Με μια νέα εφημερίδα σήμερα στα περίπτερα της Θεσσαλονίκης: Τη THESSNEWS (άλλο ένα ξενόφερτο όνομα), που επιλέγει για βασικό της θέμα μια δημοσκόπηση -και, μάλιστα, με την ένδειξη «Αποκλειστικό»...


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Πολεμικό φιρμάνι από τον αδίστακτο Ερντογάν
«Δεν μαε έφταναν τα μνημόνια, η υπεφορολόγηση, το κόψιμο μισθών και συντάξεων, οι «κόφτες» και τα λοιπά «καλούδια» των τελευταίων 6 ετών, έχουμε και τον αδίστακτο και σχεδόν ημιπαράφρονα σουλτάνο Ερντογάν, ο οποίος αφού απειλεί θεούς και δαίμονες σε ανατολή και δύση, «θυμήθηκε» να αρπάξει και να κάνει δική του, την ελληνική και τουρκική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου», γράφει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κόφτης από χθες στις συντάξεις!
H εφημερίδα επισημαίνει: «Φτώχεια με πλαφόν Μειώσεις έως και 30%! Παρασκευή και 13 ξεκίνησε ο εφιάλτης του Ασφαλιστικού Περικοπές και στο εφάπαξ για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά. Αναδρομικό «ψαλίδι» (33% έως 45%) στο μέρισμα που καταβάλλει το Μετοχικό Ταμείο στους δημοσίους υπαλλήλους».

ΕΘΝΟΣ: Ευρώ - σφραγίδα για συμφωνία & δόση
«Δεκαεπτά προαπαιτούμενα μέτρα και ένα ακόμη, ο γνωστός πια «κόφτης», χωρίζουν την Αθήνα από την άμεση εκταμίευση της δόσης, η οποία μπορεί να φτάσει και τα 11 δισ. ευρώ. Οπως αποκάλυψε χθες στις Βρυξέλλες κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος, το βασικό πακέτο των μέτρων, ύψους 5,4 δισ. ευρώ, έχει συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και ευρωπαϊκών θεσμών. Ο ίδιος προσέθεσε ότι παρόλο που δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για τις λεπτομέρειες του «κόφτη», αυτές θα καθοριστούν μέσα στις επόμενες 48 ώρες, προκειμένου ο μηχανισμός αυτόματης ενεργοποίησης μέτρων να νομοθετηθεί την επόμενη εβδομάδα», γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προς δραχμή, οικουμενική & επιστροφή του βασιλιά!
Η εφημερίδα γράφει: «Το νέο ασφαλιστικό, οι χυδαίοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι διαλύουν τις ζωές των Ελλήνων και υπόσχονται οικογενειακές τραγωδίες. Στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση, που έγινε για λογαριασμό εβδομαδιαίου εντύπου και αναδημοσιεύει το μπλογκ "Κουρδιστό Πορτοκάλι", ποσοστό 48% βλέπει την Δραχμή να έρχεται (μαζί με την Οικουμενική)».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι 60 παγίδες της φορολογικής δήλωσης

ΕΣΤΙΑ: Πόλεμος των ΑΟΖ στην Μεσόγειο
Η εφημερίδα αναφέρεται στην επιστολή της Τουρκίας προς τον ΟΗΕ σχετικά με την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος, Τουρκίας, Κύπρου, Αιγύπτου στην Ανατ. Μεσόγειο. «Η θέσις της Τουρκίας υποστηρίζει πως τα εξωτερικά όρια της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στις προαναφερθείσες περιοχές ακολουθούν τη μέση γραμμή μεταξύ τουρκικών και αιγυπτιακών ακτών. Με τον τρόπο αυτό, η Τουρκία αμφισβητεί περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ πού δημοπρατήθηκαν για έρευνα και εκμετάλλευση, χαρακτηρίζοντάς τες ως ανήκουστες σε αυτήν. Ταυτοχρόνως αμφισβητεί την μισή ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο».

H ΑΠΟΨΗ: Κλείνει η αξιολόγηση, πολλοί οι αστερίσκοι...
Όπως τονίζει η εφημερίδα «το κλείσιμο -όταν οριστικοποιηθεί- της αξιολόγησης, για το οποίο επιχαίρει η κυβέρνηση, βγάζει προσωρινά την Ελλάδα από την αβεβαιότητα αλλά δεν αίρει τις βαριές συνέπειες που θα έχει για τις τσέπες των απλών πολιτών το Deal με τους δανειστές. Όσον αφορά το ύψος ιης επόμενης δόσης που θα εκταμιευθεί, εφόσον επιτευχθεί συνολική συμφωνία, κοινοτικός παράγοντας ανέφερε ότι είναι κάτι που θα αποφασιστεί στο Eurogroup της 24ης Μαΐου. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι το ποσό της εκταμίευσης θα είναι της τάξης των 10 δισ. ευρώ, καλύπτοντας και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου».

Η ΑΥΓΗ: Κόφτης - ανάσα στα πλεονάσματα
H εφημερίδα υποστηρίζει: «Μετά την Κριστίν Λαγκάρντ, που έχει υποστηρίξει ότι η Ελλάδα -και καμιά άλλη χώρα- δεν μπορεί να επιτύχει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για μακρά περίοδο, το θέμα έθεσε ευθέως χθες και ο Γ. Στουρνάρας. Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ζήτησε ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ να υποχωρήσει στο 2%, "ώστε να καταστεί δυνατή η ταχύτερη επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε βιώσιμους και σχετικά υψηλούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης". Εμμέσως το θέμα έθεσε και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζ. Λιου, ο οποίος τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να υποχωρήσουν από τις υψηλές απαιτήσεις για περικοπές και να το κάνουν τώρα».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Χαμηλώστε τον πήχη για το πλεόνασμα
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα: «Μικρότερο «μαξιλάρι» εσόδων στον προϋπολογισμό, μέχρι το όριο του 2%, ζήτησε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, για να μπορέσει να ανασάνει η ελληνική οικονομία και να βρει βηματισμό προς την ανάπτυξη».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Διπλό μήνυμα από Στουρνάρα
H εφημερίδα τονίζει: «Την αλλαγή των δημοσιονομικών στόχων με δραστικό περιορισμό του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα (σε 2% από 3,5%), ώστε να καταστεί εφικτή η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ζήτησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εισαγγελική έρευνα στο "Παπαγεωργίου"

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ενταγμένος στη στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου
Στον «κόφτη» αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: «Ο «αυτόματος κόφτης» έχει τη δική του ιστορία: Από το νόμο της κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το 2014 και τις προτάσεις Γ. Βαρουφάκη, ως υπουργού Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για συγκρότηση «Δημοσιονομικού Συμβουλίου», που υλοποίησε τελικά η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τον Οκτώβρη του 2015, μέχρι το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες. Ο «Ριζοσπάστης» στο σημερινό του ρεπορτάζ αναδεικνύει πως το συγκεκριμένο μέτρο είναι ενταγμένο στη στρατηγική της ΕΕ και το στόχο της ανάκαμψης για το κεφάλαιο».

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Εκλογικός νόμος ανάχωμα στη ΝΔ
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι «σχέδιο τεχνητής αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού της χώρας μέσα από μελετημένες αλλαγές στην εκλογική νομοθεσία απεργάζεται το επιτελείο του πρωθυπουργού, αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό και τα ανομοιογενή κομματικά συμφέροντα των δυνάμεων της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο συρτάρι του Μεγάρου Μαξίμου βρίσκονται «εναλλακτικά σχέδια προτάσεων» για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, με κύριο όμως χαρακτηριστικό να είναι προσαρμόσιμα στην πολιτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία προς τις επόμενες εθνικές κάλπες, και συνάμα να κατοχυρώνουν την παρουσία του στη διακυβέρνηση της χώρας».

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Σβήνουν «κόκκινα» δάνεια οι δικαστές
Όπως τονίζει η εφημερίδα «νέα διάταξη η οποία προστέθηκε στον νέο νόμο (4336/15) για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και προβλέπει 18μηνη «παύση» πληρωμής της οφειλής και, στη συνέχεια, ολοσχερή διαγραφή της, με την προϋπόθεση ότι μέσα στο επίμαχο χρονικό διάστημα δεν θα έχει αλλάξει η οικονομική κατάσταση του οφειλέτη». Προσθέτει ότι περιφεριακό Ειρηνοδικείο ήδη την εφάρμοσε για 45χρονη.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: Μαστίτιο (σε υπουργούς) καρότο (στην κοινωνία)
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός «είναι αποφασισμένος να πάρει... κεφάλια στο κυβερνητικό σχήμα, αφού από τους κατέχοντες υπουργικό θώκο αυτοί που περνάνε τη... βάση, δεν ξεπερνάνε τα δάχτυλα του ενός χεριού. Επί της ουσίας, δηλαδή, οι πέντε σίγουροι, είναι ο εξής... ένας. Ο Νίκος Παππάς».

ΤΑ ΝΕΑ: Ντόμινο εξελίξεων με τρεις κινήσεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα «τρία χαρτιά θα τραβήξει ο Αλέξης Τσίπρας τούς επόμενους μήνες χαράσσοντας τη νέα στρατηγική κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ στη μετά την πρώτη αξιολόγηση περίοδο διακυβέρνησης: θα συγκροτήσει σύντομα τρόικα εσωτερικού που θα εποπτεύει τους υπουργούς, θα επιδιώξει συνέδριο διεύρυνσης τον Ιούλιο και επιπλέον θα προχωρήσει σε κυβερνητικό ανασχηματισμό από τον Σεπτέμβριο κι έπειτα. Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, κατέληξε στις αποφάσεις του τις τελευταίες ώρες, αφού προηγουμένως ζύγισε τις εισηγήσεις όλων των στενών συνεργατών του».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Επιστήμονες έβαλαν φρένο στον καρκίνο
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «μια σειρά πρωτοποριακών πειραμάτων έδειξαν ότι είναι δυνατόν η επιστήμη να σταματήσει τη ροή των θανατηφόρων όγκων. Οι ερευνητές κατάφεραν να σταματήσουν μια διαδικασία που ονομάζεται αυτοφαγία, δηλαδή ο τρόπος που χρησιμοποιούν τα κύτταρα για να ανακυκλώνουν τον εαυτό τους. Με τον τρόπο αυτό σταμάτησαν τη μετάσταση, δηλαδή την εξάπλωση της νόσου, η οποία προκαλεί το 90% των θανάτων από τον καρκίνο».

ESPRESSO: Λεσβιακά παιχνίδια με την 8χρονη ανιψιά της
Η εφημερίδα αναφέρει: «Χίλια κομμάτια έκανε τον ψυχικό κόσμο ενός κοριτσιού 8 ετών η θεία του τις ώρες που δήθεν το πρόσεχε. Η 37χρονη από την Πάτρα κατηγορείται ότι ανάγκαζε την ανιψούλα της, κόρη της αδελφής της, να γδύνεται και να χαϊδεύεται, δίνοντάς της σχετικές... ερωτικές οδηγίες (!), ενώ εκείνη τραβούσε βίντεο με κινητό τηλέφωνο! Η υπόθεση έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία, ενώ η κατηγορούμενη θα απολογηθεί τη Δευτέρα».

FREDDO: Ξανά μαζί Ελένη - Λάτσιος
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «οι πρώην σύζυγοι μετά το πολύκροτο διαζύγιό τους αλλά και τις εκατέρωθεν διεκδικήσεις που ακόμη δεν έχουν διευθετηθεί πλήρως από την ελληνική Δικαιοσύνη, θα κληθούν να αποδείξουν αφενός το επίπεδο της σχέσης τους μετά τον χωρισμό κι αφετέρου τον ούτως ή άλλως αναγνωρισμένο επαγγελματισμό τους».

KARFITSA: Έψαχναν ορό σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα
«Οχιά τσίμπησε 60χρονο στη Θεσσαλονίκη και έστειλαν το γιο του στις... Σέρρες να φέρει το αντίδοτο», εξηγεί η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: Συναγερμός για την επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα

PRESS TIME: 7,6 εκατ. τη μέρα θα πληρώνουμε για φόρους
«Ο λογαριασμός των νέων μέτρων είναι πολύ βαρύς. Από την άλλη όμως, εξασφαλίζεται τουλάχιστον η επιβίωση της χώρας. Το «καράβι» θα αποφύγει «την πρόσκρουση στο παγόβουνο» του ομολόγου της ΕΚΤ της 20 Ιουλίου και το «ναυάγιο» θα αποφευχθεί» γράφει η εφημερίδα.

STAR PRESS: Πλιάτσικο στο κότερο της ακολασίας
Η εφημερίδα υπογραμμίζει: «Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι πασίγνωστος γόνος επιχειρηματικής οικογένειες και δύο φίλοι του, μια και πλήρωσαν, τελικά, πολύ ακριβά την επιθυμία τους για ερωτική συνεύρεση με πανέμορφες αλλοδαπές σε σκάφος».

THESSNEWS: ΝΔ 25,5%- ΣΥΡΙΖΑ 15,5%
Με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης αντί τίτλου κυκλοφόρησε, σήμερα, για πρώτη φορά, η εφημερίδα, που εκδίδεται στη Θεσσαλονίκη. Θα είναι εβδομαδιαία.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΑΓΟΡΑ: Χαράτσι και στα σταθερά τηλέφωνα
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Δαμόκλειος σπάθη"

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: 6 νομοσχέδια κατά της φοροδιαφυγής