[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

Τζιτζικώστας: Αδειάζουν την Ειδομένη και τους φέρνουν Θεσσαλονίκη«Από τη μια αδειάζει επιτέλους η Ειδομένη κι από την άλλη μεταφέρουν όλους τους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. Είναι απαράδεκτο». Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας μιλώντας, σήμερα, στο Star Channel και στην Πόπη Τσαπανίδου.


Και πρόσθεσε: «Έχω ζητήσει από την Κυβέρνηση -και δεν θα σταματήσω να πιέζω γι’ αυτό- να προχωρήσει στον αναλογικό επιμερισμό του προσφυγικού πληθυσμού σε περισσότερα και μικρότερα κέντρα σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν μπορεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έχει το 20% του πληθυσμού της χώρας να σηκώνει το 70% του βάρους του προσφυγικού ζητήματος. Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 50.000 πρόσφυγες εκ των οποίων οι 30.000 – 35.000 είναι στην Κεντρική Μακεδονία. Ζητούμε να σηκώσουμε το 20% του προσφυγικού, που μας αναλογεί. Όμως η Κυβέρνηση δεν συνεννοείται ούτε με τις Περιφέρειες, ούτε καν με τους Δήμους, που είναι στην ‘πρώτη γραμμή πυρός’. Μαθαίνουμε τα νέα κέντρα μετεγκατάστασης από τα ΜΜΕ. Η Κυβέρνηση συνεννοείται μόνο με ιδιώτες, νοικιάζει παλιά εργοστάσια και αποθήκες και προχωράει μόνη της χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Γι’ αυτό και υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες. Η Κυβέρνηση δεν έχει κανένα λόγο να αιφνιδιάζει με τις επιλογές της. Η Αυτοδιοίκηση είναι διατεθειμένη να προτείνει χώρους συγκεκριμένους, όμως η Κυβέρνηση την αγνοεί επιδεικτικά», είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Όσο για την εκκένωση της Ειδομένης, τόνισε: «Η πράξη επιβεβαιώνει όσα λέμε εδώ και τόσους μήνες: ότι η Κυβέρνηση έπρεπε να έχει δώσει εντολή στην ΕΛΑΣ για να εκκενώσει την Ειδομένη κι ότι δεν χρειαζόταν η άσκηση βίας για να γίνει αυτό».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]