Κυρίως... οικονομικά είναι τα πρωτοσέλιδα του Τύπου του Σαββάτου.


Αναλυτικά:

Ακρόπολη:  Όργια παιδεραστών
Όπως τονίζει η εφημερίδα "σοκ και δέος προκαλούν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας ότι το Ελληνικό έχει μετατραπεί σε κέντρο συγκέντρωσης και έντονης δραστηριοποίησης των παιδεραστών από τις περιοχές της Αθήνας και όχι μόνο". 

Δημοκρατία: Θέλει να γίνει πρωθυπουργός
H εφημερίδα αναφέρεται στον Γιάννη Στουρνάρα και γράφει: "■ Ο  «άνθρωπος του Σημίτη» που πήρε  «γαλόνια» και μεγάλες θέσεις από τον Αντώνη Σαμαρά ■ Ο... πλέον πρόθυμος συνομιλητής του αδίστακτου Σόϊμπλε ■ Ο Στουρνάρας  «ψάχνεται» για κυβέρνηση τεχνοκρατών, με τους βουλευτές διακοσμητικούς και φιμωμένους ■ «Αυτός ευθύνεται για τα capital controls! Με τις δηλώσεις του προκαλεσε εκροή καταθέσεων»".

Δρόμος της Αριστεράς: Αποικία για 99 χρόνια με συμβόλαιο 7.500 σελίδων


Έθνος: 4 λύσεις για "γκρίζους" οικισμούς
"Λύση στο χρόνιο πρόβλημα που κρατά ομήρους χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων «γκρίζων» οικισμών που βρίσκονται σε εκτάσεις οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί δασικές ή έχουν θύλακες δάσους επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, ξεκινώντας για πρώτη φορά μια επίσημη καταγραφή τους σε όλη την Ελλάδα", γράφει η εφημερίδα.

Είδηση: Όταν το δημόσιο κλέβει το δημόσιο
Η εφημερίδα κάνει λόγο για "πρωτοφανή αλλαγή δικαιούχου λογαριασμών του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, η αντίδραση του Ταμείου και ο ρόλος του υπουργείου Εργασίας". 

Ελεύθερη Ώρα: Η Κωνσταντινούπολη να δοθεί στους Ελληνες. 
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "Πούτιν και ...Μέγας Κωνσταντίνος "ξυπνάνε" το ποθούμενο"... Άνευ σχολίων.

Ελεύθερος Τύπος: Αριστερό ψαλίδι σε μισθούς, συντάξεις των 617 ευρώ
"Επιβαρύνσεις από την 1 η Ιουνίου σε μισθωτούς ιδιωτικού - δημόσιου τομέα και συνταξιούχους από τη φουσκωμένη παρακράτηση λόγω μείωσης αφορολογήτου και νέου υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης", βλέπει η εφημερίδα. 

Εστία: Μια άλλη εκδοχή για τον "κόφτη"
Σύμφωνα με την εφημερίδα, "'εάν στο εξής διαπιστώνεται αρνητική απόκλισις μεταξύ του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος και του αποτελέσματος του προηγουμένου οικονομικού έτους, θα εκδίδεται το λιγότερο μέχρι την 31η Μαΐου, μετά από πρόταση του υπουργού Οικονομικών, Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο  θα περιορίζεται η εκτέλεσις τού προϋπολογισμού τής Γενικής Κυβερνήσεως με μείωση των δαπανών. Σε περίπτωση δε που η ως άνω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, η δημοσιονομική προσαρμογή θα επέρχεται αυτόματα, με «μείωση κατά ίσο ποσοστό του συνόλου των δαπανών όλων των κατηγοριών του εκτελούμενου προϋπολογισμού»".

Η Άποψη: Αδιάβαστο νομοσχέδιο, αδιάβαστοι βουλευτες, «αδιάβαστη» η κοινωνία
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με περίπου τη διπλή δόση που θα ξεπεράσει τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να καλύψει την ήττα που αναμένεται στο ερχόμενο Eurogroup. Μπορεί κυβερνητικά στελέχη να υποστηρίζουν ότι σε αυτό θα δοθεί λύση και στο καυτό ζήτημα του χρέους, μόνο που πηγές τόσο από το Βερολίνο όσο και από τις Βρυξέλλες θεωρούν απίθανη μια συμφωνία σε αυτό το επίπεδο".

Η Αυγή: Κλείνουν το μάτι σε ελάφρυνση χρέους
H εφημερίδα υποστηρίζει ότι "οριστική λύση στο ελληνικό ζήτημα την προσεχή Τρίτη, με συμφωνία για τα θέματα της αξιολόγησης αλλά και την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους, ώστε να καταστεί και μακροπρόθεσμα βιώσιμο, προαναγγέλλουν οι αρμόδιοι διεθνείς παράγοντες: Ντάισελμπλουμ, Γιούνκερ, Μοσκοβισί, Σόιμπλε, ΔΝΤ και Λιου. "Είμαστε πολύ κοντά σε μια πολύ καλή λύση" δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή προϊδεάζοντας για τελική συμφωνία στο Eurogroup, αλλά και για το περιεχόμενο της ρύθμισης".

Η Εφημερίδα των Συντακτών: Μονομαχία για το χρέος
Η εφημερίδα δημοσιεύει περιληπτικό σημείωμα του ΔΝΤ και γράφει: "Περίοδο χάριτος ως το 2040, επιμήκυνση των πληρωμών ως το 2080 και σταθεροποίηση των επιτοκίων κάτω από το 1,5% προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διαφορετικά το ελληνικό χρέος θα εκτοξευθεί στο 293% του ΑΕΠ ώς το 2060".

Η Καθημερινή: "Πάγος" στα ειδικά μισθολόγια
Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων του δημόσιου τομέα για μία διετία προχωρεί η κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσε αιφνιδίως στη Βουλή και θα ψηφιστεί αύριο μαζί με το πολυνομοσχέδιο. Η απόφαση αφορά τις αποδοχές δικαστικών λειτουργών, στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας κ.ά."

Μακεδονία: Στα μαχαίρια για τους πρόσφυγες
Στον πόλεμο δηλώσεων μεταξύ Μπουτάρη - Τζιτζικώστα, αναφέρεται η εφημερίδα, με αφορμή τη μήνυση του Περιφερειάρχη για το θέμα της Ειδομένης, τις δηλώσεις Μπουτάρη περί ξενοφοβίας και την απάντηση του κ. Τζιτζικώστα, για "δεκανίκια του ΣΥΡΙΖΑ".

Μακελειό: Σαν τον αρουραίο έστησε την οφσόρ στο Λίβανο
Η εφημερίδα αναφέρεται σε γνωστό δημοσιογράφο της τηλεόρασης και ιδιοκτήτη περιοδικού και εφημερίδων και υποστηρίζει ότι "φιγουράρει στη λίστα των offshore, ως μέτοχος και δικαιούχος, με στοιχεία διεύθυνσης το... Μονακό και τον Λίβανο! Η εμπλοκή του όμως με τη δικαιοσύνη, τα ανακριβή πόθεν έσχες και τις «καυτές λίστες» ξεκινά από τον Οκτώβριο του 2012, όταν το όνομά του περιλαμβανόταν στην περιβόητη «λίστα Λαγκάρντ», ενώ ο ίδιος τότε είχε παραδεχτεί ότι όντως είχε βγάλει χρήματα στο εξωτερικό. Ειδικότερα, δεν διέψευσε ποτέ ότι μετέφερε λεφτά στην Ελβετία, όπως ηροέκυψε από τη λίστα Λαγκάρντ, και υποστήριξε ότι «αυτό έγινε το 2001, οπότε και η λίστα είναι ετεροχρονισμένη και εξυπηρετεί σκοπιμότητες»".

Παραπολιτικά: Μεταγραφές "σωσίβιο" για Τσίπρα
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "με στόχο τη διείσδυση στον παραδοσιακό δημοκρατικό και αντιφασιστικό πολιτικό'χώρο που καλύπτει το Κέντρο, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει πολιτική συμμαχία με την κοινωνία και όχι με τους κομματικούς μηχανισμούς, προκειμένου να πάρει σάρκα και οστά ο σχεδιασμός για τη διεύρυνση της κυβέρνησής του".

Παρασκήνιο: Τι μας κοστίζουν οι αυταπάτες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Η εφημερίδα γράφει: "Αυξάνονται όλα! Είδη σούπερ μάρκετ, μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, καφές, κακάο, αλλαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά, προψημένο ψωμί, προμαγειρεμένα φαγητά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές, αναψυκτικά, χυμοί, ταβέρνες, εστιατόρια, εισιτήρια σε λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία, ταξί, επισκευή και συντήρηση άνθη - φυτά, αποχέτευση, ζωοτροφές για κατοικίδια. Ο νέος ΦΠΑ δημιουργεί διπλό «καπέλο» σε πολλά προϊόντα!"

Ριζοσπάστης: Μοιράζει απλόχερα προνόμια, ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα "εκτός από τις ιδιωτικοποιήσεις και το άνοιγμα της αγοράς των «κόκκινων» δανείων, ακόμη κι αυτών που αφορούν στην πρώτη κατοικία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με το πολυνομοσχέδιο, καθιερώνει αφορολόγητο φυσικό αέριο για τις βιομηχανίες, αφορολόγητη πώληση των δανείων στα funds, εξαίρεση από τον «αυτόματο κόφτη» των κονδυλίων που θα κατευθύνονται στο κεφάλαιο και τις επενδύσεις του (δημόσιες συμβάσεις, Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ΕΣΠΑ κ.λπ.), ο οποίος «κόφτης» κατά τ' άλλα θα κόβει μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές κι ο κατάλογος δεν έχει τέλος..."

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου: 7 άγριοι κόφτες στα εργασιακά
Η εφημερίδα ρίχνει την ευθύνη στους δανειστές κι όχι σε στελέχη της κυβέρνησης (που επιχαίρουν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι δικό τους) γράφοντας : "Αύξηση του ορίου ίων ομαδικών απολύσεων, περαιτέρω περιορισμό των μισθών και «ελαστικοποίηση» του ωραρίου εργασίας,  αλλά και παρεμβάσεις στο δικαίωμα της απεργίας, περιλαμβάνει η ατζέντα των δανειστών μας για τα εργασιακά".

Τα Νέα: Οι κρυφές παγίδες του κόκκινου ΕΝΦΙΑ
"Οκτώ εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πληρώσουν παραπάνω φόρους. Άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο. Όλοι θα επιβαρυνθούν. Εκτός αν σταματήσουν να καταναλώνουν, σταματήσουν να δουλεύουν και να παράγουν ή καλυφθούν από τον μανδύα της φοροδιαφυγής", γράφει η εφημερίδα.

Τύπος Θεσσαλονίκης:  Φάρμακα από τη φύση για την υγεία μας
"Η δύναμη της φύσης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα είναι «έκδηλη» στα φυσικά/εναλλακτικά φάρμακα. Βότανα, βιταμίνες, φρούτα και λαχανικά είναι μερικά από τα πιο ευεργετικά τρόφιμα για την υγεία μας. Πολλοί γιατροί φυσικά είναι απρόθυμοι να αποδεχθούν τις ευεργετικές τους ιδιότητες, ειδικά όταν οι πολίτες θεωρούν ότι αυτά τα φυσικά φάρμακα είναι ισάξια με τα βιομηχανικά. Φυσικά, δεν είναι ισάξια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται παράλληλα με συμβατικές θεραπείες κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό μας", γράφει η εφημερίδα. 


Espresso: Γάμος χλιδής για τον Σαββίδη JUNIOR
Η εφημερίδα αναφέρεται το γάμο του γιου του Ιβάν Σαββίδη που θα γίνει στις 11 Ιουνίου (η τελετή στον Ιερό Ναό που έκτισε ο Σαββίδης στο Πρόχωμα και η δεξίωση στους κήπους του Κυβερνείου στη Νέα Κρήνη), με 3.000 καλεσμένους.

Karfitsa: «Από τις 8.οοο θέσεις εργασίας στον TAP μόνο το 20% θα είναι για... Έλληνες»
Η εφημερίδα έχει ρεπορτάζ για την κατασκευή του αγωγού και κάνει λόγο: "Για φόβους πραγματικούς ή φανταστικούς - εμμονές, απόψεις, ντοκουμέντα, ιδέες και ιδεοληψίες. Γιατί λένε ότι η αξία της γης μηδενίζεται από όπου περνάει ο αγωγός, γιατί χαρακτηρίζουν τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση ως «πυρηνική βόμβα», γιατί οι τοπικές κοινωνίες της Καβάλας και των Σερρών «είναι στα κάγκελα»; Αυτοί που παραχώρησαν τα χωράφια είναι κάτοικοι ή έχουν φύγει στο εξωτερικό;"

Kontra News: Εφοπλιστής έχει 1.600 ακίνητα σε Offshore εταιρείες!
"Ανάμεσα στους καυτούς φακέλους που έχουν ανοίξει περιλαμβάνεται και υπόθεση φοροδιαφυγής γνωστού εφοπλιστή που διαθέτϊει 300 offshore στις οποίες έχει περάσει μια αμύθητη περιουσία 1600 ακινήτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό! Το παλιό πολιτικό σύστημά είχε επιχειρήσει να συγκαλύψει το γιγαντιαίά σκάνδαλο το οποίο τώρα παίρνει το δρόμο της δικαστικής διερεύνησης", γράφει η εφημερίδα, μπας και μας κάνει και ξεχαστούμε από τον διπλό ΕΝΦΙΑ, το κόψιμο και την επιστροφή του ΕΚΑΣ και τις αυξήσεις σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. 

Press Time: Ακόμα 43(!) προαπαιτούμενα τον Οκτώβριο!
Όπως γράφει η εφημερίδα, "ανάμεσά τους άμεσα δημοσιονομικά μέτρα 1,5 δισ περίπου για να βρεθούν οι πόροι για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, σκληρές παρεμβάσεις στα εργασιακά, ασφυκτικός περιορισμός των κοινωνικών παροχών, επιτάχυνση της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και «κερασάκι» σκλήρυνση των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης οφειλών στο Δημόσιο, όπου παρά τις αντίθετες παλιότερες εξαγγελίες οι φυλακές ξανανοίγουν".

Star Press: Ηγούμενος ασελγούσε σε ανήλικο μέσα σε μοναστήρι
Η εφημερίδα αναφέρεται σε αρχιμανδρίτη που έχει σχέση με ίδρυμα της Ροδόπης, λέγοντας πως το περιστατικό έγινε αλλού και σημειώνει: "Δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπου vous τα λόγια ενός 6χρονου παιδιού και τις πράξεις ενός Αρχιμανδρίτη της βόρειας Ελλάδας. Το έγγραφο της κατάθεσης του ανηλίκου προκαλεί αποτροπιασμό και οι καταγγελίες ότι το παιδί παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από έναν άνδρα και τον ηγούμενο Αρχιμανδρίτη μέσα στο μοναστήρι του, προκαλεί αηδία".

Thessnews: Πάμε αδιάβαστοι
"Το νομοσχέδιο «μαμούθ», το οποίο ψηφίζεται στη Βουλή, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έναν ατελείωτο κατάλογο σκληρών έμμεσων φόρων, που θα χτυπήσουν αδιακρίτως τον κάθε φορολογούμενο", γράφει η εφημερίδα.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αγορά: Αγριο παζάρι για το ταμείο

Επένδυση: Αφεση αμαρτιών για τη SIEMENS!

Η Αξία: Οι κρίσιμες 120 ημέρες

Η Ναυτεμπορική: Σχέδιο οκτώ σημείων για το ελληνικό χρέος

Ημερησία: "Πυρίκαυστος" χώρα

Κεφάλαιο: Χαριστική βολή για την αγορά οι νέοι φόροι

Να σημειωθεί ότι δύο εφημερίδες έχουν για πρωτοσέλιδο θέμα την υπόθεση Παντελίδη, αλλά όπως έχουμε γράψει πολλάκις, δεν πρόκειται να δημοσιεύσουμε, ξανά, τέτοιου είδους πρωτοσέλιδα.