και η πολιτεία ακόμη του Μισσισσιπή, που πυρπολείται σήμερα από το λιοπύρι της καταπίεσης, που πυρπολείται από το λιοπύρι της αδικίας, θα μεταμορφωθεί σε μία όαση δικαιοσύνης και ελευθερίας. Έχω ένα όνειρο, ότι μια μέρα τα τέσσερα παιδιά μου θα ζήσουν σε ένα έθνος στο οποίο θα κρίνονται από την ποιότητα του χαρακτήρα τους κι όχι το χρώμα του δέρματός τους» (‘I have a dream’ Speech, 1963).

Τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου αφροαμερικανού θεολόγου και πολιτικού οραματιστή Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, η Κινηματογραφική Λέσχη του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ θα προβάλει την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2015 και ώρα 19.00, την ταινία της Ava DuVernay «SELMA» (2015).

Την ταινία της Αva DuVernay, που ζωντανεύει τα γεγονότα στη Σέλμα της Αλαμπάμα στα 1965, θα παρουσιάσει ο μεταπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Vincent Deweese. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση για το περιεχόμενό της, στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν ο Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του «State University of Alabama», Νικ Ζαχαριάδης και ο διευθυντής του περιοδικού «Σύναξη», δρ. Θεολογίας Θανάσης Παπαθανασίου. 

Η προβολή της ταινίας της Αva DuVernay «SELMA» θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δ΄ ορόφου της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.